0

osmanlıda denizci askerlere 'levend-levent' denirdi. hatta istanbul'un meşhur levent semtinin adı da buradan gelmektedir. en meşhur osmanlı denizcileri, barbaros hayrettin paşa (hızır reis), turgut reis, çaka bey, piri reis'tir.

0

osmanlı devleti zamanında yaşayan denizciler: umur bey, karamürsel bey, turgut reis, kemal reis, piri reis, barbaros hayreddin paşa, murat reis, seydi ali reis, burak reis, kılıç ali paşa, salih paşa, piyale paşa, gazi reis paşa, oruç reis, ali macar reis gibi osmanlı devleti zamanında yaşamış olan ünlü denizcilerimiz vardır.

1

osmanlı döneminde denizcilik ve çığır açmış benim bildiğim iki denizci vardır, bunların biri barbaros hayrettin paşa'dır.bu paşamız denizcilik hakkında çok önemli işler başarmıştır. daha sonra ise piri reis zaten dünya haritasını çıkaran kişidir

1

osmanlı döneminde denizcilikte çığır açmış, denizcilerin adları şunlardır. barbaros hayrettin paşa; birçok deniz seferi bu paşa tarafından osmanlı topraklarına katılmıştır. padişahlıkta kanuni sultan süleyman vardır. akdeniz adaların birçoğu barbaros hayrettin paşa zamanında alınmıştır. ayrıca bir diğer denizci olan barbaros hayrettin paşanın öğrencisi olan ali kılıç paşadır. benim bildiğim denizciler bunlardır.

1

aklıma gelen şuan için sadece piri reis...