0

her mevsim tüketilir ve daha faydalıdır
kolaylıkla elde edilebilir kışın olan meyve yi yazın yiyebilirsiniz

0

meyve kurutma yöntemi oldukça uğraş isteyen bir yöntemdir bu yöntem çok faydalıdır. çünkü diyet yapan kişiler bazen meyvenin tazesini bulamazlar bu yüzden meyve kurutulup satılır bunlar oldukça pahalıdır. ama mevsiminde olmayan birçok meyveyi elde edebiliriz bu yüzden hayat kurtarır diyebiliriz. bu anlamda açılmış birçok fabrika ve yemek şirketi vardır. bunlar internet üzerinden satışlarını sürdürürler. diyet yapan kişiler bunları ara öğünlerde sade olarak veya yoğurtla birlikte tercih edebilirler. kalorisi az olan bu meyveler oldukça rağbet görmüştür. aktarlar bu yönden oldukça ucuzdur bazı kuru meyveleri bulabiliriz örneğin kayısı ve gün kurusu gibi. dut kurusu da oldukça tavsiye edilen meyve kurularındandır. şimdi en çok tercih edilenler ise çilek kurusudur. meyvenin besininin ölmeden güneşte veya gölgede kurutularak elde edilir. sebzelerde de bu yöntem çok fazla uygulanır örneğin çayın tazesi kurutularak yeşilçayın tazesi elde edilebilir. yeşilçay tam bir antioksidan ve kanserin etkisini azaltan bir tür çaydır. bu yüzden çok tercih edilir ve büyük ödem arttırır. bunun dışında papatya çiçeği de kurutularak papatya çayı yapılır bu çay da kişiyi oldukça sakinleştirir ve dinginleştirici bir etkisi vardır. bu yüzden sadece meyveler değil sebzeler hatta çiçekler bile kurutularak birçok besin maddesi elde edilebilir.

0

sindirim sistminin dostu lif aççısından oldukça zengin olan kurumeyvelerin sayısız faydası vardır. özellikle de k aylarında tükeliten kruru meyvelerin yararlarınınn saymakla bitmez derecede çok poludğud uzmanalr tarafından kabul edilmiş olan bir gerçekteir.
armut kurusu
vitamin bakımıdna çok zengin olan armutkurusu böbreklerin düzenli çalışmasında son derece etkli bir nimettir. aynı zamndada idrarı bollaştırır tabii ki ve buna bağlı olarak ta böbreklerde bulunan kum ve taşların dökülmesini yrdımcı olma özelliğine de sahip olmuş lur. yüksek tansiynu düşürür. kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çaışmasında etkilidir. kanızlığı gideriri kabızlığı önler. sinirleri yatıştırır. zihni yorgnlğun giderilmesinde oldukçu biyük bir yardımcı görme özelliğne de sahiptpir. tükürük israfını azaltarak sususzluğun kesinlemsine yardımcı olur. önemli olarak bilinen bir diğer özelliğii ise hamilelerin kusmalrını azaltmasıdır. hazımsızlığı giderir. şeker haslatarının yemesinde herhangi bir engel bulunmamaktadır fakat midesi zayıg olan kişilerin kompostosunu içmesi tavsiye edilir.
erik kurusu
özelllikle de ayanların kara erik kurusunu tüketmesini nonlar için çok çok faydalı ve sağlıklı olduğu söykenmektdir çünkü içeisinde bol miktarda kasiyoum ve d vimtanini bulundurma özelliğine sahiptir. dolayısı ile de tüketilmesi halinde kemik sağlığı oldukça olumlu yönde bir etkialtına girmiş olur. aynı zamanda içermiş olduğu zengin potasyum ve magnezyum minaralleri yesinde tansiyon kal karaciğer böbrekler içinde oldukça büyük faydalar sağlamaktadır .
kivi kurusu
a ve c vitaminleri ile potyum kalsiyum demir ve magnezyumdan çok zengifndri. besleyici değeri de çok çok yüksek olarak bilinmektedir. yüksek lif içeriği bağırsak çalışmasında oldukça oumlu bir etki yaratmaktadır. bu durumda da sindirii kolaylaştırarak kabızlığı öneleme etkisine sahiptir. kan basıncını dengele tansion ve kolestrolu düşürürü. bağışıklık sistemini güçlendirir spuk algınlığı grip nezle gbii enfeksiyonlara arı vücut direnci sağlar.
dut kurusu
kalsiyum demir b1 b2 ve c vitaminleri bakımıdan oldukça yüksek bir dğeer barından du t kurususuun zaten bir çok hastalığıa iyi geldiği çok esklierden beri bilinmektiedir. beyaz dutlar ateş düşürücü ve idrar söktürücü etklieri ile ön panan çıkarken kara dutlar ise daha çok apız ve boğaz için de gerçekleşen enfeksyonlarave hastalıklara karşı daha etklili olan içeriğeklere sahiptir.
kayısı kurusu
besleyicidri ve potasyum açısından da çok yüksek değerlerde znglinliğe sahitpr. sindirim sorunlrına olduça iyi gelir. stresi kansızlığı önler. içerdiği a vitamini akne vb gibi cilt sorunalarında azaltımasında ve geçriilmesinde oduça etkilildir. büyümeye yardımcıdır görme fonksiyonlarının güçlendirilmesinde etkilidir. şeker hastalığıını bilenen bir düşmasındır. bağışıklıkk sistemini koruma etkisine sahiptir.
mango kurusu
kuvvetli bir antioksdandır cilt ve sçalrın güzelliği ve bakımlı görünmesi için çok ciddi bri faydaya sahiptir. kanı temiler ve sindirmi hızlarıdıcıdır.

