0

liverpool bu sezon avrupa futbolunun en formda, göze futbolu en hoş gelen bir takım ve geçen yıl beşiktaş'ın kalesini koruyan karius yüzünden şampiyonlar ligi şampiyonluğuna finalde uzanamamıştı ama bu yıl gümbür gümbür geliyor rakiplerine korku salarak.hücum hattı oldukça formda olan salah-firmino-mane üçlüsünü durdurmak mümkün gözükmüyor, liverpool bu bu turu geçerse yarı final muhakkak görecektir şampiyonlar ligi'nde.lig'de liderliğini sezon sonuna kadar götürürse eğer, yıllar premier ligi'nde şampiyonluk hasretine de son verecek olan liverpool büyük maçların havasında çok iyi bilen jurgen kloop avantajıyla bir adım önde görünüyor bu eşleşmede ama yaslı oyunculara sahip görünümü çizen bayern münih turu geçen taraf olursa da sürpriz diyerek şaşırılmayacağını da futbolseverlere aktarmalıyız çünkü bayern münih çok büyük tecrübeli oyunculara sahip, şampiyonlar ligi'ni tozunu toprağını yutmuşlar resmen.şampiyonlar ligi şampiyonluğu favorim juventus olmasına rağmen bu iki takımın birini finale kadar bekliyorum.

0

seyir zevki en yüksek eşleşmelerden birisi olacak gibi duruyor bu eşleşme. şimdi iki takımı da teker teker değerlendirecek olursan ilk olarak bundesliga devi bayern münih ile başlayalım. bayern münih bu seneye kabus gibi başladı diyebiliriz. bayern münih bu sene aslında kadro yapılanmasında bir gençleşmeye gitti. gnabry ve renato sanchez gibi genç oyuncuları artık kiralamayı bırakıp kadrosunda tutarak iyice yavaştan yavaşa takıma monte etmeye başladılar. onun dışında schalke 04 takımından transfer edilen ve büyük bir gelecek vaad eden alman oyuncu goretzka da takımın yeni gençlerinden. bunun dışında bir süredir takımda yer alan kimmich de genç olmasına rağmen takımın kimyasına iyice uyum sağlamıştır. gene hoffenheim takımından alınan tabiri caizse tank stoper süle de takımda. fakat bunlara rağmen bayern münih bu sene kovac yönetiminde sezona çok sallantılı başladı. bir ara bundesliga sıralamasında 9. sıraya kadar gerileyen bayern münih sonrasında yaptığı atak ile ilk 5 içerisine attı kendisini. onlarda son zamanlarda işler oldukça yolunda fakat hala daha bazı sorunlar ufaktan da olsa devam ediyor. alman devinde en büyük problem takımda bahsettiğim genç oyuncuların olmasına rağmen hala daha robben ribery ikilisinin takımda yer alması ve bunların artık sadece hücuma katkı veriyor olmaları. bayern münih de eskiden ribery ve robben savunmaya da çok sık katkı veriyordu fakat ilerleyen yaşlarından dolayı artık oyunun 2 yönünü birden oynayamıyorlar. hala hücum katkısı veriyorlar fakat takım savunmaya geçince lewandowskiyi de sayarsak neredeyse 3 kişi eksik savunma yapıyorlar. buda onların bu sene neredeyse her maçta gol yemesine sebep oluyor. bu yüzden her ne kadar son zamanlarda toparlamış olsalar da zaman zaman bu tip sıkıntılar yaşayabiliyorlar. aynı zamanda bu sene şampiyonlar liginde de ajax maçlarında gördük ki bayern münih deplasmanlarda büyük sıkıntılar yaşıyor. ilk maçta müllerin de olmayacağını düşünürsek bayern için işler çok zor olacak. ingiltere de rüya gibi bir sezon geçiren liverpool ise formunun tamamen zirvesinde. ligde citynin yaşadığı üst üste puan kayıplarını harika değerlendiren ve tarihinin en iyi başlangıcını yapan liverpool bu eşleşme de benim gözümde açık ara favori. özellikle evinde oynayacağı maçta bana göre bayern münihe eğer orta saha da üstünlüğü kurarlarsa 3-4 farklı galibiyetlere kadar gidebilirler. liverpool bayerne oranla çok daha zor bir grupta olmasına rağmen psg ile birlikte gruptan çıkarak zaten daha grup aşamasında zor maçlara hazırladı kendini. salah mane ve firminonu da formunu göz önüne alırsak, alman teknik adam kloopun da bayerni çok iyi tanıdığını düşünürsek ben liverpoolun bu eşleşme de bayern münihe üstünlük kuracağını düşünüyorum. almanya da ki maçta ise bayern münihin vereceği reaksiyona bağlı olarak değişecektir bence sonuç. çünkü liverpoolun nasıl bir oyun oynayacağı belli fakat bayern için aynısını söylenemez.bu yüzden alman ekibinin evinde oynayacağı oyun bu turun galibini net olarak hepimize sunacak.

