1

iyi bilgisayar neye göre, ne için?
ne için kullanacağınıza göre değişir bilgisayarın özellikleri.
misal oğlumun bilgisayarı var. sanırım 5-6 yıl oluyordur vatan bilgisayar'dan almıştı ki; orada indirime girdiğinden o zamanki parayla 5 bin liraya yakın para vermişti. markası msi.
hatırladıklarım, 17 kusur ekran ebadı, 32 gb hafızası vardı, inter core işlemcisi var, 1 terebayt o neydi unuttum bir özelliği vardı. klavyesi bile farklı idi. ama canavar gibi bilgisayar.
oğlum bunu mühendis olduğundan bir de oyun oynamayı sevdiğinden o zaman tercih etmişti.
ama şimdilerde twitch yayınları bir ara vardır onun için evinin bir odasını bu yayınlar için hazırlamıştı. o odaya özel toplama bilgisayar aldı şaka gibi ama sadece klavyeye 1500 kusur lira vermişti. spot ışıklar falan, aklımın çok ermediği bir yığın özellikleri ile iyi yatırım yapmıştı. şimdilerde o bilgisayarını kullanıyor. ben bursa'ya gittikçe msı'yı kullanıyorum. nasıl hızlı anlatamam. eve gelince bu yazdığım laptopum bana kağnı gibi geliyor resmem.

0

iyi bir bilgisayarda öncelikle işlemcisine bakılır. daha sonra kapisetisine, tarzına bakılır.

0

bilgisayarda en önemli özelliklerinden biri de işlemci hızının yüksek olması gerekiyor.

0

iyi bir bilgisayardan kastınızın ne olduğu önemli eğer oyun oynamak ise amacınız tek tek özelliklik arayıp toplama bir bilgisayar yaratmaktansa gaming bilgisayar almanız çok daha yararınıza olur, bu konuda sektörün öncüsü 2 tane marka var zaten bunlara yönelmenizi tavsiye ederim. orta seviye bir bilgisayar içinse 250 gb ssd harddisk ile başlayıp i5 işlemcili 4 gb rami olan 2 gb ekran kartı olan bir bilgisayar işinizi görecektir.

0

en basta 1 t harddiski olmali.
en az 6-8 gb ram i olmali.
islemci hizi en ama en az 3.5 ghz olmali.