0

meyve kurularının faydaları çerez gibi yiyebiliriz daha sağlıklı istediğimiz meyvenin kutusunu bulabiliriz zamansız bağışıklık direnişini artırırkar

0

meyve kurutma yöntemi genellikle yazın tükettiğimiz besinleri kışın da tüketmemiz için yapılan bir çeşit besin koruma yöntemidir.elma kayısı gibi çeşit çeşit meyveleri kışında tüketmek isteyen insanlar bu yönteme başvurmuştur .ayrıca meyve kurutma yöntemi kışın daha az meyve ve sebze olduğu için insanların yazdan hazırlığını yapması için önemli bir yere sahiptir.kuru meyvelerin insan sağlığına çok fazla yararı bulunmaktadır.bunun sebebi meyvelerin zaten içerisinde bulundurduğu vitamin minerallerin güneş ışığını kendine çekmesiyle bir mucizeye dönüştürür.meyve kurularının yararlarını saymakla bitiremeyiz .her meyve kurusunun ayrı bir önemi vardır
mesela kayısı kurusu insanın bağırsaklarını daha hızlı çalıştırmaya yarar.ayrıca zihnin bazı bölümlerinin de çalışmasını sağlar. ceviz ile tüketmek daha fazla bir yarar sağlar.
mesela elma kurusu .içerisinde bulundurduğu vitamiler dışında insanın diş sağlığı için de ayrı bir yere sahiptir.mide rahatsızlıklarının çözümünde en etkili yollardan birisidir
her meyve kurusunun kendine has bir kaç yararı bulunur.aslında kimyasal diye nitelendirdiğimiz şeyler bile doğanın kendisinden alınır.bir çok kimyasal ilacın ortaya çıkışında meyveler ve sebzeler bulunur .

0

protein açısından yüksektir ve bağışıklığı güçlendirir hem kışın olmayanları yemiş oluyorsunuz

0

meyvenin kurularının bir faydası varmıdır tam bilmem ama meyve kabuklarının vucudumuza çok faydaları olduğunu söyleyebilirim.
ve meyve kuruları bağışıklığı güçlendirdiğini biliyorum meyvelerde c vitamini çok fazladır.

0

meyve kuruları yaş meyvelerden daha lezzetli oluyor, yazın olan yaş meyveleri kurutup, kışın tüketebiliyoruz, lezzetli olmasının yanı sıra lif açısından oldukça zengin olurlar, kuru meyveler vücudumuzun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar

1

kurutulmuş meyve mevsiminin meyvesidir, sera ürünü değildir, mevsimi olmasa da sağlıklı gıda yememizi sağlar.

0

yaz meyvesini kışın kış meyvesini yazın yememize yardımcı olur

1

nakliyesi kolaydır, aldığınız vitamin ve besin miktarına göre daha az fiyat ödersiniz. daha uzun süre çürümeden dayanır. hem dünyanın öbür ucuna, hem cebinize atar istediğiniz yere götürürsünüz kolayca.

0

mevsiminde dalından toplanmış taze meyveler başka mevsimlerde kullanılmasına olanak vermek suretiyle kurutulmasıyla oluşur ve saklanması kolaylaşır balka mevsimlerde sakladığımız yerlerden çıkaratarak su içinde bekletilerek mevsiminde toplanmış meyve kalitesinde meyvelere erişmemizi sağlar bu meyvelerin yararları saymakla bitmediği gibi en bilinen faydalarından birisi sindirim sisteminin rahatlatması ve kan dolaşımında salğıladığı enzimler sayesinde daha dirençli ve güçlü vücuda sahip olmamızı sağlar.kuru meyveler pilav gibi yemeklerle de kullanıldığı gibi aynı zamanda lezzeti arttırarak damağa hitap eder ve sofralarımızda bizlerle buluşur.bütün meyvelerin kurusu olabileceği gibi bu meyveleri de istediğim şekilde servis edebiliriz.

