0

deotorantın içindeki kimyasalları solunum yoluyla alan hamile kadının doğacak olan bebeği hastalıklı ve hatta engelli doğabilir.

0

pek bilgim yok ama o koku ve içindeki kimyasal metaller çocuğun sağlığına zarar verebilir.

0

deodorantlarda aliminyum gibi zararlı metaller bulunur. bunlar bebeğin sağlığı için zararlıdır.

0

içerisindeki kimyasal maddelerden dolayı çocuğa zarar verebilir

0

kullanılmamalıdır vücuda zararlıdır çocuğunuzun sağlığını etkileyebilir

0

hamilelik için düşünmeyelim deodorant başlı başına bir kimyasaldır. bölgeyi temiz tutmak en sağlıklısıdır. organik diye aldığımız deodorant dahi kimyasal içeriklidir.

0

hamilelik döneminde bayanların cok dikkat etmesi gerekir. özellikle kimyasala magruz kalmamak için uzak durulmalı ve önlem alınmalıdır. parfüm deodorant gibi ürünlerin kullanılması içerisinde bulunan kimyasal maddelerden dolayı hem anneye hemde doğacak olan bebeğe zarar verebilir. bu yüzden hamileler deodorant ve parfüm konusunda kimyasal olan ürünlerden uzak durmalı evde doğal olarak hazırlanabilen ürünler kullanmalıdır.

0

koltuk altı için banyodan sonra karbonat sürmek iyiymiş diye okumuştum. limondan daha mantıklı bence.

0

sadece hamilelerde değil normal insanda bile birçok zararı vardır. içinde barındırdığı kimsayal maddeler sebebiyle vücuda kanserojen bir etki bırakabilir. hamilelerde bebeğe kötü etkileri olabilir.bunun yerine organik malzemelerle üretilmiş şeyleri kullanabilirsiniz. bazı deodorantlar derideki gözenekleri kapatir belki kötü kokuyu engeller fakat derinin hava almasını da engeller ve çok kötü sonuçlar doğurabilir. içindeki yoğun koku zaten hamileler için mide bulandırıcı olur. bu yüzden uzak durulmalıdır.

0

hamilelikte deodorant sıkmak zararlıdır ama galiba çocuğa zararlı diye biliyorum

0

aslında deodorant dediğimiz ve normal olarak her sabah dışarı çıkarken veya her akşam uyumadan önce kullandığımız ürünler başta bize sonra çevreye zaten zararlı... hatta şöyle de diyebilirim atmosfere, dünyaya bile ciddi zararları varken bize ne kadar zararı olur siz düşünün. e bize oluyorsa tabii ki hamilelere de zararı olur. çok fazla kimyasal barındırdığı için içinde aslında hamileleri geçtim normal insanların kullanması bile iyi değildir. ama işte o kadar fazla alışmışız ve normale indirgeyip kabul etmişiz ki bazen gerçekten uyumadan önce bile deodorant sıkıp yatağa öyle giriyoruz ve o koku veya o kimyasal bütün bir gece bizim burnumuzun ucunda oluyor.. bence en azında hamile kalındığında bırakılmalı.. bırakılamıyorsa bile azaltılabilir veya daha hafif şeyler de tercih edilebilir...

0

bahsedildiği kdar zararlı olduğunu düşünmüyorum hele hamileliği engelleyici zorlayıcı bir ürün olarak nitelendirmek bana mantıklı gelmiyor. bebeğin poposuna sürülen ıslak mendil ayağına giydirilen kokulu çorapta bu tip kimyasalları içeriliyor hangimizin çocukları bundan dolayı belli problemlerle karşılaştı ki

0

deodorant in içinde bir cok kimyasal bulunmaktadır bunun icin sadece gebelikte degil normal insanin sagligi içinde zararlıdır. hatta sadece insanlara değil cevreye bile zararlıdır.

0

hamilelikte deodorant kullanmanın en büyük zararı içerisinde bulunan kimyasallarıdır. deriye nüfuz eden kimyasal dolaylı yollarla örneğin kan dolaşımı damar bağları yoluyla bebeğe de iletilir ve bebeğim zarar görmesine yol açabilir. ayrıca hamile kadının da bağışıklık sistemi normalden daha dirençsiz olduğu için kadına da zarar verenilir. kimyasal içeren deodorantın zararı kadına ve bebeğidir. kullanılmamalıdır.