0

umarım liverpool bayern münih eller ve çeyrek finali o çıkar.

0

liverpool takımı son 2 sene içerisinde çok başarılı bir performans ortaya koyduklarını söylememiz mümkündür. baktığımız zaman geçtiğimiz sene liverpool şampiyonlar ligi'nin finalistlerinden
biridir. takımına bakacak olursak eğer ligdeki durumu gerçekten çok kötü bir durumdur. üst üste şampiyonluklar aldıktan sonra ligde şu an 3 sırada bulunan bayer münich bana göre geçtiğimiz senelerde oynadığı futbol şu an için oynayamıyor diyebilirim. eğer böyle oynamaya devam ederse ben liverpool bunu çok rahatlıkla geçebileceği ne düşünüyorum bayern münih'in çok kaliteli ayakları bulunmaktadır. ancak nedense son zamanlarda bayağı bir düşüşe geçtiler. liverpool ise premier lig'de başarılı grafiğini hala devam ettirmektedir benim tahminim çok zorlu bir kura olmuştur. baktığımız zaman iki takım da çok kaliteli futbolcularla dolu bir takımdır. benim düşünceme göre zor da olsa liverpool bayern münih'i eleyerek çeyrek final koltuğuna oturacak'dır.

0

liverpool ve bayern münih eşleşmesi oldukça başarılı bir kura olduğunu ve çekişmeli gidecek.

0

liverpool takımını bakıldığı zaman bu sene oldukça başarılı maçlar çıkardıklarını söyleyebilirim. özellikle avrupa kupalarında oldukça iyi oynuyorlar ve kendi evindeki maçları çoğunda üstünlük kurmuş bir takım olarak biliyorum. özellikle liverpool teknik adamı çok başarılı ve transferleri çok iyi yaptığını görüyoruz. iki takım içinde çok çekişmeli bir maç olacak bir kimin türü geçeceği hiç belli olmayacak bir maç olduğunu tahmin ediyorum. kadro kalitesi olarak bayern münih takımı oldukça ne olduğunu görüyorum. özellikle teknik adamları avrupa kupalarına çok önem verdiğini görüyoruz. bu eşleşme iki takım için de çok zor olacak. bayern münih evindeki maçları kolay kolay kaybetmeyen ve deplasman maçlarını dahi kazanan bir takım olduğu izlenimini de. bu yüzden biraz daha rahat oynayacağını ve liverpool takımı biraz geride duruyor bana göre. tabii ki futbol içerisinde her an her şeyin olabileceğini görüyoruz aslında. şampiyonlar ligi kuraları çekildiğinde zorlu 2 rakip bir araya geldi diyebiliriz. iki takım da oldukça bol gol atan ve savunması oldukça başarılı olan takımlardır. bu yüz nasıl çıkacağını hiçbir şekilde bilmiyoruz. ama bazı takımların tecrübesinin iyi olması buradaki planlarını devam ettirdikleri sürece daha başarılı oluyorlar. özellikle yarı dönem transferini hangi takım daha çok iyi kadrosuna oyuncular katarsa daha çok başarılı olacağını ve bir üst tura çıkacağını tahmin ediyorum. çok zevkli bir maç izleyeceğimiz ve bol gollü ve bol pozisyonlu maç olmasını istiyorum açıkçası. çünkü seyirci ve izleyici her zaman zevk alması gerekiyor aslında. bu maçında daha zevkli olacağını kadroları gösteriyor. iki takıma da şimdiden başarılar diliyorum ve benim bu maçtaki favorim bayern münih'in bir üst tura çıkacağını görmek istiyorum.