0

hamilelikte deodorant kullanımının en sakıncalı yanı deodorant içerisindeki çeşitli kimsyasallar ve aliminyum gazıdır. sprey ya da roll-on olması fark etmez. koltuk altımıza yani lenf düğümlerinin olduğu yere uygulanması da konunun ciddiyetini arttırıyor. hamile olunmasa bile kişi sağlığı için tercih edilmemesi daha iyidir. botoks yoluyla terleme engellenebiliyor bu tarz yöntemler seçilebilir.

0

bayanlar gibi tecrubelı olmasakta erkeklerde eşelrimiz için bilgi sahıbı olmalıyız.hamile bayanın yemesıne içmesine gezmesine dikkat etmesine gerek.

0

kimyasal olduğu için hepsi kullanılması normalde de hem vücuda hemde dünya ya zararlidir. anneden bebeğe geçme ihtimali vardır kimyasalin.zaten bu tür şeylerin cilde sıkılmamak gerektiği her zaman doktorlar tarafından belirtiliyor

0

kimyasal maddeler her canlıya zararlıdır. insanlara zararı büyüktür. özellikle hamilelik döneminde kullanılan kimyasallar, deodorantlar anne karnındaki bebeğin ölümüne bile yol açabilir.

0

hamilelikte aslında sadece deodorant değil kullanılan tüm kimyasal ürünlerin doğrudan bebeğinize geçme durumu olduğundan zararı vardır. örneğin; ruj, göz kalemi, fondöten, pudra, allık, göz farı ve kimyasal içeriklerle dolu cilt nemlendiricileri, saç boyaları doğrudan bebeğinize geçmektedir.
deodoranta gelince deodorantlar koltuk altı bölgesine doğrudan sıkıldığı için vücut tarafından emilimi oldukça yüksek kimyasal ürünlerdir. özellikle içlerinde aluminyum bulunan deodorantların kullanımı obezite ve zeka geriliğine neden olmaktadır. hamilelikte deorant kullanmak yerine kısa ılık duşlar yapmak, koltuk altını sabunla temizlemek çok daha faydalı olacaktır. hatta bırakın hamileliği normal zamanda bile içerisinde bu kadar kimyasal içeren ürünler zaten kullanmamamız gerekir.

0

hamilelikte de oturan tabii ki de çok zararlıdır içinde bir sürü kimyasal barındırır ve bu da ten yoluyla direk bebeğe temas edebilir.kesinlikle çok zararlı olduğu için hamile annelerin kullanması doğru değil diyor deodorant yerine islak mendille silmek veyahut sabunla yıkamak daha hijyenik ve daha sağlıklıdır hem anne hem de bebek açısından bu yöntemler daha iyidir onun harici deodorantlar ne kadar iyi marka olursa olsun içerisinde bulundurduğu zararlı kimyasallar yüzünden anneye ve bebeğe ciddi zararlar verebilir.biz zat kendim yaşamış olduğum bir durumu size anlatmak isterim benim ablam altı aylık hamileyken dolduran kullanırdı hemen hemen her gün kullanırdım oturan kullanmadan asla dışarıya çıkmazdı doktor yasaklamasına rağmen o kullanmaya devam ederdi doğuma yaklaşık bir ay kala bebeğin anne karnında bronşit olduğunu öğrendik.doktor böyle giderse bebek doğduktan sonra astımla mücadele edeceğini açıkladı bu durumun sadece deodorantdan kaynaklı olduğunu öğrendik daha sonra anne karnında bebekler cilt hastalıklarına falan da yakalanabiliyorlarmış.hamileyken sadece deodorantı kullanmamak değil tabii ki bunun yanı sıra saç boyamak veya çeşitli kimyasal madde kullanmak anneye ve bebeğe ciddi zararlar verebiliyor hamileyken asla deodorant kullanmamalı ve asla saç boyanmamalıdır.hamilelikte annen de kullanır direk bby de geçebiliyor herkesin bildiği üzere saç boyalarında fazlasıyla kimyasal olduğu için saç boyaları başlı başına kimyasal barındırdıkları için anneye özellikle bebeğe çok zararlı ve çok ciddi zararlar verebiliyor bunun sonucunda bebekler çeşitli hastalıklar sonucunda dünyaya geliyor.

