0

aldığı hasar tamir görecek durumda değilse yenisi alınır çoğu yerde satılır. eğer tamir görecek kadar büyük bir hasar yoksa tamir edilir. en basit yöntem koli bandı ile oluşan hasarı kapatmaktir. değişik yöntemler de mevcut tabi. ama en sağlıklısi yenisini almaktır.

0

elektrik süpürgesinin hortumunun yırtılması çok rastlana birşey özellikle tuttuğumuz yerden yırtılmaya başlar eğer bu küçük bir yırtıksa koli bantıyla sarabilirsiniz bu sizi biraz götürür eger yırık büyümüşse sadece hortum kısmını satan bu tür yerler var benim evdeki süpürgemin de tırtılmıştı sadece hortumunu değiştirdim ama onlarda uzun süreli olmuyo

0

nasıl bir zarar gördüğüne bağlı eğer tamir edilemez duruyorsa hortum değişmeli ama tamir edilebilir duruyorsa bir çok yöntem dahilinde halledilebilir bantlama yama yapma vs.

0

çok büyük yırtık ise hortumu değiştirilmeli ama küçük ise biraz idare edebilirsiniz eski seyle ama tümden değiştirmeyin süpürgeyi.

0

yeni bir elektirik süpürgesi hortumu alabilirsin

0

söyle ki plastik bir şey ile kendisi eritilerek tamir de yapılabilir yada herhangi bir elektrik tamircisinden de hallolabilir.

0

insanlık hali kırıla bilir evet bununla birlikte eskidigi icinde kırılmış olabilir daha başka sepeblerden dolayı da kırılmış olabilir. buna cözüm olarak ilk ki gecici cözüm o hasar gören yeri bir bezle yada bir koli bandı ile sarıp kullanıla bilir ama bu gecici bir cözüm olmaktan oteye gidemez. kalıcı cozum ise kucuk bi ihtimal eski motoru bozulan supurgenizin fortumu var ise onu kullana bilirsiniz diger bir cozum ise o fortumu tamir ettirtmek. ama en iyi cozum ise o fortumu tumuyle at mak suretiyle yep yeni yani sıfır dedigimiz yeni bir fortum alamak olacak en iyi en kalici kullanisli garanti yontemde bu olacaktir. supurgeniz bozulmadikca bunun gibi kucuk mazemerin bozulmasi durumunda supurgeyi komple degistirmek yerine sadece bu sekilde o mazemeyi degistirmek cok yerinde bir karar oacaktir. bu size maddi yonden de bir nebze imkan tanımış olur.

0

değiştirmen gerekiyor veya tamir etmen gerekiyor

0

öncelikle makineniz çalışır vaziyette ise kapatmanızı tavsiye ederim. zira süpürge çekmeye devam edecektir ve yerden çektikler zarar gören kısımdan çıkacaktır. anlık bir çözüm olarak bant yardımı ile süpürgenin hasar gören kısmı onarılabilir ama yeterli bir çözüm değildir. bir an önce hortumu değiştirebilirsiniz. aynı zamanda hortumun kopan kısımlarını çakmakla eritip birbirine bastırın. biraz donduğunda ise üzerinden sıcak silikonla geçin. yine bu da geçici bir çözüm olmakla birlikte bantın nahoş görüntüsünün yanında daha tercih edilir bir çözüm.

0

elektirik fişini çekip süpürgenin durmesini kapatmasi gerek

0

elektrik süpürgesinin hortumu kurulduysa veya yırtıldıysa güçlü koli bantlarıyla yapıştırmak geçici olarak sorunu çözebilir. bildiğim kadarıyla hortum deformesi garanti kapsamına girmiyor ve kullanıcı hatası olarak görülüyor. bu nedenle hortumu yenilemek için cebimizden para ödememiz gerekiyor.hortum fiyatları ne kadar bilmiyorum ama mecburen bunu almak zorundayız. elektrik süpürgesi bir ev için çok önemli bir alet çünkü.

