0

civil imuran bir aile evde tek calisiyorsa evde kira ise bu hic ama hic mumkun deuldir en az evde iki kisi caliscakki ancak diyelim evde kira olmasa daha guzel olurda ama insan bilemiyor iste basna gelmeden hicbirseyi ins herkez bu olaydan yaz sekilde kurtulur 've istedigi yere gelir diyorim hersey vatandas icin olmali bence dusuncem

0

2 3 gün önce televizyonda izlemiştim neymiş efendim kişi başına düşen asgari gelir ücreti 11 bin tl imiş var mı aranızda aylık 11 bin tl alan ? varsa bize de söylesin bizde o işi yapalım hep kuru sıkı hep göz doldurmaya meyil edici laflar yalan dolan başka birşey değil. bu ülkede asgari ücrete zam demek ocakların daha fazla sönmesi demek daha fazla açlık demek daha fazla yoksulluk demek bunu anlamayan akıl edemeyen düşünemeyen insanların oy verdiği bir devlet var halk var karşımızda bizlerin suçu yok onların suçunu biz çekiyoruz her tarafa zam geliyor tuzuna zam, ununa zam, tüpüne, şekerine, meyvesine, sebzesine zam hep zam başka birşey yok hiç bir gün sabah kalktığımızda indirim herşeye indirim geldi dediğinizi ne zaman görecez ne zaman şahit olacaz buna ne zaman kadar emekçi sömürülen tarafta olacak ne zamana kadar emekçiyi yolacak cebinde ki 5 kuruşa bile ne zamana kadar göz dikecek bu devlet yetmedi mi halkın çektiği yetmedi mi sıkıntı, yetmedi mi yokluk açlık ne zamana kadar gidecek böyle hiç mi bir kişi bir gün yeter demeyecek baş kaldirmayacak ne zaman o günü bekliyorum o günü 4 gözle bekliyorum o insan bir gün gelecek o gün herşey değişecek o gün insanlık adalet kazanacak hak hukuk kazanacak zengin değil yoksul gariban kazanacak bir makarna kömür uğruna ülkeyi satanlar kaybedecek daha da birşey demiyorum satılan bir vatan var ve bunu görmeyen milyonlarca insan var kör olmuş hepsi robot gibi oy veriyorlar agliyorlar sizlere müstahak ekmek 5 lira olsun ben ağ yatarsam o oy verenler de aç yatsın ben ölürsem onlarda ölsün bundan sonra böyle.

0

yolda 100 kişi çevir ve hepsine aynı soruyu sor asgari ücretle geçinebilir misiniz ? yada geçinebiliyor musunuz ? diye . 100 kişide aynı cevabı verecektir, ne gecinmesi ya açız aç diyecektir. en kötü ihtimalle aylık kira parası asgari ücretin 3 de 2 sine yakın bedellere maal oluyor, bunun elektriği var, suyu var, eğitimi var, ulaşımı var, pazarı var, ekmeği var aşı var, kıyafeti var, sigarası var bebeğin maması var sütü var bezi var eeeee daha aylığı yeni aldık ve 3 de 2 sini kiraya verdik geri kalanını ne yapacağız neyle alacağız ? pazara mı gidecez ? yoksa elektirik su mu ödeyecez ? ulaşım için minibüse otobüse para mı verecez yoksa okula giden çocuğumuza harçlık mı ? hangisini yapabiliriz bu alınan asgari ücret ile daha bu millet ne kadar çırpınacak daha ne kadar kemerleri sıkacak daha ne kadar sabredecek bunların herkes farkında iken neden hala başımızda olan adam aynı neden onu o tahtından indirmiyor bu millet neden ? bir bankın yanında geçerken gecinemiyoruz muhabbetleri, kahvelerde evde ekmek yok muhabbetleri, emekli olduğu halde harıl harıl iş arayan vatandaş, asgari ücretten dert yanan kaç milyon insan ama hala sandık başında oy verilen adam aynı adam nerde hani bu milletin gücü nerde hani hak arama nerde kendini savunma hani nerede?? yok demi bunların hiç biri yok çünkü eğer bunları yaparsanız artık suçlusunuz devletin gözünde neden biliyor musunuz hakkını savunduğun için boyun eğmediğin için hep suçlu oluyorsun devlet ve bu devlete oy verenler yüzünden . elin ülkesinden gelen suriyeliler benim ülkemde cirit atarken benim vatandaşımın geçim sıkıntısı ile bogusmasi ne kadar adil bir davranış olabilir ? benim halkım benim milletim sağlıkta para ile, ulaşımda para ile, gıdada, eğitimde, herşeyde para ile birşeylere sahip olurken neden elin adamı benim ülkemde benden rahat yaşıyor yani neden bunun cevabını verebilecek kimse yok mu bana ? eğitim almış bir sürü öğrencimiz var bu ülkede üniversitesi bitirmiş yüksek lisans doktora yapmış bir sürü üniversite öğrencisi var hangisi hak ettiği yerde hangisi mesleğini 4 4 luk yapıyor tam aksine o kadar okumalarına rağmen hala asgari ücrete tamah ediliyorlar konu aslında asgari ücret değil konu devlet konu yönetim biçimi konu adaletsizlik konu ayrımcılık. bir müdür 5 6 bin tl oturduğu yerden para kazanırken tabiri caiz ise sabahtan akşama kadar 9 10 saat eşek gibi çalışan işçi 1600 lira para alıyor hani nerde adalet ? tam tersi olması gerekmiyor mu ? hiç ter akıtma dan 5 bin tl alan müdür mu emekçi yoksa hiç oturmadan 9 10 saat çalışıp 1600 tl alan işçi mı hangisi daha değerli devlet için tabi ki işçi demi neden ondan daha çok prim kesiyor neden çünkü 5 bin tl değil emek veren işçinin aldığı 1600 tl göze batıyor bu nankor sömürücü devletin ama ekran karşısında adaletten bahsediyor ya bırak adaleti ne bilirsiniz siz birde utanmadan çıkıp kriz yok diyor tabi yok ama senin ocağında yok gel birde halkın ocağına bak evinde ekmek yok anca lafla hiç icraat yok .

0

asgari ucret icin 1600.rakamsal olarak bence yeterli ama ulkede ki enflasyonu goz onune alinca,benve az 2000₺ olmalidir.

0

ben 1500 tl asgari ücret olarak yeterli olmadigini düşünmüyorum çünkü kiralar çok pahalı. böyle insanlar nasıl geçinecek mesela 1.000 tl kira odemeyenler her ay 300- 400 tl mutfak giderleri oluyor ve insanların çocuklarına kendilerine alacak bir çok masrafı var olan bir insan 1500 tl asgari ücretin içinde asgari ücretle nasıl gecinsinler. asgari ücret en az 2500 tl olmalı . zaten herşey çok pahalı ocak ayından itibaren de kesinlikle zam gelir artık insanlar hiç gecinemez heralde.