0

hz ibrahimi fiavun buyuk bir atese atar ve ates ibrahim as yakmaz ve atesse gul bahcesine doner atesteki odunlarda baliklara buyuk bir gole donusmustur allah atese serin ve selametli ol demistir o yuzden baliklarda kutsal sayilmistir

0

bu hikaye kurani kerimde yer aldıgına göre hz ibrahim efemdimizin basından gecen bir olaydır. hz ibrahim efendimiz o dönemlerin insanları tarafından inanılan ve tapılan putlara inanmadıgı ve tapmadıgı için yakılma kararı alırlar. hz ibrahim efendimizin allah tarafından görevlendirildiğine inananların sayısı oldukca az oldugu için bu duruma engel olacak kimsede olmamıstır. odunlar ile beraber çok büyük bir ateş yakılır ve hz ibrahim efendimiz bu ateşine içine atılır. hz ibrahim efendimiz bu ateşe atıldıgı anda ateş suya dönüsür ve içindeki onunlar balıga dönüşür. bu durumdan sonra balıklı göl adını almış bir yerdir. kuranı kerimde yazan yaşanmış bir hikayedir.

1

kur'an-ı kerimdede bahsi geçen hikayeye göre hz. ibrahim, çağının insanlarının inandığı putlara inanmayı kabul etmeyerek yaratıcıyı bulma arayışına girmiştir. güneşe, aya inanılabileceğini düşünmüşse de hepsinin güçsüz ve geçici olduğunu amlamıştır. arayışı içinde kendisine vahiy gelmiştir.

peygamber olduğunu tebliğ ettiğinde kendisine inanan insan sayısı çok az olmuştur. hatta büyük tepki almıştır.

zamanın hükümdarı, inancından vazgeçiremediği peygamberi yakmak için çok büyük bir ateş yaktırmıştır. mancınıkla bu ateşin içine atılan peygamber, allah'ın yanında olduğuna inanmış ve güvenmiştir. allah-u teala da bir mucize ile bu ateşi kendisi için serin sulara çevirmiştir. ateş göle, külleri de balıklara dönüşmüştür.

urfa 'da bulunan balıklı göl için peygamberin korunduğu yer olduğu söylenir. balıklar kutsal sayılır ve avlanmaz.

gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir.