0

kış aylarında özellikle mandalina ve portakalın vücudumuza depoladığı vitamin bayağı çoktur diyebilirim. gerçekten kış aylarının meyveleri vücudumuz için çok önemlidir. çünkü kış insanı çok çabuk çarpıyor ve hemen hasta edebilen bir mevsimdir. ben genellikle hasta olduğunda hemen mandalina tüketmeyi tercih ediyorum. gerçekten mandalina vücudumuzu zinde tutmak için yaratılmış bir meyvedir diyebilirim. hem tat olarak hem de vitamin olarak çok güzel bir meyve türüdür benim şu an kış aylarında tek tükettiği meyve mandalina'dır. gerçekten kış aylarının meyveleri vücuda çok iyi geliyor.

0

tabii ki de kış meyvesinin faydası çok da sen niye soru gibi sormuyorsun ben onu anlamadım yav :))) yani kış meyvesi bizler için sağlıklı sadece kış meyvesi değil, yaz meyvesi de bizler için sağlıklıdır. sonuçta bizim vitamine ihtiyacımız var. meyvede vitamin ve hastalıklardan da o şekilde korunabiliriz ve vücudumuzun meyveye vitamine ihtiyacı olduğundan dolayı bol bol meyve tüketmemiz lazım zaten doktorlarda bile öneriyor meyve yemeyi ama işte benim meyveli fazla aram olmadığından dolayı ben fazla meyve falan yiyemiyorum. sadece bir yediği meyve muz, ve kivi, çilek ,kiraz, erik cennet hurması hani bu gibi meyveleri yiyorum. diğer meyveler falan yiyemiyorum sevmiyorum aslında yemem lazım herhalde ben ondan dolayı yaz kış demeden hasta oluyorum ondan dolayı kaynaklanıyor herhalde benim hastalığımda dikkat etmemiz lazım kendimizi hasta olmamak için bol bol meyve tüket çizgi hem hastalıktan koruma alım hem de sağlığımız daha sağlıklı olur ama benim eşim gerçekten de çok meyve falan yer iç hasta olmaz çünkü gerçekten meyveyi çok seviyor.

0

kış meyvelerinin oldukça faydası vardır. özellikle bazı meyveler sağlığımız açısından oldukça önemlidir. bu yüzden gün içerisinde oldukça tüketebileceğimiz birçok meyve vardır. grip ve nezle olduğumuz zaman bu kış meyveleri oldukça faydasını gösterir ve bir an önce iyileşiriz. fakat görüyorum ki çevremizdeki bazı kişilerin meyve tüketmediğini ve hiçbir şekilde ağzına dahi sürmüyor. bu insanlar vitamin eksikliği yaşayabileceklerini söyleyebiliriz. çünkü kış meyvelerinde hepsinde vitamin deposu oldukça yüksektir ve sağlık açısından önemli olduğunu düşünüyorum. en azından meyveyi yemesini sevmiyorsanız bile suyu bari içmeliyiz. eğer bunu yaparsak hem grip olmayı önleyebiliriz hem de grip olduysak kısa sürede ayakta olmamızı sağlar. bu yüzden ben genel anlamda bol bol kış aylarında meyve yemeyi seven biriyim. bu kış aylarına girdiğimiz zamanlarda arkadaşımdan hastalık kapmış de grip olmuştum. bazı meyvelerin sularını sıktım ve iki üç gün içmeye özen gösterdim. bir veya iki gün içerisinde etkisini göstermeye başladı ve bir an önce atlattım. bu yüzden hasta olmadan tüketmeye devam ediyorum. inşallah bu kış aylarında daha fazla rahatsızlık yaşamadan bitiririz.