1

ilişkilerin uzun ömürlü olması için kesinlikle en önemli olan şey karşılıklı sevgi , saygı ve güven duygularının çok yoğun bir derecede olması gereklidir. bunlardan birinden biri biraz eksilse ve ilişkinin seyri değişse uzun ömürlü ve sağlıklı bir ilişki sürdürülmesi gerçekten çok zor olur. özellikle güven duygusu bir kere sarsıldıysa eğer o ilişkiyi toparlamak hiç bir şekilde mümkün olmuyor. insanın aklına sürekli olarak daha önce ki kırgınlıkları ve kendisine yapılan hatalar geliyor. bu yüzden de güven sebebiyle açılan bir yaranın kapanması diğer yaraların kapanmasından çok daha uzun sürüyor. en önemlisi de ikili ilişkiler de çiftler arasında kesinlikle sır diye bir şey olmaması gerekliliğidir. her şey açık ve net bir şekilde konuşulmalı ve arkadan gizli kapaklı işler asla çevrilmemelidir. bir karar alınacaksa da eşler oturup o konuyu konuşmalı gerekirse tartışmalı ancak her zaman ortak bir karara varmaya çalışmalılardır. alınacak her karar ortak alınmalı ve bir diğerinin rızası olmadan asla ciddi konular da adım atılmamalıdır. her konuda eşler birbirine danışarak ve fikirlerini alarak hareket etmek zorundalardır. tüm bunlara dikkat edildiği sürece ilişkilerin uzun sürmesi çok daha kolay olur. tabii ki aradaki sevgi bitmemiş ise. sevgi bitince genelde hiç kimse bu diğer etkenlere dikkat etmiyor ve kendi kafasına buyruk bir şekilde yaşamaya başlıyor.

0

özeleştirel olamlı.hataları kabullenmeli.ufak hataları görmemeli.her olayda kavga etmek yerine olayı kapatıp yatıştırmalı.özür dilemeli.

0

empati kurmalı,anlayışla karşılanması,anlaşmaya uzlaşmaya gidilmesi ve en çokta karşıdakine saygı ve güven.

0

iliskinin uzun omurlu olmasi için bi kuraliniz olmali örnegin yalan olmiyacak ne olursa olsun. boyle bi kural olunca guven sorununuzda olmaz kafanızda acaba sorusu olmaz.guvenmek icin yalan olmaması lazim.sevmek icin ise güven lazim. dogal nesin zinciri gibi doğal uzin ilişki yolu bu tabi bu çerçevede sevginizide sonuna kadar hissettirmeniz.cnku devgi göstermekten cok hissettirmeyle alakali.. seni seviyorum kelimesini soylemekten çok yanina gitmek daha iyi.her an ilk fırsatta yanında olacaginigizi asiladiginiiz o güven hissi...sonrası ömürlük bir iliski işte

0

akışına bırakmalısın, uzun ömürlü yapacağım diye ilişkinize zarar verebilirsiniz en önemlisi doğal ve kendine benzeyen bir eş bul kendine. işte o zaman uzun ömürlü olur. ilişki

0

yeni hayata yelken açmalı eskisini çöpe önüne bakmali geçmiş geçmişte kaldı diyerek yeni aşklara koşmalı.

0

ilişkiyi biraz sınırlı ve yavaş yaşamak gerekiyor benimde eşimle evlenmeden sekiz yıllık gecmisimiz vardı. ama eger evlilikte yaşanması gereken şeyler önden yaşanırsa evliliğin bir anlamı kalmaz. tabi sevgi ve monotonlasmamak çok önemli. çiftler saygı duymali birbirine çok bunaltmamali çünkü sıkınca insan bunalır ve soğuma olabilir. bunlar olursa ilişki uzun soluklu olur.