0

zarar görülen yerin bantla kapatmak yerine değiştirilmesinden yanayım. bant kısa süreli bir çözümdür. değiştirildiği takdirde bantla kapatmaya göre daha uzun ömrü olur.

0

elektrik süpürgesinin hortumunun kirilmasi elektrik süpürgesinin çok kullanmasından kaynaklı olarak eski bir kırılabilir veya elektrik süpürgesinin çok fazla haşin kullanılmasının sonucu olarak da kırılabilir bu sorun tamir edilerek çözülebileceğini zannetmiyorum değişim yapmanız sizin için daha faydalı olacaktır.

0

elektrik süpürgesinin hortumu zarar gördüyse eğer garanti kapsamında ise servisine götürürüm.garanti kapsamında değil ise mecburen yeni hortum almamız gerekir.evde ne kadar kendimiz tamir etmeye kalksak ta sonuçta tekrar aynı yerden sorun yaratır bence.onun için yenisini alırım.

0

hiç bir şekilde tamir edilmeye çalışılmamalı, garantisi varsa servise götürülmeli, yoksa servisinden yenisi satın alınmalıdır.

0

elektrik süpürgesinin hortumu bozulursa eğer garantisi olursa servise vermek daha mantıklı, tamir edebilmek için.

1

elektrik süpürgesinin hortumu zarar gördüyse yer hortumdaki bu şekilde oluşan bir tahribadı kesinlikle süpürgenizin garantisi devam ediyor olsa bile garanti kapsamı içerisine girmez ve tüketici hatası olarak kabul edilir. o yüzden herhangi bir onarma işlemi yapacaksınız eğer zarar gören yer küçükse yapışma kuvveti yüksek olan bir koli bandı ile delinen yeri güzelce sorabilirsiniz. ayrıca hortumun içerisine bir şey kapatarak dışarıdan delik olan bölgeye silikon tabancası ile silikon sıkıp deliği kapatma işlemi de uygulayabilirsiniz. delik kapandıktan sonra da içerisinde bulunan koymuş olduğunuz şeyi düzgünce çıkartarak kullanmaya devam edebilirsiniz. bunun dışında eğer tahribat büyükse kesinlikle hortumu yenisi ile değiştirmeniz gerekir. ordu'nun kenarlarında bulunan plastik aparatlar çıkar ve yerine bütün süpürgeler ile uyumlu olan hortumlardan alarak takabilirsiniz. ancak bu plastik aksamlar da kırıldıysa orijinal bir süpürge hortumu olmaktan başka çareniz yoktur. süpürge en güzel tam performans sağlamak için m süpürgenin hortumu girecek yerleri ile uyumlu olması amacıyla kesinlikle orjinal parça alıp takmanız gerekmektedir. bu işlem için de teknik servislerden yardım ve destek alabilirsiniz.

0

maalesef şu an benim de başıma gelen bir olay elektrik süpürgemin hortumu yırtıldı üretiriz bir kederini çok kaliteli yapıyorlar son yıllarda fakat hortumları gerçekten dandik benim beko marc’a bir elektrik süpürgem var daha alalı iki yıl olmadı garantisi var fakat hortumu 2.03 yerinden kırıldı garantiye götürdüm de garantiye girmediğini yani hortumun aksesuarların garanti kapsamında olmadığını söyledilerben de çareyi bantlamak da buldum sapıyla hortumun geldiği yeri bantladım yalnız pek randıman alamıyorum sürekli bant kirli gözüküyor değiştiriyorum yenisi ile birkaç defa kullanıyorum bant açılıyor ben de bir alışkanlık var hortumu her defasında esürdükten sonra iyice yıkarım yıkadığım için de bant yapışkanlıını kaybediyor ve maalesef ki soyuluyor çıkıyor ve çok çirkin bir kirli görüntü oluşuyor

0

elektrik süpürgesi hortumu bozulduysa yenisini alırsın. tamir etmekle uğraşma randıman alamazsın.

0

yeni bir elektrik süpürgesi almayı deneyebilirsiniz belki de