0

bu sene şampiyonlar ligi finalinin eğer ki ilerleyen turlar da birbirleri ile karşılaşmazlar ise 2 ingiliz takımı arasında oynanacağını düşünüyorum. liverpool ve manchester city. eğer ingiltere premier ligi takip eden arkadaşlar varsa bunun sebebini de çok iyi biliyorlardır fakat ben bu durumu bilmeyen veya farkında olmayan arkadaşlar için konuyu biraz açayım. ingiltere premier ligi hiç şüphe yok ki dünyanın en iyi ve en çekişmeli ligidir. burada mücadele eden her takım zaten şampiyonlar ligi mücadelesi veriyor gibi. he diyebilirsiniz bundan önce ki yıllarda da böyle değilmiydi zaten diye. değildi. liverpool ve manchester city futbolu bambaşka seviyelere çıkardılar. bu sene kloop yönetiminde ki liverpool bambaşka bir seviyeye çıktı ve neredeyse durdurulamaz konuma geldi. lig tarihinin en iyi başlangıcını yapmasının yanı sıra, zaten geçen sene oynadıkları final de şuan da ülkemizde beşiktaş forması giyen lloris kariusun yaptığı hatalar yüzünden real madride kaybeden liverpool, kadrosunu korumuş olup, 2-3 takviye ile de bu kadrolarını güçlendirmiş durumdalar. gene aynı şekilde manchester city de bir iskeleti oturtmuş durumda artık. bu iskelete artık senede 1-2 transfer yaparak destek sağlayan manchester city rihad mahrezi kadrosuna katarak zaten kusursuza yakın olan kadrosunu iyice kusursuz hale getirdi. bu takımları sadece birbirleri durdurabiliyor. kaldı ki lig de karşı karşıya geldikleri maçlarda da bunların hepsini görmüş olduk. iki takımın bu sene şampiyonlar liginde oynadıkları maçları ele alacak olursak liverpool adeta ölüm grubundan çıkmayı başardı. grubunda paris st germain ve napoli gibi çok zorlu rakipleri bulunan liverpool, paris st germain ile birlikte gruptan çıkmayı başarırken bir diğer ingiliz ekibi manchester city ise liverpola oranla biraz daha kolay bir grupta, lyon, shakhtar donetsk, hoffenheim grubundan 1. olarak çıkmayı başarmıştır. city bu maçlarda görmüş olduk ki özellikle lyon maçlarında inanılmaz derece zorlandı. guardiola yönetiminde bu maçtan önemli dersler çıkaran manchester city bir sonra ki turlarda bu hatayı yapmayacaktır. liverpool üst turda alman devi bayern münih ile eşleşirken city ise gene kolay bir kura çekerek bu sene almanya da sıkıntılı günler geçiren schalke 04 ile eşleşmiştir. city için kolay bir kura olacaktır görüşündeyim. liverpool için ise zorlu bir kura gibi gözükse de bayern münihin bu sene yaşadığı sıkıntıları göz önüne alırsak ilk maçta kendi evlerinde alacakları 2 farklı galibiyet ile almanya da işlerinin çok daha kolay olacağını düşünüyorum. avantajı aldığı deplasman karşılaşmalarında üstüne gelen rakiplere karşı, kloopun kontra atak sisteminde çok daha rahat goller bulan liverpool belki de iç sahada ki karşılaşmadan daha kolay bir maça çıkacak olup turu geçecektir. eğer ki ilerleyen turlarda finale kadar bu 2 takım birbirleri ile eşleşmezler ise bana göre finalde karşı karşıya geleceklerdir. finalde ne olacağını kestirmek ise neredeyse imkansız. gönlüm liverpooldan yana fakat kolay olmayacak..

0

manchester cıty juventus erken fınal olmazsa karsılasır fınalde

0

şu ana kadar şampiyonlar ligi'nde oynadıkları maçlara ve bu maçlarda elde ettikleri sonuçlara bakarak b.dortmun ve barcelona takımlarının bu sene şampiyonlar ligi'nde final oynayacaklarını düşünüyorum.

0

bu sene uefa avrupa şampiyonlar ligi'nde final oynayacak takımlar bence psg ve manchester city olur diye düşünüyorum. özellikle psg geçen seneki gibi oynamaktadır.böyle oynarsa bence ya yarı final ya da finalde kesin olarak gördüğüm takımlardan biridir.öte yandan manchester city geçen sene çok rahat bir şampiyonluk elde etti bu sene de şu an lider durumdalar.bence manchester city bu oyunu ile devam ederse finalin en büyük adaylarından biri olacaktır.benim düşüncem bu yöndedir.ancak barcelona ve real madrid kendisini biraz toparlarsa bunlar da kesin olarak finalde oynayabilir. ama öncelikle kendilerini toparlayıp motive olmaları lazım.

0

bu seneki şampiyonlar ligi finali juventus ve bayern münih arasında geçmesini bekliyorum.

0

gönül isterki fenerbahçe final oynasın ama bu biraz zor görünüyor ama juventus olabilir siye düşünüyorum

0

juventus - manchester city bu seneki final oynamayı hak eden takım gibi görünüyorlar.

0

bir fenerbahçeli olaraktan tabikide fenerbahçeyi görüyorum. diğer takımlar ise galatasaray ve yabancı takımlar olabilir.