0

eski zamanlarda insanların çoğunlukta iç içe olduğunu görüyorduk. eski zamanlarda insanların daha çok samimi olduğunu bugünlerimize baktığımız zaman görüyorum. bu yüzden eski zamanlar gerçekten çok değerli olduğunu söyleyebiliriz. eski zamanlarda çoğunlukla insanlar akşamları hep birlikte olurlar ve bir muhabbet içerisinde zaman geçirirlerdi. bu yüzden o günleri büyüklerimizden duyduğumuz kadarıyla daha iyi olduğunu düşünüyorum. çünkü eskiden teknoloji bu kadar gelişmediği için insanlar hep birlikte oluyormuş. ama günümüzde baktığımız zaman artık eski samimiyet kalmadığını görüyoruz. çünkü herkesin elinde bir telefon ve saatlerce elinden düşürmüyor. bu yüzden eski zamanların değerini bilmemiz gerekiyor.

0

kesinlikle özleniyor maalesef artık samimiyet iyi niyer hiç kalmadı şimdi ki insanlarda , artık herşey para olmuş durumda insanın neredeyse bir değeri kalmadı, bir eski zamanlara bakıyorum birdi şimdiye çok şey değişmiş örneğin eski esnaf müşteri ilişkisi yok ve buna benzer onca şey zamanla birlikte kaybolup gitti.

0

eski zamanlarda insanların daha çok iç içe olduklarını anlatıyorlardı. şu anda insanlar tamamen iç içe olmadıklarını ve herkes kafasına göre iş yapıyor bana göre. aslında olması gereken eskilerde olan geleneği devam ettirmektir. ama maalesef günümüzde eski samimiyet kalmamış durumda. en yakın gördüğünüz kişiler bile artık sizden ne kadar uzak olduğunu görüyorsunuz. bu yüzden samimi olabileceğimiz kişilerle daha çok vakit geçirmemiz gerekiyor eski günlerdeki gibi. eski zamanlarda teknoloji olmadığı için herkes akşamları misafirliğe giderdi. bu da ne kadar önemli olduğunu bizlere açıklıyor. günümüzdeki insanların çoğunda ellerinde bir telefon ve o şekilde misafirliğe gidiyorlar ve hiçbir şekilde muhabbet etmiyorlar. tabii ki de insanın canını sıkıyor. çünkü bir misafirliğe gittiğimiz zaman eski günlerdeki muhabbetler açılır ve samimiyetli sohbet şeklinde geçer. bu yüzden eski dönemlerde yaşamayı daha çok isteyen biriyim. oradaki samimiyet şu anda çevremizde kalmadı diyebiliriz.