0

arkadaşlar tek çocuk olmanın dezavantajları malımı gün sana kalmasıdır ama ben 7 kardeşim de en son çocuğum gerçekten çok zor tek çocuk olduğu mahallede kıymetin falan olur herkes tarafından sevilirsin ama tek çocuk olanlara sorduğunda ya abim ya da ablam olmasını çok istiyorum diyorlar bilmiyorum onlar da öyle düşünüyorlar ama tek çocuk olmanın avantajı her zaman diğerlerine göre daha fazladır paran pulun çok olur istediğin zaman istediğin şeyi alabilirsin ama ailenden izin alamazsın her zaman sana izin vermezler çünkü onların tek göz bebeği dersin başına bir şey gelmesini istemez ben her zaman seni koruyup kollar lar insanların gözünde her zaman değerlidir en çok ve ailenin tabii ki de ama dezavantajları yerine kötü yanları da vardır tabii ki de atıyorum başına bir olay geldiğinde herkesin kardeşi yanına gelir ama senin yanına gelecek bir kardeşin olmaz sadece annen ve baban olur tek kardeş olmak tek kişi olmak çok zor bence bu yüzden avantajları da var zararlar da var kötü yanları da vardır arkadaşlar.

0

tek çocuk olmanın avantajları vardır ama dezavantajları da vardır bence. çünkü tek çocuk tabii ki de avantajları anne baba sürekli o çocuğu ile ilgilenir tek çocuk olduğu için. sürekli onun dediklerini yapar küçüklükten beri el bebek gül bebek şeklinde yürütülür büyütülür.onun her istediğini yaparlar maddi açıdan manevi açıdan her türlü desteği verilen anne babası yani tek çocuk olmanın gerçekten avantajları genellikle çok fazladır. tek çocuk olunca anne babalar tabii ki de zorlanmıyorlar maddi yönden zaten manevi yönünü veriyorlar ama maddi yönden hiçbir şekilde zorlanmıyorlar bence çünkü çocuğun her istediğini alabilirler tek çocuk çalıştıklarını sürekli onun için harcarlar başka çocuğu yok çünkü üniversiteye bile gitse sürekli para gönderirler yani.tek çocuk olmanın tabii ki de avantajları olmasının yanında dezavantajları da vardır mesela tek çocuk kardeş ortamında büyümüyor genellikle birazcık şımarık oluyorlar tek çocuklar. çevremde tek çocuk sahibi olan insanlar var tabii ki de büyümüş üniversite sınavına girmiş üniversitede, lisede ,ortaokulda bir sürü insan var tanıdığım bu kişiler gerçekten de biraz şımarık götürmüşler çok belli. tabii ki de aileler ne yapsınlar tek çocuk olduğu için onun üstüne çok gidiyorlar ve her istediğini yapıyorlar genellikle. tek çocuk olmanın dezavantajları daha çok kardeş ortamı yaşamıyor kardeşleri olmadığı için paylaşmayı öğreniyor en azından.insanlarla çocuklarla nasıl oynanacağını bilemiyor bir kardeşi olsa kardeş sevgisini anlayabilir ama kardeşi olmadığı için hiçbir şekilde kardeş sevgisini anlayamıyor çocuk. çocuk büyüdükten sonra kardeş istiyor çünkü etrafındaki çocukların kardeşlerini gördükçe kardeş sevgisini gördükçe gerçekten bu eksiklik hissediyor bence.o yüzden tek çocuk olmanın dezavantajı bence bu kardeş sevgisini bilmiyor paylaşmayı bilemiyor yani bir kardeşiyle kavga etmek, bir kardeşini bir yere gitmek,her şeyi paylaşmak tabiki de ister ama maalesef ki kardeş olmadığı için bunları yapamıyor. tek çocuk olan insanlar genellikle onun üstüne çok giderler ,onun dediklerini çok yaparlar.bilmiyorum da ben iyikide tek çocuk değilim gerçekten çok şımarık büyütülürdüm sürekli para önünde olurdu, maddi manevi yönden hep iyi olurdum yani tek olduğum için birazcık liderlik özelliğini çok fazla olurdu o yüzden de iyi ki de kardeşlerim var iyi ki de tek çocuk değilim.genel anlamda tek çocuğun hem dezavantajı hem de avantajları vardır tabii ki de bu herkese göre değişir ama insanın kardeşleri olmasının gerçekten çok iyi bir yönü vardır paylaşmayı öğreniyorsun, kardeş sevgisini biliyorsun ,başına birşey geldiğinde insanları anlatabiliyorsun ama tek çocuk olduğunda annene babana anlatamadığın şeyleri maalesef ki sadece arkadaşların anlatabiliyorsun o da varsa.

0

tek çocuk olmanın avantajları maddi yönden daha çok istediklerinizi alabilir, aileniz sizinle daha çok ilgilenebilir. dezavantajı ise kendinizi yalnız hissedersiniz. bazen annenizin, babanızın size anlamadığını düşünürsunuz oyun oynayacak arkadaşınız olmaz. aileniz üzerinize çok düşüp sizi bunaltabilir.

0

tek cocuk hic cocuk derler. tek cocugun anne ve baba icin dezavantaji daha fazladir herhalde cocuk icinde ilginin alakanin fazla olmasi cocuk icin maddi manevi yogun olmasi iyi bir seydir. tek cocuklar hayatta yalnizlik cekebilirler dusunsenize cocugunuz oluyor ne dayisi olacak ne de teyzesi avantajlari varsa da dez avantajlari da fazla olan bir sey

0

tek çocuk olmanın avantajı aslında dezavantajıdır. şöyle ki tek çocuk olunca genellikle ailen bütün ihtiyaçlarını eksiksiz e karşılar tek çocuklar ailesinden oldukça fazla ilgi ve sevgi görür ama tek çocuk olduğu için bu ilgi ve alaka fazla kaçar her istediğinin olması ileride de o duyguyu yaşama isteğine yol açar ancak illa ki bir gün çocuk aileden ayrılacak ve bunları kaybetmek ona çok ağır gelecek çünkü ailesi ona yetiyordu ama ailesinin yanında olmadığında eksik hissedecek her istediği istediği an gerçekleşmeyecek bu ise onu sürekli bir aile özlemi içerisinde bırakacak. (ayrılıktan kasıt aileden okuma evlilik veya ölüm sebebi ile olan) ayrıca böyle olan çocukların genelinde bencillik vardır tabii bu onların suçu değildir ayrıca çok ciddi boyutta da olmayabilir bencillik ama diğer insanlardan bir nebze daha fazladır. yine kişiden kişiye değişebilir tabii hani bir öğrenci tipi vardır çalışmadım düşük alıcam der 90 alır neden 100 değil der çevrenize baktığınızda bu tür insanların genelde tek çocuklar olduğunu görebilirsiniz aileyi tatmin etme isteğinden doğar bu da. bunlar benim şahsi görüşlerim yanlış da olabilir ama benim açımdan böyle.

0

aslında oldukça cevabı basittir tek çoçuk herşey sana alınıyor para olsun falan herşeyi sen alıyorsun ama teksın abın ablan kardeşin yok tek cocugun dezavtajı bu abin olsa baban para versın ve sen onla çatır çutur harca paylaşma var kardeş arasıda ama şuanlık oyle bı durum yok tek kardeş bence kötü diye düşünüyorum.

0

tek çocuk olmak annenin babanın sadece seni düşüncesidir.