0

liverpool bana göre bu sene geçen yıl olduğu gibi gene finalde olacaktır. çünkü bu sene her maçı şampiyonlar ligi havasında geçen ingiltere premier liginde kendi rekorlarını kırarak lig tarihlerinin en iyi başlangıcını yaptılar. geçen seneye göre de kadrolarını oldukça güçlendirdiler. bir kere geçen sene liverpool'u şampiyonlar ligi finalinden eden ve liverpool da ki performansı çok tartışılan lloris kariustan kurtuldular. onun yerine ise topu oyuna en iyi sokan ve refleks olarak dünyanın en iyi kalecilerinden birisi olan alisson beckeri kadrolarına kattılar. bu sene şampiyonlar ligi grubun da çok zor bir gruptan 2. olarak çıkan liverpool grup aşamasında kızılyıldız, napoli ve paris saint germainin bulunduğu gruptaydı. bu grupta çıkmak bile zaten başlı başına bir başarı diyebiliriz. bunun dışında ise ingiltere premier lig de rüya gibi bir sezon geçiriyor liverpool. takım olarak harika bir performans sergiliyorlar. kaldı ki mohammed salah henüz daha geçen sene ki formunu yakalamış durumda değil. bu sene geçen seneye oranla hücum press anlayışını da tamamen değiştiren jurgen kloop bunu 35-40 dakikalara değilde 60-70 dakikaya yaymak için önde press yerine top sahalarına gelince yapılan press sistemini tercih ediyor ve bu sezon bunun ekmeğini oldukça fazla yiyorlar. kadrolarını güçlendirdiğinden bahsetmiş liverpool takımının. bu sene kadrolarına xherdan shaqiri gibi yetenekleri üst seviye de olan bir oyuncuyu da kadrolarına katmışlardı. onun takıma katılması hücum varyasyonlarını oldukça arttırdı ve ellerinde çok iyi bir alternatif oluşturdu. daniel sturridgein de sakatlık kurtulmuş olması ve şans verildiği zaman bunu en iyi şekilde değerlendiriyor olması da onlar adına bir diğer artı diyebiliriz. savunma da hırvat stoper dejan lovren den dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşamaları ise takımın en büyük eksisi. dejan lovrenin özellikle manchester city karşılaşmasında çıkarken yaptığı top kayıpları ve gereksiz uzun topları ile adeta bütün liverpool seyircilerini çileden çıkartmış durumdaydı. liverpool eğer ki devre arasında onun mevkisine önemli bir transfer gerçekleştiremezse ve lovrenin hata yapma kapasitesinin çok yüksek olduğunu da düşünürsek şampiyonlar ligi arenasında büyük problemler yaşayabilirler. bu turda bayern münih ile eşleşen liverpolun evinde eğer 2 farklı kazanması durumunda bu turda ki avantajı eline alacağını düşünüyorum ve kağıt üstünde olduğunun aksine çok zorlanmadan turu geçeceğini düşünüyorum. oyun stili olarak bayern münihe çok ters gelebilirler. alman takımlarının en büyük zaafı zaten ani kontra ataklar ve önde uygulanan şok pressler. kloop borussia dortmund döneminde bayern münih karşısında bunu sık sık uygulayıp bayern münihi çok sıkıntıya sokmuştur. ayın şekilde liverpoolun başındayken de bu sistemi uygulayıp alman devine büyük problemler yaşatacaklarını düşünüyorum. salah mane ve firmino da eğer sakatlık durumu veya ceza durumu olmaması durumunda da sırasıyla çeyrek final, yarı final ve finale kadar uzanacaklarını düşünüyorum.

0

liverpool tabiki her yil sampiyonlar liginde oynamaya aday bir takim hem kadro olarak hemde hoca olarak hemde taraftar olarak cok iyiler bence.

0

liverpool takımına baktığımız zaman geçen seneki kadrosu olmadığı için büyük ihtimalle final oynaması çok zor gözüküyor. tabii ki karşısına çıkacak takımlarında çok önemli olduğunu söylememiz gerekir. özellikle liverpool takımı taraftarları her zaman tam destek verdiğini ve takımın geleceği için ellerinden geleni yapıyorlar. özellikle avrupa kupalarında statları tamamen dolduruyorlar ve takım için biraz daha destek verdiklerini görüyoruz. çok kolay bir maç olmayacaktır liverpool için hiçbir maç. eğer bu sene de şampiyonlar ligi finali ne kadar liverpool takımı ilerlerse kupayı kazanması çok isterim fakat bunun çok zor olduğunu hepimiz biliyoruz. çünkü kadrodaki bazı bölgelerde eksiklikler var bunu ilk yarı dönem içerisinde çözmez sener büyük sıkıntılara yol açabilir. inşallah liverpool takımı zevkli maçlar oynar ve bizde bu maçları izleyerek daha zevkli maçlar görürüz.

0

olabilir , liverpool şampiyonlar ligi finalinde oynayabilir bence .

0

liverpool takımına bakacak olursak eğer, ligde şu an 2. sıradalar.ve gayet güzel bir futbol oynuyorlar. bana göre ligi şampiyonluk ve bitirmeyecekler, ancak ligde ikinci olacaklarının garantisini verebilirim. ben liverpool un gerçekten futbol eşini çok seven bir spor severim çünkü izlediğim tüm maçları bana zevk vermiştir. özellikle salah ve firmino takımın beynidir diye düşünüyorum.
çünkü bu iki oyuncu oynamasa gerçekten liverpool bu başarıları elde edemezdi.geçtiğimiz sene harika bir futbol oynayarak liverpool şampiyonlar ligi'nde final oynadı.ve finalde şu an beşiktaş takımının kalecisi olan karius'un hatalı goller yemesi sebebiyle şampiyonlar ligi'nde real madrid finalde 3-1 kaybettiler.ben liverpool bu sene şampiyonlar ligi'nde final oynayan canlı zannetmiyorum. ancak yine de yarı final oynayacağını düşünüyorum çünkü baktığımız zaman diğer takımlar gerçekten çok kötü bir performans ortaya koyuyor. liverpool sene sonunda ligi 2. bitirecektir, şampiyonlar ligi'nde ise maksimum yarı final oynayacaktır diye düşünüyorum.

0

bu yıl benim iki favori finalistim var birisi barcelona diğeri ise luventusdur. liverpool yarı finali görür.