0

hakkıyla yapana lafım yok da bazıları çok şerefsizlik yapıyolar

0

ben genelleme yapmayı sevmem. her işte de olabilceği gibi işini kötü yapanlar da var işini hakkıyla alın teriyle yapanlar da var. en basitinden bir örnek vermem gerekirse. dün bir taksiye bindim ve taksici o kadar samimiydi ki çok hoşuma gitti. baya bir sohbet ettik. bir şiir kitabı yazmış bana gösterdi. okudum baya anlamlı şiirler yazmış. çocuklarına vasiyet olarak şiirler bırakmış. yani insana bağlı kısacası. iyi bir insana da denk gelebilirsin. kötü bir insana da denk gelebilirsin. şansına bağlı diyebiliriz aslında.

0

evet yani yanlış yaptığını dşündüren hiçbirşey olmadı

0

bu durum kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum bir yerdeki taksiciler kazandığı parayı sonuna kadar hak ederler ama diğer yerdeki taksici kişiler haram yoldan yani hilebazlık yaparak aldığı parayı hak etmezler. benim dayım taksicilik yapmakta ve düğün yapacağı için helal parasını kazanıp aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor diye düşünmekteyim.

0

işinin ehli olan birçok insan vardır hiçbir zaman genelleme yapılmasını doğru bulmuyorum bir doktor hastasını memnuniyet duyacak şekilde (hastanın) tedavi ettiyse bir diğer doktor hastayı tedavi edemeyip onun ölümüne sebep olduysa tüm doktorlar kasaptır halk tabiriyle denilen bu sözün yanlış olduğunu söylüyorum işinin ehli insanlar işine bağlı olmayan her meslek grubunda da vardır ha taksici olmuş ha itfaiyeci ne farkeder

0

tabi hepsinin günahını almayayım fakat bir çoğu daha fazla para kazanmak için haksız gelir elde etmeye çalışıyorlar insanları kandırıyorlar vesaire insan oğlu böyle işte hep bir daha fazlası hep bir lüks içerisinde yaşama hevesi bunlardan kurtulmamız lazım değil şart oldu artık aynı şeyi kendinize yada eşinize ailenize yapıldığını düşünsenize nasıl sinirlenirsin ee siz rahatlıkla başkasına nasıl yapabiliyorsunuz her şeyden önce insana saygı göstermiyorsunuz

0

evet bence yapıyorlar işlerini. tabii ki de arada bir çıkıyor illa hile yapan insanlar. ama genellikle ben de çok beğeniyorum taksiye gerçekten işlerini doğru düzgün yapıyorlar.

0

her meslekte olduğu gibi bu meslekte de istisnalar ve işini yapmıyanlar vardır hatta diğer mesleklere göre bunların sayısı çok daha çoktur. genel olarak turist kazıklamaya çalışan kısa mesafe gitmemek için elinden geleni yapan müşteri kısa mesafe gidicekse onu küçük gören resmen yolcuğu eziyet eden düşüncesiz meslek sahipleri de vardır . bu yüzden uberin kapatılması çok kötü oldu turisler rahatlıkla taksiye binemiyor kazıklanma duygusu ile . yabancı turisti döven bir meslek sahibinden ne bekleriz ki gerçi ?

0

simdi her meslekte bir kac tane uyanik cikiyor,onlara bakipta taksici abilerimin gunahina girmek istemem sahsen.
ama firsatcisi da tam firsatcidir bu taksicilerin,adamin dibi olanlarida var elbet.