1

asgari ücret her meslek grubuna gelse nasıl olur? (örnek; mühendis en az 2500.öğretmen 2500)

yani her meslegin bir asgari ucreti olsa nasil olurdu?

6 cevap
0

sınıflandırılma ortadan kalkar sırf parası iyi diye meslegı yapmazlar ıstedıklerı için sevdıkleri in yaparlar toplumun huzuru artar ekonomidede duzelme olabılır yuksek maaşlar yuksek vergıler düşer sınıflandırılma ortadan kalkar toplumsal çatişma gıderılır

1

olmaz. yapmayın lütfen. asgari ücret genel olarak iş gücü olarak çalışmayı kabul edenlere veriliyor.
mühendis çıkacak adam gelecek asgari ücretle başlayacak. boşuna mı o kadar zaman dirsek çürüttü üniversitelerde o zaman. hoş küçümsemiyorum ama bazı üniversitelerin bu ülkede bir ayrıcalığı var ise oradan mezun olanlarında elbet bir farkı olacaktır.
boşuna okuyanla okumayan bir olur mu dememişler.
oğlumdan örnek vereyim ismi bilinen bechtel'den 5 sene evvel bir yurt dışı projesi için iş teklifi alıp tam 21 günde apar topal gittiğinde (havalimanı inşaası) aylık 4500 dolar ile işe başlamıştı. bıraktığında 3.5 sene evvel 6 bin kusur ile bırakmıştı. bedelli askerlik çıktığından geri dönmüştü. kabul ederken zaten amacı bedelliyi hak etmek idi. erken gelmiş oldu. ama eğitim hayatında bir çok artısı olan bir çocuktu. şimdi oğlum gibileri asgari ücretle başlatmak istersen hayatta dönüp bakmaz.

0

o zaman insanlar niye okusun güzel kardeşim? her meslek bir tutulup aynı maaş alırsa, kafası çalışan veya okuyup kendisini geliştiren insanlar, vatana millete genç nesiller yetiştiren insanlar nasıl olurda kalkıp bir barmen, garson veya başka biriyle aynı maaşı alır. birisi eğitimci diğeri ise ülkenin her mesleğini icra etmesi gerektiğini yaptığı meslek ile göstererek icra eden bir birey. saçmalamayın allah aşkına...

0

tabii ki de bence güzel olur. der bir mesleğin asgari ücreti olsa en azından haksızlık olmaz olurdu kimseye yani bu basit işlerde çalışan insanlar var. onların da maaşı iyi olması lazım sonuçta günümüzde meslek sahibi olmayıp normal bir işyerinde çalışanlar var. hani bu sefer de onlara haksızlık olur ondan dolayı herkese eşit dik yerine kimi mesleği daha yüksek ona göre fazla para verecek. eğer mesleği olmayıp da düşük iş yapanlara da orta derecede evini geçindirebilecek derecede maaş verse de bence en güzeli olur ama işte yapacaklarını falan düşünmüyorum. yani yapmazlar da anca bu kadar diyebilirim.

0

güzel olurdu gerçekten.
yeni mezun diye mekatronik mühendislerini bile neredeyse asgari ücret ile baslatacaklar.
isverenlerde insaf yok neredeyse.
tabi tüm işverenler için geçerli değil bu.
işçisini düşünen işverenler de var.
ama mesleğe göre maaş için asgari bir sınır getirilmesi gerekir diye düşünüyorum ben de.

0

bence cok guzel olurdu,okullardan mezun olan ogrenciler en az ne kadar maas alabileceklerini bilirlerdi.