-1

meyvayı her zaman zamanında ve mevsiminde yemeyi tercih edenlerdeniz,bildiğim şey allahu teala insan vücuduna şifa olan her meyvayı çeşit olarak vaktinde yaratmıştır,mesela kiraz armut böbreklere iyi geldiği kanı sulandırdığını biliyorum.narenciyenin ise kışın c vitamini olarak grip nezle olmamızı engellemek adına tam bir şifa deposudur.bazı bölgelerimizde iklim koşullarından dolayı meyva domates patlıcan bamya yı kuruturlar.kayısı ilk aklıma gelenlerden güneş altında kuruttukları için doğğla olduğu söylenir başka bir rivayete göre direk güneş ışığının altında tutmamakmış.kayısının bağırsaklara faydası olduğunu ayrıca kemiklere iyi geldiğini kuru üzümünde kışın yenilmesi için kurutulduğunu biliyorum.kuru üzüm kansızlığa sifa olmaktadır,şekerli gıdalar tüketmek yerine kurutulmuş meyvalar alternatif olarak düşünülür,beslenme uzmanları gübnün belli zamanlarda şekerli gıdalar yerine sayılı olarak meyva kurusu yememmizi söylerler.bazende yoğurt içinde tatlandırıcı olarak tükettiğimiz meyvalar vardır.yiyecekleri midemiz dolsun diye değil hangi gıda neye faydalı olduğunu arastırıp ona göre belirli periyodiklerde tüketmemiz gerektiğine inananlardanımbu bilinçle beslenmeme dikkat ederim.

-1

besin değerleri yüksektir sindirimi çalıştırır kansızlığa iyi gelmektedir

-1

meyve nin suyu yerine daha cok kurutulup proteinin meyveden alinabilecek tum sağlık li şeylerin alinmasi icin daha faydalidir yani meyve kurusu her zaman yenebilir insani gercek meyve gibi sisirmez ve her zaman her donem yenebilir

-1

kısacası kuru meyveler vücudun potasyum , magnezyum gibi birçok vitamin ve mineral deposu olduğu için çok faydalıdır. ben kuru meyve yemeyi hiç sevmesem de yakın çevrem yemeyi çok seviyor. tatlarını sevmiyorum. meyve canlı tadı daha güzel bence.

-1

meyvelerin mevsiminde kurutularak saklanması çok eski bir geleneğimiz dir kuru meyvelerin faydaları üzerine yapılan araştırmalarda kuru meyvelerin yaş meyvelere oranla daha faydalı olduğu görülmüştür kuru meyvelerin kalorileri düşük olmasına rağmen yine de diyet yapan kişilerin daha dikkatli ve sınırlı miktarlarda tüketmeleri gerekmektedir kuru meyvelerin faydaları arasında ilk sırada yüksek miktarda c vitamini camileri yer almaktadır bu nedenle özellikle de mevsimsel hastalıkların ve grip sorunlarının yaygın olduğu dönemlerde kuru meyve yenmesi bağışıklık sistemini güçlendirme sibel yaygın olduğu dönemlerde kuru meyve yenmesi bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı büyümeyi güçlendirmesi yönünden tavsiye edilmektedir kuru meyvelerin besin değerleri yaş meyveler gibi yüksek olduğu için özellikle de yaz mevsiminde meyvelerin kurutularak saklanması ve böylelikle de kış mevsiminde de bu meyvelerden faydalanılması sağlanmaktadır kurutulmuş meyvelerin besin değerleri sıralandığında ilk sırada en faydalı kurutulmuş meyve olarak kayısı ilk sırada yer almaktadır kurutulmuş kayısının faydaları son derece fazla olup ayısının ardından kurutulmuş incir kurutulmuş erik ve kuru üzüm yer almaktadır kuru elma da son derece faydalı kuru ve meyveler listesinde ilk sıralarında yer almaktadır elmadağ son derecede faydalı kuru meyveler listesinin de ilk sırasında yer almaktadır kuru elmanın faydaları arasında nefes darlığına iyi gelmesi ve çok zengin bir lif kaynağı olması nedeniyle kabızlığa iyi gelmesi yer almaktadır kabızlık sorunu şikayet eden kişilerin elma kurusu hoşafı içmeleri bu sorunu açmalarının yardımcı olur kuru erikte kurutulmuş meyveler arasından faydalı olanlardan biridir kuru eriğin faydaları arasında son derece zengin ve e vitamini a vitamini ve e vitamini kaynağı olduğu için metabolizmayı hızlandırması yer almaktadır ayrıca kuru erik bağırsakları çalıştıran çok güçlü bir etkiye sahiptir kuru meyvelerin faydaları sayılırken unutulmaması gereken en önemli kuru meyvelerden biri de yaban mersini dir yaban mersini faydaları arasında şeker hastalığına iyi gelmesi vücutta kanser oluşumu ile savaşan enzimler harekete geçmesi göz sağlığına iyi gelmesi ve bağırsak çalışmasına desteklemesi yer almaktadır

