0

mısırların tencerenin dışına tasmamasına ve yakmamaya dikkat edin.

1

çok fazla patlatmasam da. bunun için eski bir çelik tenceremi zaman zaman kullanmışımdır.
kuru olması lazım mısırın eğer rutubetli olursa patlamaz.
tencereye çok çok az yap konulur. sıvı yağ. biraz kızdırılır tencere ve mısırlar içine atılır. ben çok az da tuz koyarım. sonra kapak kapatılır. ama kapağı iki tarafından kulbunu tutarken de üstten bastırmak gerekir ki o basınç ile kapak yerinden fırlamasın. zaten kısa süre sonra tencerenin içindeki mısırların patlama sesini duymaya başlarız. bir süre sonra o sesler kesilince usulca tencereyi ocaktan alıp kapağı az açarak, kontrollü patlayan mısırları servis tabağına dökeriz.
afiyet olsun..
bir de çay ve film de yanında iyi gider.

0

mısır patlatırken en fazla dikkat edilmesi gereken şey yüksek ısıda patltmayarak mısırların yanmasına engel olmaktır. mısırların patlama sesi azaldığı zaman ocağın altını kapatarak patlamanın sonlanmasını bekleyebilirsiniz. bu sayede mısırlar yanmaz.

0

öncelikle kapağın sıkıca kapalı olduğundan emin olun. aksi taktirde bir takım sorunlar yaşanabilir. onun dışında yağını tuzunu iyi ayarlayıp orta ateşte sürekli çevirilerek patlatılır. ses gelmeyince altını kapatın. afiyet olsun.

0

mısır patlatırken . yağın üzerinize sıçramamasına, dışarı kaçmalarına, iyi pişmesine.

0

misiri eger tava da yapiyorsaniz,tuzunu yagini orantili koymaya ozen gosterin.mumkunse de tavanin agzini da kapatin,etrafi batirabilir.
mikrodalga da yapiyorsaniz eger,misir icin ozel kagitlar oluyor onlardan kullanin.ve hizli bir sekilde olmasini istiyorsaniz mikrodalganizin en son gucune getirin,bizim firinda "high" diye gecer sizin firinda nasildir onu bilemem.:)