0

obezite daha çok insanların çok yemesinden dolayı şişmanlamasıdır. ofiste durumuna gelecek kadar en azından kendini birazcık dikkat edebilirler gerçekten.insanlarımız da artık ne bulduysak yemin peşindeler abur cubur dışarılarda sürekli yemek peşindeler en azından kendi boğazlarını birazcık bilseler tutabilseler hiçbir şekilde böyle olmayacak. sonra bir de televizyon programlarına çıkıyorlar ben şişmanım obezite oldum yürüyemiyorum diye ağlıyorlar keşke önceden en azından kendi boğazını birazcık da bilselerdi tuta bilselerdi bu duruma gelmeyeceklerdi. sadece az yiyerek korunabiliriz başka türlü hiçbir şekilde nasıl krunabiliriz.

0

obezite şişmanlıktır korunma yolları ise dengeli beslenme ve sporu hayatımızın bir parçası haline getirmektir ama şişman isek hastaneye gidip test yaptırmalıyız beliki hormonal olarak sıkıntımız olabilir sonra da verilen diyete uymalıyız

0

obezite normal kilodan daha fazla kilo alma durumudur .bunu önlemek için yağlı gidalardan uzak durmaliyiz ve bol bol spor yapmalıyız.