1

alex de souza, fenerbahçe ile adı yanyana yazılabilen iyi bir oyuncudur. efsane demek lefter'e ihanet olur. ama çok yetenekli bir spor adamıdır.
bugün fenerbahçe için her şeyi yapabilecek vefalı bir adamdır da. ali koç'un da dediği gibi bir gün ona sembolik de olsa jübile yapacaktır. zira fenerbahçe'den zorla koparılmıştır.

0

fenerbahçe kulübü şu anda alex de souza gibi bir oyuncu gerçekten çok aradığını görüyoruz. zamanında oldukça başarılı performansı ile bilinen alex de souzaşu anda takımın içerisinde yer almış olsaydı fenerbahçe kulübü bu vaziyette olmazdı. başkan ali koç geldikten sonra fenerbahçe kulübü biraz olsun toparlanmaya çalışıyor ama şu anda istenilen performansı tam veremediler. özellikle sezona hollandalı teknik adam ile başladılar ve bunun bir hata olduğunu görüyoruz. çünkü türkiye'de genel olarak hollandalı teknik adamlar pek fazla iş yapamıyorlar nedeni de hollanda ligi'ndeki farklı futbol anlayışı var. hollanda'da takımların çoğu gol atmak için ve savunma olarak pek fazla mücadele etmiyorlar. büyük bir ihtimalle hollandalı teknik direktör da bu şekilde fenerbahçe'yi kurmaya çalıştı fakat hiç de olumlu olmadı. bakıldığı zaman fenerbahçe'nin başına ersun yanal getirildi ve istenilen performansı vermesi bekleniyor. özellikle fenerbahçe kulübünde oldukça gönderilmesi gereken birçok oyuncunun olduğunu hepimiz biliyoruz. çünkü çok gereksiz oyuncu var ve çok maddi olarak da bir bedel ödeniyor ama hiçbir şekilde sonucunu şu zamana kadar alamadılar. eğer fenerbahçe kulübü bu oyuncuları elinden değerli bir miktarda satarsa daha iyi yıldız isimleri kadrosuna katabilir. ersun yanal gibi büyük bir teknik direktör takımın başına gelmeden önce bunları planlamıştır diye tahmin ediyorum. özellikle fenerbahçe'nin en çok istediği ersun yanal'ın takımın başına gelmesiyle çünkü fenerbahçe kulübü'nün yakından tanıyan ve eski zamanlarda teknik adamlarını yapmış bir kişidir. bu yüzden fenerbahçe'nin başına gelmesi aslında pek iyi olduğunu söyleyebilirim. ligin ilk yarısında özellikle forvet ve savunma hattına çok yetenekli oyuncular alınması gerekiyor. ve tabii ki de orta sahaya oyun kurucu olarak alex de souza gibi bir yıldız oyuncunun takım içerisinde bulunması gerektiğini görüyoruz. çünkü bazı oyuncular alex de souza ni yerini hiçbir şekilde tutamıyor. inşallah fenerbahçe kulübü çok iyi transfer sezonu geçirir ve ikinci yarıda daha başarılı maçlar çıkarmasını ümit ediyorum.

0

yani ben de fenerbahçe tabii ki de alex arıyor. çünkü alex iyi bir futbolcu ben de fenerbahçeli olmama rağmen sezonu futbol takımlarından bir alex seviyorum fenerbahçe'den yani çok da güzel oynuyordu. bence fenerbahçe'nin yeni ona ihtiyacı var. tabii yani artık geri dönmez zannetmiyorum yaşından dolayı ama keşke alex gibi 6-7 kişi oraya gelse çok güzel olur. en azından bizler de şampiyon olmuş oluruz. mesela ben eskiden izlerdim maçları alex'in maçları kacirmazdim. yani alex de souza bana göre on numara bir futbolcu diyebilirim.. onun gibi bir futbolcu bence fenerbahçe'ye bir daha gelmez ve eğer olur da gelirse yani fenerbahçe çok güzel olabilir yani.

