1

köpüklü türk kahvesi yapmak için öncelikle bir en basitinden de olsa bir elektrikli cezvenizin olması lazım. her sabah yaptığım gibi anlatırsam, cezvenin içine iki fincanlık su koyarız, yarım tatlı kaşığı toz şeker ile, 2 tatlı kaşığı toz kahve koyar ve karıştırırız. elektrikli cezve olduğundan asla metal içine kaşık ya da başka bir şey sokmayın çarpılırsınız. karışınca, makineyi aktif hale getirin yani çalıştırın ve kaynamaya başladığında kapatın. öncelikle köpükleri paylaştırın fincanlara, sonra da kalan kahveyi koyun. afiyet olsun.

0

türk kahvesi içmeyi çok seviyorum. neredeyse her akşam yemeklerden sonra içmeyi severim. köpüklü olmasını daha çok seviyorum.

0

yani şimdi diyelim 2 kişilik kahve yapacağız. 2 tatli kaşığı türk kahvesi ,bir buçuk tatli kaşığı şeker, bir de fincanda iki fincan bardağı su koyup kahvemizi kısık ateşte pişirip yavaş bir şekilde karıştırarak köpük olmasını sağlayacağız. o şekilde ve kaynamasına yakın biraz daha kıscağız altıni iki üstteki köpükler daha belirgin olsun. yani ben genellikle öyle yapıyorum bol köpüklü olmuş oluyor ama türk kahvesi olarak tuğba kuruyemişten almanızı tavsiye ederim. türk kahvesini gerçekten de oranın kahveleri çok güzel köpürüyor.

1

köpüklü türk kahvesi yapmak için kahvenizi başta karıştırdıktan sonra sonrasında fazla karıştırmadan ve kısık ateşte pişirmeniz gerekir. kahveniz kaynamaya başlamaya yakın ocağın altını kısmalısınız ki köpükler kaynayıp taşmasın.kahvemiz biraz yukarıya doğru yükseldiğinde üzerindeki köpükleri kaşık yardımı ile fincanlara pay ediyoruz. sonra kahveyi güzelce kaynatıp köpüklerini ayırdığımız fincanların üzerine dökerek servis edebilirsiniz.