0

hamileleri geçtim sade insanların bile deodorant kullanmaması gerekir. kimyasal ürünler yerine doğal ürünleri tercih edin. deodorant yerine karbonat kullanabilirsiniz. kokuyu iyi engeller mikrop kırar doğal ve çok ekonomiktir.

0

deodorant içerisinde bulunan aleminyun bebeğe ciddi anlamda zarar verir. deri hassaslığı, döküntü ve nefes daralması gibi. önermiyorum kesinlikle. alternatif yöntemler mevcut mesela pudra kullanabilirsin veya yasemin özü.

0

hamilelik süreci boyunca vicudumuzda bağışıklık, hormon ve danar sistemini etkileyen çok önemli olaylar gelişmektedir. bu değişiklikler deride patolojik ve fizyolojik süreçlerin başlamasına neden olmaktadır özellikle de koltukaltlarında terlemenin artmasına neden olmaktadır. ve bu terleme insanı rahatsız etmektedir. bu durumda bizi mutsuz etmekle beraber iş hayatımızı da olumsuz etkileyebilmektedir. birçok ann adayı bu sırundan kurtulmak için deodorant kullanımını tercih etmektedir hatta eskisinden daha çok kullanmaktadır ve içindeki kimyasal maddelere daha çok maruz kalmaktadır. bu zararlı öaddeler ise bazen korku ve endişe yaratmaktadır. ama yinede piyasada deodorant kullanımının zararlı olup olmadığı hakkında yeterli bir çalışma yapılmamıitır.

0

deodorant yalnız hamilelikte değil her zaman zararlı. hem kendinize hem doğaya, atmosfere zararlı. daha doğmamış masum yavruya daha çok zararlı. kullanmayın yahu sık sık duş alın yeterli.

1

özellikle hamilelik döneminde cilt daha fazla hastalıkları ve alerjik reaksiyonlar göstermeye daha meyilli olduğu için kullanmış olduğunuz her şeye ekstra dikkat etmeniz gerekmektedir. özellikle içerisinde aşırı miktarda kimyasal madde içeren kozmetik ürünlerden kesinlikle kaçırmak gereklidir. özellikle vücudumuza direkt olarak temas eden ürünlerde çok daha hassas bir şekilde davranmalıyız. parfüm ve deodorantlar da direkt olarak vücudumuza temas eden ürünler olduğu için bunları kullanırken çok daha dikkatli olmalıyız ve cildimiz yerine kıyafetlerimizin üzerine sıkarak özellikle hamilelik döneminde oluşabilecek yan etkilerden korunmak için faydalı olacaktır.
hamilelikte deodorant kullanıldığı zaman bu kimyasalların anne karnındaki bebeğe herhangi bir etkisi kesinlikle olmamaktadır. ancak daha önce de bahsetmiş olduğum gibi sadece eğer annede alerjik bir reaksiyon gözükürse ve bu ihmal edilirse böyle bir durumda damarlarından bebeğe bir zararı dokunabilir.
ancak şöyle bir durumu da eklemekte yarar vardır özellikle gebelik döneminde ilk 3 ay içerisinde kimyasal olan bütün ürünlerden annenin uzak durması önerilmektedir çünkü ilk 3 ayda bebeğin organları gelişmektedir. ebeliğin ilerleyen dönemlerde herhangi bir anormallik durumu ile karşılaşmamak için ilk aylarda olabildiğince kimyasal tüketiminde uzak durmalı ve doğal ürünlerle yönelerek kendimizi ve bebeğe korumalıyız. ama dediğim gibi herhangi bir deodorant ya da parfüm kullanımı ihtiyacı hissedebilirsiniz ama sıkarken direkt olarak vücudumuza değil kıyafetlerinize sıkarsanız eğer herhangi bir sorun yaşamanızı engelleyecektir.

0

deodorant içindeki kimyasal maddelerle zaten çevreye bile zararlı bir üründüe. konu hamilelik ve çok hasass dönemler baya zararlı olduğunu düşünüyorum. hatta bazı deodorantlar var güzel kokular olmasına rağmen hafif burnumuza koku geldiği zaman az birşey nefes darlığı yaşamaktayız ve bu kokuyu bir hamile bayanın aldığını düşünün nefes almakta zorlanır o an ve mantıklı olarak bebekte zorluk çeker anne karnında. ayrıca içindeki kimyasal maddeler de gaz halinde olduklarından vücudumuza yayılabilir. hatta ve hatta kanımıza dahi karışabilir. oldukça zarar ve tehlike yaratıyor.