1

dünyada 7 kıta var malumunuz.
bizler asya ve bir bölümü avrupa kıtasında olan bir ülkeyiz.
görülmesi gereken kıtalar derken, keşke herkesin imkanı olsa da bütük kıtaları ve o kıtalardaki ülkeleri gezebilme şansına sahip olsa.
afrika kıtasını önceden çok merak ediyordum. gizemli geliyordu bana ve doğanın daha tam keşfedilmemesi hem merak hem de korku veriyordu içime, oralarda bir turist olarak safarilere katıldığımı falan hayal ediyordum bir zamanlar. belki en sona bırakabileceğim kıtadır kendileri.
iskandinavya ülkesi olan norveç ve kuzey işıklarını görebilmek o zaman diliminde orada olabilmeyi çok isterim.
avrupa kıtası bence kültür düzeyinin en üst seviyede olduğu kıta olarak gezilecek o kadar ülke var ki, en yakından başlayarak belki de bir gün yurt dışına çıkacağım zaman ilk gideceğim ülke olacak italya, spagettisi, pizzası, aşk çeşmesi, yakınından venedik'te gongol sefası.
fransa ve eyfel kulesi, ispanya.. gitmek istediğim ülkeler. ama bir almanya, bulgaristan falan asla düşünmem. yunanistan'a bağlı adalara gitmek isterim.
avrupa genel olarak birbirine benzeyen medeniyetler diyarı olduğundan çok renkli turlar mutlaka olacaktır.
amerika, oraya gitmeyi istesem de o kadar uçak yolculuğunu nasıl yaparım bilmiyorum. bunun gittiğin zaman dönüşünü de düşününce, ya okyanusa uçak düşerse paronoyaklığı da oraya gitmeme engel olacaktır büyük ihtimalle.
avustralya, çocuklarımın yaşamayı hayal ettikleri ülke.
oğlumun deyişi ile ki bursa'da çok büyük bir şirkette müdür, bırakırım burayı gider limon satarım orada yeterki vatandaşlık verseler, oturma izni der. salonlarının baş köşesinde ikea'dan aldıkları kara yazı tahtasının üzerinde ingilizce bekle bizi avustralya yazar.
belki onlar giderse, bizlerde onları ziyarete gideriz.
benim öz teyzemde evlenip oraya yerleşti yıllar evvel. tanıdık ve orada yaşayan türklerde epeyce var.
antartika'ya gitmem. eskimoları internetten resimlerini görsem de yeter. çok soğuk iklimler ve ben soğuk havaları sevmem.
mısır ve fas da gitmek istediğim ülkeler.
gitmeyeceğim belki de tek ülke suudi arabistan, bu pis araplara günahımı da vermem 1 kuruşumu da döviz olarak bırakmam.
çin ve kore, japonya oralara gitmek isterim. oğlum gitti oralara ikişer kere. o beğendiğine göre bizlerde beğeniriz.
kıtalar ve araya serpiştirilmiş ülkelerle alakalı hayallerim.
kim bilir, şimdilerde asla gidemem. burada üç kuruş için soru cevaplarken hayal gibi gözükebilir ama en geç iki yıl içinde oturduğum evi satıp 3 daire alıp kalan parayla da eşimle hep gezilere katılmak niyetimiz. yeter ki o güne kadar sağlıkla kalalım.

0

aslında her kıtanın kendine özgü bir yapısı vardır. avrupa kıtasının farklı asya kıtasının farklı antartika farklı amerika kıtası farklı ki zaten 2 ye ayrılıyor afrika kıtası ap ayrı. ben her zaman afrika kıtasını merak etmişimdir aslında onun dışında da antartikayı. afrika da insanların büyük yoksulluklar çektiğini bazı yerlerinde hala kabile anlayışının olduğu biliniyor fakat buna rağmen bu kadar mutlu neşeli eğlenceli olmayı nasıl başarıyorlar merak ediyorum. özellikle siyahi diye ayrılan bu insanların hayatta önemli yerlere geldikten sonra maddi anlamda durumları iyiyse kendi kıtalarına, ait oldukları vatandaşı oldukları ülkeye yaptıkları yardımlar ne kadar büyük bir vefa duygusunda olduklarını ve ne kadar temiz kalpli insanlardan oluştuğunu anlamak zor değil. elbette içlerinde çürük elmalar da vardır her yerde olduğu gibi fakat genel anlamda afrika kıtasında ki insanları o coğrafyayı çok merak ediyorum. bir diğeri ise antartika'dır. aslında bir birine en zıt 2 kıta fakat antartika kıtasında ki soğuk hava bazı yerlerinde ki eskimo anlayışı gerçekten görülmesi gereken yerler, insan tipleri. ülkemizin bulunduğu konum bakımından antartika da yaşama imkanımızın çok fazla olduğunu en azından oraya uyum sağlayabileceğimizi hiç düşünmüyorum fakat en azından 2-3 gün bile olsa oraya gidip görmek çok isterim.

0

görülmesi gereken kıtalar diye bir ayrım olacağını sanmıyorum. bence tüm kıtalar görülmelidir. keşke öyle bir gücünüz olsa da herhangi bir masraf ya da yorucu bir şey yapmadan, böyle kuşlar gibi gidip yukarıdan görebilsek, gözlemleyebilsek kıtaları, dünyayı. bu şekilde çok güzel olurdu gerçekten. asya kıtası iklimini ve coğrafyasını bildiğimiz bir kıta, üzerinde yaşayan tarihi kültürleri yakından bildiğimiz ve birçoğuna gidemediğimiz bir kıta. tabii ki çok büyük bir alanı kapsıyor asya. bu yüzden yine de o toprakların bir kısmında yaşıyor olmak gurur verici. ve bunun yanında ben en çok antartika kıtasını çok merak ediyorum. oraya gitmek gidebilmek mümkün müdür bilmiyorum, çünkü çok soğuk bir kıta, bir akdeniz insan olarak orada yaşayamam sanırım. ama yine de çok görmek istediğim yerlerden bir tanesi orası.