1

amerika patent dairesi başkanı charles duell 1899 yılında artık keşfedilecek hiç bir şey kalmadı demiş ve o günden bugüne bilimin ve teknolojinin ne hale geldiği ortada. şu şekilde gelişir ya da artık gelişmez demek çok güç olur. ancak telefonlar önce büyüktü, geliştikçe küçüldü. sonra tekrar büyüdü, geliştikçe tekrar küçülebilir diye düşünüyorum bende. tek öngörüm bu. ben burada bunları yazarken kim bilir ne gelişmeler gösteriyordur teknoloji, gelişim çok hızlı bu konularda ve takip etmesi de bir o kadar zor.

1

gelecekte telefonların ufacık çipler gibi olabileceğini hep hayal ederim.
basitçe anlatacak olursam. bu benim hayalim ama baştan diyeyim. patenti de bana ait. :)
ufak nohut tanesi kadar bir sistem. ya da şu kulaklarına takılıyor ya insanların ağır işittiklerinde.
böyle bir şey kablosuz. herkes kulağında taşıyacak. her şey onda yüklü bilgiler, aramalar, rehberiniz.
birini aramak istediğinizde sesleneceksiniz, şifre gibi bir girişi belirterek.
misal attım, culda diyeceksiniz. sistem açılacak. aramak istediğiniz kişinin ismini söyleyeceksiniz. sistem onu arayacak, o kişinin sesi kulaklarınızda, siz normal konuşmanıza devam edeceksiniz o da sizi duyacak gibi. mesaj yazmak falan da sisteme komutunuz ile olacak.
dedim ya; hayal.

0

yani gelecekte telefonu nasıl bir uygulama gelir bilemem. ben yani geleceğin göremiyorum ondan dolayı bu konu hakkında fazla yorum yapmak da istemiyorum. yani ne desem yalan olur anlayacağın bekleyip görmekten başka çare yok.

0

daha küçük hale gelebilir telefona dokunmadan konuşa bilmek arayabilmek veya içimden kimi aramak istiyorsam hemen araması gibi