0

hamilelik dışında da kullanılması zararlı hem cilde zararlı hemde atmosfere zararlı

0

hamilelik donemi disinda da deodorant kullanimi zararlidir cunku icinde kimyasal madde vardir ve bu vucutta birikir insan sagligina zarar vermeye baslar.

0

hamilelikte deodorant kullanımı son derece zararlıdır bununla birlikte kimyasallar içerdiği için hem anneye hem bebeğe kansorejen zarar verebilir deodorant kullanımı hamilelik dışında da son derece zararlı olabilmektedir insanın derisine nüfuz ettiğinde çabuk yaşlanmaya sebep olur ozon tabakasına zarar verir ozon tabakasının incelmesi güneş ışınlarının zararlı ışınları sürmesinde engel teşkil etmektedir bu yüzden deodorant kullanması tavsiye edilen bir şey değildir selametle kalın

0

çünku içinde okadar cok kimyasal madde varki sadece hamilelere değil her insana zarar verebilir

0

deodorant sadece hamile kişilere değil normal bir insana bile zarar verebiliyor içinde çünkü birçok kimyasal madde var ve bu da deri altına işleyerek kişiye zarar veriyor ki hayli bebeğe daha çok zarar verir bu yüzden hamilelik döneminde kimyasal maddeler içeren kozmetik ürünleri kullanılmamalı.

0

roll on kullanımı tercih edilebilir . çünkü deodorantın solunması her insan için zararlıdır. bebek için daha büyük etki yaratabilir.

0

hamilelik dönemi en çok anne karnındaki bebek için önemlidir. fiziksel ortam ve anne karnı her şeyden karşılıklı olarak etiketlenmiş bir durumdadır. annenin yaptığı her türlü davranış bebeği olumlu ya da olumsuz olarak etkilemekte ve gelişimine yön vermektedir. bu nedenledir ki anne her şeyine dikkat etmelidir. içtiği sudan yediği yemeğe ladar. insanların kullandığı deodorantlar atmosferi etkilerken anne karnındaki bebeğide etkilemesi normal bir süreçtir.

0

dikkatli ve duzeyli kullanimda zarara yol açmasa da deodoranti solumak anne ve bebeğin sağliği açisindan solunum rahatsizliklarina yol açabilir.

0

bir zararinin oldugunu cok sanmiyorum normal insanin kullanmasi ne kadar zaralriysa o kadar zararlidir diye dusunuyorum

0

uzun süreli kullanılan ürünler bile hamilelikte yan etki ve ciddi yan etkileri olabilir özellikle merdiven altı denilenurunlerden bilhassa uzak durmalı 10 20 tl gibi olan özellikle edp parfumlerden uzak durulmalıdır

0

hamilelikte deodorant kullanması zararlı olduğunu düşünüyorum ben sadece bu korsan deodorant normal bir insanda ne kadar zararlıysa hamilelikte 2 katı zararı vardır günümüzde çok korsan deodorant satılıyor ve fiyatı uygun olduğu için de bir çoğu kişi da o deodorantr tezgahlarda alıp kullanıyorlar genellikle bu deodorantlar markasız ve tezgahlarda satılıyor eğer hamile bir kadın o da olur onlar da kullansın cildinize zarar verir kendisine de zarar verir ama eğer deodorant en kaliteli olsa hamile kadına zarar vereceğini düşünmüyorum.

0

hamilelikte deodorant kullanmanın pek bir zararı olacağını düşünmüyorum.çekilen havanın çocukla bir etkisi olduğundan olabildiğince uzak durmak gerekiyor böyle maddelerden.çocuğa bir zarar gelmesini istemiyorsak olabildiğince uzak durmalıyız.

1

hamilelikte deodorant kullanımı nefes alıp vermeye engel olur oksijeni ortadan kaldırır.

0

sadece kordondan beslenmez deri yoluyla da beslenir o yüzden nereye veya işte yemek olan her şey bebek için zararlı veya yararlıdırdığı dördün içinde bulunan kimyasal maddeler bebek için çok zararlıdır aynı şekilde buda saç boyası için de geçerlidir hamile olanlar genelde saç bas kullanmazlar bebek için yararlı olan şeyler yaparlar zaten çoğu şeyi bebek için zararlı dır ağır kaldırmak radyasyon sitresi vs bunu yandaki dış etkenler de aynı şekilde yani sadece bir yurdumuzda olan değil vücudumuzu gelen etkenler de çocuğu çok şekilde etkileyebilir