0

meyve kuruları boşaltım sistemimizin rahat çalışmasına yardımcı olur ve midemizi rahatlatır

1

birçok meyvenin kurutulması ile çok daha faydalı olduğu söylenmektedir. meyvelerin sezonunda kurutulması çok önemlidir. kurutulan meyveler daha düşük kalorili oluyorlar. o da büyük bir avantaj. yaş haline göre daha faydalı olan meyvelerin sağladığı faydalar şunlardır;

- en önemli faydalarından biri yüksek miktarda c vitamini içermeleri.
- bağışıklık sistemini güçlendirirler.
- kurutulunca en çok faydası olan meyve kuru kayısıdır. ardından sırası ile kurutulmuş erik, kuru üzüm ve kuru elma geliyor.
- zengin bir lif kaynağıdırlar.
- nefes darlığına iyi gelirler.
- kabızlığa iyi gelirler.
- a, b ve e vitamini deposudurlar.
- kanserle savaşırlar.
- göz sağlığına iyi gelirler.
- şeker hastalığına karşı iyidirler (kuru meyvelerin de düşük kalorili olmalarına rağmen kararında tüketilmeleri gerekmektedir).
- kansızlığa iyi gelirler.
- stresi önlerler.
- cilt sorunlarına iyi gelirler.
- iyi bir antioksidan kaynağıdırlar.
- ateş düşürücü özelliği vardır.

her kuru meyvenin kendi türü ve özelliklerine göre çok daha fazla faydası bulunmaktadır. abur-cubur, cips ve şekerli yiyecekler yerine bunları tüketmemiz gerekiyor. iste boş olarak, isterseniz de yoğurt, süt ve bal vb. ile tüketebilirsiniz. afiyet olsun :)

0

gabizligi onler ve gecirir acikca cir olmaktir ve tansiyonu esitler ve kanser olanlara da yemelidir faydalari saymakla bitmez

0

özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyveler sindirme yardımcı,
diyet yapanlar için vazgeçilmez ara öğündür.
armut kurusu :böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.
erik kurusu:bol miktarda kalsiyum ve d vitamini bulunur.kemik sağlığı için önemlidir.
kivi kurusu:bağışıklı sistemini güçlendirir,nezle ve soğuk algınlığına, kansızlık ve mide rahatsızlığına da iyi gelir . ayrıca cildi güzelleştirir. :d
dut kurusu:beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü etkiye sahiptir. karaduttan elde edilen şurubun ise ağız ve boğaz hastalıklarında olumlu etkiye sahip olduğu bilinmektedir.
kayısı kurusu:kayısı lifli bir meyvedir.lifli besinler kan şekerini dengeli yükselmesini sağladıkları, zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için kanserden korumada faydalı oldukları tespit edilmiştir.
çilek kurusu:çilek vucuda kuvvet verir,kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler.bunun yanı sıra çok iyi bir antioksidan olan çilek,bağışıklık sistemini güçlendirir

0

faydalari cokdur ucuz ve kaliteli olmasi onemlidir yogurtla yenirse cok iyi olur

0

kurutulmuş meyvelerin faydaları
meyvelerin mevsimde kurutularak saklanması çok eski bir geleneğimizdir.kuru mevyelerin faydaları yaş mevyelere göre daha faydalıdır.kuru mevyelerin kalorileri düşük olmasına rağmen yinede diyet yapan kişilerin daha dikkatli ve sınırlı miktarda tüketmesi gerekir.kuru mevyelerin faydaları arasında ilk sırada yüksek c vitamini içermeleri yer almaktadır.bu nedenlede özellikle de mevsimsel hastalıkların ve grip salgınlıklarının yaygın olduğu kuru mevye yenmesi bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve hastalıklara karşı bünyeyi güçlendirmesi yönünden tavsiye edilmektedir.kuru mevyelerin besin değerleri yaş mevyeler gibi yüksek olduğu için özellikle de yaz döneminde mevyelerin kurutularak saklanması ve böylelikle de kış mevsiminde bu meyvelerden faydalanılması gerekmektedir.

-1

mevsim fark etmeden her mevsimde tüketimesidir.

-1

yazın kuruttuğumuz meyveleri niçin kuruturuz ve yeriz faydaları nelerdir hep beraber öğrenicez arkadaşlar okuyun öğrenin
kuru kayısı sindirime ve sorunlarına iyi gelir stresi ve kansızlığı önler kalp kaslarının ve sinirlerinin gelişimi için önemlidir ve iyi gelir
kuru üzüm çoğu kişi sevmesede iyi bir enerji kaynağıdır balgam söktürür 10 tane yemek tansiyonu düşürür bağışıklık sistemini güçlendirir
kuru hurma bağışıklığı güçlendirir kansere karşı koruyucudur cildi güzelleştirir ve güzelliğini sağlar
hazımsızlığa iyi gelir sinir sistemini korur
kuru elma yoğurtla yendiğinde daha güçlü bir sağlık sorunlarını çözelbilir ishal gibi tok tutar gözleriniz yoruluyorsa kuru elma iyi gelir
kuru dut kan yapar ve ateşinizi düşürür vitamin deposudur günde bir avuç yemek sizi dinç tutar ağız kokusuna karşıda etkilidir
kuru erik bol miktarda vitamin içerir kanser ve yaşlanmaya karşı korur karaciğer kalp böbrek ve romatizma hastalıklarına iyi gelir
kuru incir yüksek lif oranı vardır bu yüzden kilo vermeye yardımcı olur hücre gelişimini destekler boğaz ağrısı ve bronşite iyi gelir