-1

ooo oo say say bitmez ama cok fazla kilo yapar meyve kurusu dikkatli yemek lazım

-1

saymakla bitmez meyve kurularinin faydalari bi kere meyve kurusu demek orjinal meyve demektir.mevsimsiz yenen meyvelere kiyasla kurular daha orjinaldir cunki mevsiminde kurutulur.ve daha lezzetlidir.ben cok severim.cayi yapilir icilir kisin hastaliklara uyi gelir hosafi yapilir bayilirim cok guzel olur bagirsak hareketlerini dengeler daha dogrusu biraz hizlandirmaya yardimci olur ozellikle kayisi kurusu pastalarda keklerde kullanilir aşurede kullanilir bana gore cok saglikli ve lezizdir herzaman tercih ederim ve edilmelidir.bazi meyve kurulari enerji ve kan yapar kuru uzum daha dogrusu kara kuru uzum kan yapar enerjide verir kisin yiyen usumez o kadar diyorum.

-1

kurutulmuş meyvelerin faydaları

meyvelerin mevsiminide kurutularak saklanması çok eski bir geleneğimizdir. kuru meyvelerin faydaları üzerine yapılan araştırmalarda kuru meyvelerin yaş meyvelere oranla daha faydalı olduğu gözlemlenmiştirç kuru meyvelerin kalorileri düşük olmasına rağmen yine de diyet yapan kişilerin daha dikkatli ve sınırlı miktarlarda tüketmeleri gerekmektedir.

kuru meyvelerin faydaları arasında ilk sırada yüksek miktarda c vitamini içermeleri yer almaktadır. bu nedenle özellikle de mevsimsel hastalıkların ve grip salgınlarının yaygın olduğu dönemlerde kuru meyve yenmesi bağışıklık sistemini güçlendirmesi yönünden tavsiye edilmektedirç kuru meyvelerin besin değerleri yaş meyveler gibi yüksek olduğu için özellikle de yaz döneminde meyvelerin kurutularak saklanması ve böyleliklede kış mevsiminde de bu meyvelerden faydalanılması gerekmektedir.
kurutulmuş meyvelerin besin değerleri sıralandığında ilk sırada en faydalı kurutlumş meyve olarak kayısı yer almaktadır. kuru elma da son derece faydalı kuru meyveler listesinin ilk sıralarında yer almaktadır. kuru elmanın faydaları arasında nefes darlığına iyi gelmesi ve çok zengin bir lif kaynağı olması nedeni ile kabızlığa iyi gelmesi yer almaktadır. kabızlık sorunundan şikayet eden kişilerin elma kurusu hoşafı içmeleri bu sorunu aşmalarına yardımcı olacaktır. kuru erikte kurutulmuş meyveler arasında faydalı olanlardan biridir. kuru eriğin faydaları arasında son derece zengin b vitamini, a vitamini ve e vitamini kaynağı olduğu için metabolizmayı hızlandırması yer almaktadır. ayrıca kuru erik bağırsakları çalıştıran çok güclü bir etkiye sahiptir.
kuru meyvelerin faydaları sayılırken unutulmaması gereken en önemli kuru meyvelerden biri de yaban merisinidr. yaban mersini şeker hastalığına iyi gelmesi vücutta kanser oluşumu ile savaşan enzimleri hareket geçirmesi göz sağlığına iyi gelmesi ve bağırsak çalışmasını desteklemesi yer almaktadır

0

her kuru meyvenin farklı bir faydası var mesela kuru elma hazma yardımcı olur,iştahı açar bağırsakları ve mideyi rahatlatır dut kurusu kan yapar. kayısı kabızlığa iyi gelir. özellikle güneşte kurutulmuş kayısı tavsiye edilir. günde 3-5 adet kayısı yiyen kişiler kabızlık sıkıntısı çekmezler. üzüm doğal şeker içeren besleyici bir meyvedir . kru erik boğazdaki rahatsızlıklara, anjin,bademcik, sorunlarına iyi gelir ağız yaralarına iyi gelir. unutkanlıktan şikayet edenler sabah aça karınla 21 adet çekirdeksiz üzüm yiyebilir bunu yavaş yavaş yersek ve 21 gün devam edersek unutkanlık rahatsızlığımız şifa bulur kuru meyveler sağlığa çok faydaalıdır kısaca.