0

fenerbahçe futbol takımı tabii ki de alex arıyor. neden derseniz, çünkü takımın şu an tam bir on numara eksikliği var alex şu anki yaşına rağmen gelip oynarsa şu ruhsuz oyunculardan daha kaliteli bir oyun sergileyeceğini inanıyorum.alex gerçekten fenerbahçe'ye ismini altın harflerle yazılmış bir isimdir.

0

fenerbahçe alex de souza tabiki de arıyor. fenerbahçe alex de souza'nın takıma katıldığı ilk günden ayrılışına kadar adeta onun ayağına bakıyordu desek yalan olmaz. geldiği ilk sezon'dan itibaren neredeyse fenerbahçe taraftarının sevgilisi haline gelen brezilya'lı yıldız oyuncu göz zevkimizi en üst seviyeye çıkarıyordu. öyle büyüleyici bir oyuncuydu ki alex top ayağına geldiği zaman acaba ne yapacak diye merakla izliyorduk onu. fenerbahçe tarihinde ki neredeyse bütün rekorları kıran alex'in fenerbahçe kariyeri kadar ayrılışı da bir o kadar olaydı aslında. şampiyon olunan 2010-2011 sezonunun ardından takımı sahiplenişi ve genç oyuncuların maaşını kendi cebinden ödeyişi ile tekrardan hepimizin sevgisini maksimum seviyeye çıkaran alex'in eski futbolcusu ve sportif direktörü olan dönemin hocası aykut kocaman ile bir türlü yıldızı barışmıyordu. alex de souza ile olan sorunun ego savaşı olduğu adeta ortada olan aykut kocaman brezilyalı yıldızı oynatmamak için neredeyse elinden gelen herşeyi yapıyordu. bir süre sonra artık bu durumdan neredeyse bıkma noktasına gelen alex de souza konuyu dönemin başkanı aziz yıldırım'a söylediği zaman ise hiç beklemediği bir tepki ile karşılaşmıştı. alexi koşmadığı için takımda istemediğini söyleyen futbol cahili aykut kocaman, bu konuyu aziz yıldırım ile çoktan paylaşmış ve alexin dönemim başkanı aziz yıldırımla konuşmaya gitmesin sonucu bu konu iyiden iyiye ortaya çıkmıştı. bunu duyan alex de souza oldukça şaşırmış olup kendisine dilersen paf takımla çalışmalara devam edebilirsin teklifi sonrasında yaşadığı hayal kırıklığı ve üzgünlükle kontratını sonlandırmıştır. bu olay sonrası 2010-2011 sezonunda yaşanılanlardan sonra fenerbahçe taraftarının neredeyse taptığı aziz yıldırım ibreyi iyice kendine doğru çevirmiş bulunmaktaydı. büyük tepkiler toplayan aziz yıldırımı o sene uefa avrupa ligi yarı finali kurtarmıştı. ancak bu artkçılar son bulmuyordu ve kaybedilen her maçtan sonra 50 bin taraftar avaz avaz alex de souzanın ismini haykırıyordu kadıköyde. 2014 sezonunda ersun yanal ile şampiyon olan fenerbahçe de alex de souza ismi tekrar gündeme gelmişti. bütün taraftarlar hep bir ağızdan alexe olan sevgisi bağırırken aziz yıldırım taraftar gruplarına hakaretler yağdırıp sizi bir daha bu stada almayacam tehditlerini savurarak adeta kendi sonunu hazırlamaya başlamıştı. bu olaylar bir yana alex de souzanın fenerbahçe de ki başarılarına değinmeden de geçemeyeceğim, yaşadığı 4 şampiyonluk, 3 türkiye kupası ve 4 süper kupa zaferi ile 11 kupa kaldıran alex de souza aynı zaman da zico yönetiminde ki fenerbahçe'nin avrupa kupalarında çeyrek final oynamasında da önemli bir pay sahibidir. o dönem şampiyonlar liginin asist kralı olan alex de souza, inter maçında deivid de souza ya yaptığı asist ise o dönem şampiyonlar liginin atılan en güzel golü ve asisti seçilmiştir. sayısız futbolcu ile fenerbahçe formasını paylaşan alex de souza ise semih şentürk'ü her zaman başka bir kefeye koyardı. olsaydı 10-15 puan fazla olurdu fenerbahçe.