0

haklı sebeplerle fesih söz konusu ise ve bir yıldan fazla çalışma süresi varsa alınması mümkündür. haklı feshin varlığını tanık ifadeleriyle kanıtlamanız gerekir.

maaşların düzenli yatmaması, mobbingin varlığı, fazla çalışma ücreti ödenmemesi vb. haklı fesih sebebi sayılabilir.

0

istifa etme sebebinize ve durumunuz bağlı. zaten en az bir seneninizi doldurmadan tazminat alamıyorsunuz. ancak düşünelim şimdi bir senenizi doldurdunuz ve patronunuz size sarkıntılık ediyor. siz de güvenlik kamera kayıtlarını aldınız ve istifa ettiniz. ardından bir mahkeme davası açtınız ve hakimin önüne kayıtları koyup işte bu sebeple istifa ettim ve tazminatımı istiyorum dediniz. genellikle bir senede bir maaş olarak tazminatınız hesaplanır. bunu alırsınız ve bununla birlikte taciz davasından dolayı da ayriyeten bir tazminat alırsınız. veya evlendiniz. eşiniz çalışmanızı istemiyor. yine istifa ederek tazminat davası alabilirsiniz. size abes gelmesin bu vakaya da şahit oldum. diğer yandan bakarsanız bazen kovulsanız bile tazminat alamazsınız. iş çıkışları bazı kodlarla verilir. bu kodlar yanlış hatırlamıyorsam birden beşe kadar. eğer işverene saygısızlık ederseniz ve size verilen işi yapmazsanız da kovulursanız tazminat alma hakkınızı kaybediyorsunuz. yani işin özü o kadar basit bir durum değil. araştırırsanız daha detaylı bilgileri internette bulabilirsiniz. sabrınız için hepinize teşekkür ederim.

0

istifa demek tüm alacaklarımdan vazgeçiyorum demektir ama işveren sahibi insaflıysa bir kişide başarıyla tazminatını verir ama bu olay bizim ülkede çok zor bir durum.

0

istifa edilince tazminat yalnızca işyeri sahibi emeklerinin karşılığında sana teşekkür niyetine verirse alabilirsin.