0

kuru meyvelerin faydaları arasında ilk sırada c vitamini içermeleri yer almaktadır.özellikle mevsimsel hastalıkların ve grip salgınlarının yaygın olduğu dönemlerde kuru meyve yenmesi bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve hastalıklara karşı bünyeyi güçlendirmesi yönünden tavsiye edilmektedir.

0

mevye kurularının pek bir faydası yoktur çünkü mevsiminde taze meyve yemek her zaman daha sağlıklıdır.kurutulan meyvenin besin değeri de düşer

1

bazen meyveyi soyarız ve dışına atarız ama aslında meyvenin dışındaki vitamin daha kuvetlidir ve en fazdalı meyve dışı olarak bildiğim elmanın kabuğudur.

0

meyveleri kurutarak saklayıp sonrasında kuru olarak yemek ço eski geleneklerimizden bitanesi ve çokta sağlıklıdır meyveyi mevsiminde toplayıp sonrada kurutup kış aylarında sanki mevsimindeymiş gibi yemek mümkün oluyor çok ta güzel oluyor özellikle elma kurusu yani kak sonraaa kuşburnu toplayıp kurutun güneşte kuruduktn sonra bez torbalara koyup saklayabiliriz.kış aylarında kuşburnu kurusunu suya koyup güzelce kaynatın ve sonrsında içine zencefil koyup afiyetle içebilirsiniz hastalıklara veda edebilirsiniz

0

meyve kuruları güneşte kuruduğu için b12 vitamini açısından değerli olduğunu düşünüyorum.meyve kurusu kanserden tansiyona,kansızlıktan göz yorgunluğuna kadar birçok şifalar barındırır içerisinde.
kuru kayısı sindirim sorunlarına iyi gelir kansızlığa iyi gelir.
kuru üzüm
iyi bir enerji kaynağıdır ve güzel bir balgam söktürücüdür. günde on tnae yendiğinden tansiyonu düşürücü etkisi vardır. iltihaplara karşı bu yönüylede bağışıklık sisteminni güçlendirir.

0

kayısı kurusu bağışıklık güçlendiriyor kivi kurusu cildi güzelleştiriyor.
armut kurusu;
armut kurusu vitamin bakımından çok zengindir böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar idrarı bulaştırır böbrekteki kum ve taşların dökülmesine yardım eder yüksek tansiyonu düşürür kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar kansızlığı giderir kabızlığı önler sinirleri yatıştırır zihni yolluğu giderir susuzluğu keser tükürük ihracatına arttırır hamilelerin kusmalarına azaltır hazımsızlığa gideriz şeker hastaları da yiyebilir midesi zayıf olanların kompostosunun içmeleri gerekir yemeklerden önce yenilecek olursa faydasından daha da fazla artar
erik kurusu;
akşamları özellikle şeker oranı düşük meyveler tüketmek gerekir bayanların kara erik kurusunun tüketmeli de fayda var çünkü içinde bol miktarda kalsiyum ve d vitamini bulunur bu nedenle tüketimi kemik sağlığını ciddi oranda korunması demektir bunun dışında kuru eriğin içerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle tansiyon karaciğer kalp böbrek için faydası vardır güçlü antioksidanlar ile kalp hastalıklarına yakalanmaz ve krizi riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır kan şekerini düşürür kansere karşı koruyucudur ve cildin yaşlanmasını önler
kivi kurusu;
a ve c vitaminleri ile potasyum kalsiyum demir ve magnezyum lan çok zengindir besleyici değeri de çok yüksektir yüksek lif içeriği bağırsak çalışmasında olumlu etki yaratarak sindirimi kolaylaştırır bu durumda kabızlığı önler kan basıncını dengeler tansiyon ve kolesterolü düşürür bağışıklık sistemini güçlendirir nezle ve soğuk algınlığına kansızlık ve mide rahatsızlığına da iyi gelebilir ayrıca cildi güzelleştirir.
dut kurusu;
kalsiyum demir b1 b2 ve c vitamini yönünden zengin olan tutun birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü etkiye sahip miş karaduttan elde edilen şurubun ise ağız ve boğaz hastalıklarına olumlu etkiye sahip olduğu bilinir.
mango kurusu;
besleyicidir ve potasyum açısından çok zengindir sindirim sorunları ne iyi gelir sitesi kansızlığa önler içerdiği vitaminler ne gibi cilt bozukluklarını oluşmasını engeller büyümeye yardımcı olur görmesem aksiyonların güçlendirir şeker hastalığının gelişimini düşmandır bağışıklık sistemini korur potasyum başta kalp kasları tüm kasları ve sinirleri niye çalışmasını sağlar kayısı lifli bir meyvedir lifli besinlerin kan şekerini dengeler yükselmesini sağladıkları zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısa attıkları için kanserden korunmada faydalı oldukları tespit edilmiş.
çilek kurusu;
çilek kursuna da çok miktarda fosfor ve demir mevcutmuş ayrıca c b ve k vitamini açısından da zenginmiş çilek vücuda kuvvet verir kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler bunun yanı sıra çok iyi bir antioksidan olan çilek bağışıklık sistemini güçlendirir kansere karşı koruyucudur sindirim sisteminin düzenli çalışmasına çok faydalıdır bağırsak kurtları döker idrar söktürür ve zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır kanı temizler diş etlerin

