1

bunun zekilikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. çünkü ne kadar zeki bile olsan bazen arkadaşlarla zaman geçirme, sevgiliyle zaman geçirme yada evde oyun falan oynayarak dersleri boşlama gibi şeyler yapıp derslerden kalıyorsun ve sonrada birçok ders birikiyor. tabii böyle olunca altından kalkmakta zorlanıyorsun ve üniversite uzuyor. ortalama seviyede derslerini tutup okulu bitirenlerde var. bazıları çok çalışır geçer, bazıları az çalışır netice çalışmakla ilgili olan bir durum oluyor. çok çalışırsan hatta ortalamanı yükseltip bile geçebilirsin.

0

zekilikle bunun alakası bile yok bence. önemli olan çalışkan olmak. aslında bu bile bazen geçmenizi sağlamıyor bazı dersler de takılabiliyor ve zorlanabiliyorusnuz ne kadar çalışırsanız çalışın böyle durmlar da olabiliyor. yani bunun ekayla falan alakası yok herkeste zeka var geçenler akıllıda kalanlar mı aptla böyle şey olmaz tabiki herkes aklını kullanabilme yetisine sahip eğer bir engeli yoksa. yani insan belki de yeterince çalışmadığı için kalıyor veya çalışıyor ama anlayamıyor olabilir dersten verim alıyordur hocasıyla sorunu vardır kalmıştır okul uzamıştı yani bin türlü sebep olabilir bence bunu zekaya bağlamak doğru değil bana kalırsa. insana istedikten sonra herşeyi yapabilir. önemli olan onu istemesidir.

0

yani tabii ki üniversiteyi uzatmak kişinin tercihine göre bağlıdır ama bence üniversiteyi uzatmamak daha faydalı olur diye düşünüyorum. çünkü üniversiteye uzatmazsan ve üniversiteyi tam vaktinde okusan daha çabuk meslek sahibi olma şansınız daha çok artıyor ama ben kızım da gelecek seneye üniversiteye başlayacak uzatmasını istemiyorum ve vaktinde okumasını istiyorum daha çabuk ayaklarının üstünde durması gerekir ve daha çabuk meslek sahibi olur bu onun için daha iyi olur diye düşünüyorum.

0

ya bu bir nevi tercih meselesi ben olsam bende uzatmadan bitirim

0

zeki insanlarda okul uzatabilir. ders geçmenin zekayla tam olarak örtüştüğünü sanmıyorum. klasiktir ilkokuldaki zeki ama çalışmıyor cümlesi bilirsiniz. kimi arkadaşlarımız sadece ortamından kopmamak için okul bile uzatabiliyor.diğer taraftan çok zeki olmayan ama sadece çok ders çalıştığı için uzatmadan okul bitirenler de gördüm. azimle insan her şeyin üstesinden gelebilir.

0

bence zekilik sayılamaz. üniversitedeki hiçbir ders salt zeka ile geçilemez. çalışkan olmakla alakalı gibi.

0

zekilikle alakası yok düzenli olmakla ilgili