0

konu çok can alıcı konu:) canı yanan bilir. ssd bir bellektir. bilgisayarın harddiskidir. genelde bilgisayarlarda standar hdd harddisk olur ki bu risktir. hdd ve ssd arasındaki fark ssd ,usb tarzı disk olmadan hafızaya kaydeden cihazdır. hdd ise tam bir canlı bomba gibi olup içinde disk vardır ve bu diskin en ufak zarar ya da darbe alması demek hdd harddiskin çöp olması demektir. benim zamanında yedekleme yapmadığım için bir sürü foto video ve dosyalarım buhar oldu. geri de getiremedik malsef.

0

ssd kartların dezavantajı ise en fazla olsa olsa fiyatları olabilir fakat oda yavaş yavaş normal seviyelere inmeye başlıyor.

1

ssd hard disk ve kart olarak 2 ye ayrılır. diğer bildiğimiz harddisklere oranlara çok daha hızlı olması ile daha ön plandadır son zamanlarda. özellikle gaming bilgisayarda sıkça kullanılan ssd'ler son zamanda üretici firmaların kapasitelerini de arttırmaları ile birlikte neredeyse normal hard disk olayını ortadan kaldırmıştır. eğer bir işletim sisteminiz varsa örneğin windows 7 işletim sistemine sahip bir bilgisayarınız var. eğer imkanınız varsa önce sistemi normal hard diske kurup bilgisayarınızı başlatın sonra da ssd üzerine sistemi kurup biostan ayarlarınızı ssd ye alıp ssd üzerinden başlatın. arada ki hız farkını gözle görülür şekilde ayırt edip, anlayacaksınız. güncel piyasa değeri de kapasitesine göre değişen ssdlerin yeni nesil bilgisayarların neredeyse hepsinde kullanılmaktadır. ssd kart ise kamera veya telefonunuzun hafızasını arttırmak için kullanabileceğiniz bir depolama kaynağıdır. bu ssd kartlara fotoğraflarınızı videolarınızı müziklerinizi yedekleyebilip dilediğiniz ortamda ssd kartınızı kullanarak sahip olabilirsiniz