0

kuru kaysı sindirim sistemi için iyi kuru üzüm iyi bir enerji kaynagı kuru hurma beyin için çok faydalı ve b1 b2 vitaminleri içinde uygun

0

sağlıklı yaşamın sembelü meyvelerin kurusudu hastalıklara geçit vermiyor sağlılığa yararlı posalı bölümün kurutulmuş meyvelerde daha yopgun oldugunu belirten uzmanlar bu gıddalar mutlaka beslenme programına eklemenmesini belirtiyor. kuru kayısı ; sindirim sorunlarına iyi gelir stresi ve klansızlıgı önler içerdiği a vitamini cilt bozukluklkarının önlemekte son derece etkilidir günde 5 kuru kayısı yemekte içerisindki potasyum sayesinde kalp kaslarının gelişmesi için öenmlidir. kuru üzüm iyi bir enerji kaynağıdır balgam söktürücü etkisiyle solunum hastalıklarına tavsiye edilir günde 10 tane yedildilnğidğinde tansiyonu düşürmeye etkilidir. uzmanlar bir bardak çayın yanında 2-3 kuru üzümün yenilmesi alınan minerallerin kesme şekerden daha etkiliş olduğunu belitrtti. kuru elma özellikle yopğurtla yendiğindezehirli ishal türleri üzerinden çok etkisi vardır yine lifli özelliği sayesinde tok tutar. kuru hurma antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir. cilt güzelliği ve sağlıgının korunmasına yardımcı olur. b1 ve b2 vitaminleri vardır , . kuru dut 100 yıllardır kullanılır vitamin deposudur ağız kokusu ve yaralarını yok eder. kuru erik bol miktarda b1 b2 b6 a c ve e vitamini içerir yaşlanmaya ve kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
kuru incir yağ sodyum kolestirol içermediği ve yüksek lif oranına sahip olduğu için kilo vermeye yardımcıdır

0

kurutulmus meyvelerin faydasi saymakla bitmez kabizliga iyi gelir inssni doyuyur her seye sifadir

0

meyve kuruları güneşte kurutulur ve kanserden tut kansızlıga bile iyi gelir sindirim sorunlarına iyi gelir günde 3 5 tane kayısı yiyen bir kişi kabızlık sıkıntısı cekmez diye biliyorum kuru erik ise bogaz rahatsızlıklarına iyi geliyor ac karnına üzüm yer isek kuru üzüm unutkanlık rahatsızlıgımızı giderebiliriz kuru meyler saglık acısında önemlidir. kırmızı erik kurusu ise kan yapar ve kansız olanların yemesini tavsiye ederim. özellikle kendi kurttugumuz meyveler cok saglıklıdır

0

kurutulmuş meyvelerin faydaları çok fazladır lezzet bakımından bence kurutulmadan daha güzel olsa da sindirimimize yardımcı olur
vitamin ihtiyacımızı karşlar ve enerji verir
çok güzel bir sporcu takviyesidir