0

hayatımızdan iyi ki olmuş dediğimiz neler var bu sorunun cevabı çok kapsamlı bir soru sorunun cevabı gerçekten çok uzun uzun olduğu için üşenirim falan diye bir şey yok hepsini size söyleyeceğim sizinle paylaşacağım okursanız ben illaki bir bilgi edinebilirsiniz düşünüyorum ve tahmin ediyorum 15 yaşındayım şu anki hayatımda iyi ki olmuş dediğimiz çok şey var gerçekten hayatımda memnun memnunum hayatımdan allah'ıma bin şükürler olsun en azından bir sıkıntım yok bu konuda konuşmak gerçekten bana büyük bir tek veriyor ama hayatımda her zaman iyi ki var dediğim şey hafız olmamdır hafız olmak gerçekten bir ayrıcalık bir mükemmellik bir güzelliktir hafız olmak için insanlar gerçekten uğraşır çalışır lar bu çalışma öyle kısa bir şey değildir ortalama 2 yıl olmakla 3 yıla 4 yıla kadar çıkabilen nerede vardır hafız olmak gerçekten çok zordur aşamalar vardır benim için hafızlık 5 aşamadan oluşur ilk aşaması kuran'ı kerim'i öğrenmek kuranı kerim hakkında yeterli bilgiye sahip olmak ve akıcı hızlı bir biçimde kuranı kerimi okumaktır 2. aşama ise hafız'ın başıdır genellikle çok zorlanırız biz hafızlar olarak ama alıştıktan sonra gerçekten kolaylaşır 3. aşama alışma evresi yakından arkadaşlar artık tanımaya başlıyoruz beraber bu yola baş koydum uz insanları bu hafızlık yoluna diyanet'in kursundan baş koyduğumuz insanları tanımayan arkadaşlarımızı iyice çözmeye çalışıyoruz ve onlarla daha çok vakit geçirip derslere daha çalışıyoruz ki maalesef konu yapıyoruz birazcık sıkıntılı bir aşamadır dördüncü aşamada bu arkadaşlık bağları çok fazla kuvvetlenir ve artık dersler çok çok daha az çalışmaya başlarız elimizden geldiğince idare etmeye çalışırız son aşamaya ve 5. aşama ise bu aşamada artık ders çalışmamızı vakti gelmiştir arkadaşlarla beraber birbirimizi oyalama tam azgeçip hep beraber çok fazla ders çalışırız bu aşamadan sonra da sınava girer sınavı kazanan bilen kazanır kazanamayan da kazanamaz ama genellikle çoğu kişi kazanır lardır ben bu aşamaların hepsinden geçtim ve gerçekten çok mutluyum iyiki doğurmuş iyi ki de hafız olmuşum benim için çok büyük bir şey bu inşallah elimde tutarım muhafız deme hafızlığım gitmez söyleyeceklerim anlatacaklarım kalbimden aklımdan fikrimden ve düşüncelerimden geçen cümleler sadece bu kadardır okuduğunuz için teşekkür ederim inşallah bir bilgi edinebilirsiniz dir kendi hayatım hakkındaki yorumları bu kadardır hayırlı günler

0

iyiki fenerbahceli olmusum kotu gunde bile fenerbahce

0

düşündüm bir süre ama iyi dediğim bir şey aklıma gelmedi. ama yorumları okudum da şunu söyleyebilirim. inşallah güzel bir yuvam olur ve sevdiklerimle birlikte uzun mutlu bir hayat geçiririm. aksi takdirde hayatımın çok uzun olmasını isteyebileceğimi zannetmiyorum. baksanıza ezgi arkadaşımız çok net bir şekilde iyi ki evlenmişim ve bir evlat sahibi olmuşum demiş ve konuyu kapatmış. çünkü söylenecek daha fazla bir şey yok. hayatımda bu kadar sadeliğe sahip olabilmem için sadece bir mutluluğa sahip olmam gerekiyor. allah herkese iyi ki dediği şeyler yaşatır inşallah. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

hayatta iyiki olmuş dediğim bir şey oldugunu düşünmüyorum

0

ticaret yapmayı düşünüyodum bi iş yerini satın alcaktım sonradan iyi ki almamışım dedim çünkü araştırdım denedim ve benim sabredip yapamıcağım bi iş olduğunu anladım.

1

iyiki evlenmişim ve bir evlat sahibi olmuşum