0

almanya ve ispanya milli takımının ayrıca bu kadar da başarısız olmasında ki en büyük etken, takım içinde ki huzursuzluk.

0

son dünya kupasını izlerken hiç tat alamadım, fransa'nın da şampiyonluğuna çok şaşırmıştım zaten.ispanya kadrosu nasıl da gruptan çıkıp, turnuvanın ev sahipliğini üstlenen rusya'ya penaltılar da elenir anlamış değilim.o maçın penaltılara gitmesi bile çok büyük hayalkırıklığı, ben şahsen en az yarı final oynar diye bekliyordum ispanya milli takımının ama işte herşey beklenildiği gibi gelişmiyor.pique ramos gibi isimlerin önünde alışılmış xavi-iniesta ortaklığı yoktu, yani takım yıllarca oturmuş bir sistemle oynadı ve o sistemi oynayacak oyuncular birbirini çok iyi tanıyorlardı.kadro yapılanması olarak birazcık gençleştirme operasyonu yapıldı, ilerleyen zamanlarıda düşünerek ve yeniden ispanya milli takımı canlanacak küllerinden.son dünya kupasının bir başka hayalkırıklığı almanya'ya gelirsek, artık bir değişim gerekiyordu ama joachim löw bazı oyuncular da ısrar edince takım olarak zarar gördüler.almanya oynadığı futbolla zaten pek iç açıcı da değildi, güney kore milli takımını yenilmeleri tam bir fiyasko olmuştu.dünya kupasının bana göre en büyük hayalkırıklığı açık ara brezilya oldu, ben kupanın sahibi brezilya olacağını düşünüyordum çok rahat şekilde hem de ama courtois,de bruyne, lukaku,fellaini gibi güzel oyunculara sahip olan belçika'ya zorlanmayacağını bekliyordum.kupanın sürprizini gerçekleştiren takım ise finale kadar yürüyen hırvatistan milli takımı oldu, keşke fransa yerine kupayı modric'in ellerinde hırvat milli takımı kaldırsaydı yine de dünya kupası turnuvasını ikinci bitirmeleri bile onlar için çok büyük başarı harbiden.

0

almanya milli takım özellikle geçen senelerde daha başarılı bir şekilde performans sergilediğini hepimiz biliyoruz. almanya milli takımı kolay kolay kupalarda pes eden bir takım değildir ve neredeyse her maç finallere kadar ilerleyip kupayı almış bir takımdır. ama son yıllarda gerçekten genç kadrosu ile önümüze çıkıyor ve istediği performansı hiçbir zaman veremediğini biliyoruz. bunun sebeplerinden biri de bence teknik adamlarının yetersiz bir şekilde takımı götürdüğünü söyleyebilirim. tabii ki bunu bir an önce çözmesi gerekiyor almanya milli takımını ve daha iyi yerlere gelebilmesi için elinden gelen performansı göstermesi gerekiyor ve genç oyuncuları bir an önce eğitmesi gerekiyor. bunu başarılı bir şekilde yaparsa almanya milli takımı önümüzdeki avrupa kupalarında ve dünya kupalarında büyük başarılar elde ederek zevkli maçları ortaya koyarlar. ispanya milli takımına baktığımız zaman gerçekten en çok sevdiğin takımlar arasında yer almaktadır. çünkü kadrosun o kadar yıldız oyuncu var ki oynamayı çok iyi becerdik lerini düşünüyorum. ispanya milli takımının kadrosu tamamen yıldız isimler ile olduğunu ve bu yıldız isimler gününde olduğu zaman milli takımı tamamen zafere ulaştırıyorlar. eğer bunu başarılı bir şekilde devam ettirirse ispanya milli takımı çok iyi yerlere gelecektir. özellikle teknik adamları çok başarılı bir şekilde olduğunu görüyorum ve takımın en iyi kadrosu ortaya sürmeye çalışıyor. fakat ispanya milli takımının bir özelliğini hiç sevmiyorum o da oyun içerisinde oldukça pas yapıyorlar ve zaman harcamaya çalışıyorlar. bu da izleyiciyi ve seyirciyi oldukça kızdırdığını söyleyebiliriz. ama almanya ve ispanya milli takımları bu sene biraz olsun genç kadroyu öne sürmüşlerdir biraz daha yetenekli oyuncular olduklarını söyleyebiliriz. fakat pek fazla başarılı olamadıklarını hepimiz görüyoruz. inşallah taraftarlarının biraz daha destek vermeleri ve teknik adamların da oyuncuları iyi eğitmeleri gerektiğini düşünüyorum. bunu başarılı bir şekilde yaparsanız önümüzdeki avrupa kupalarına ve dünya kupalarında daha iyi yerlerde görebiliriz iki takımı da.

0

takım içerisinde pek fazla huzur olmadığını söyleyebiliriz. oldukça iki takımda önceki yıllarda başarılı bir şekilde ilerliyordu. özellikle almanya takımı çok güzel oynuyordu.

0

son dünya kupasında aslında favoriler arasında yer alan 2 takımın bu denli kötü performans sergileyeceğini kimse düşünmüyordu. öncelikle ispanya milli takımına değinelim. ispanya milli takımı yıllardır büyük turnuvalarda finallerde görmeye alışık olduğumuz bir ekipti. ancak artık neredeyse ezberlenen oyun sistemleri ve yaşlanan kadrosu ile son dünya kupasında çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı. özellikle grubunda yer alan iran ile oynadığı maçta yaklaşık 700 pas yapmasına rağmen sadece 1 gol atabilmesi bu düşüşün en büyük göstergesi idi. takım olarak bu sene daha iyi olacaklarını düşünmemle birlikte kadrosunu artık son dünya kupasına oranla neredeyse tamamen değiştiren ispanya milli takımı gelecek turnuvalarda başarı yakalayacaktır. bu turnuva da bana göre onları en çok etkileyen ise turnuvanın başlamasına 4 gün kala görevini bırakıp real madridin başına geçen julien lopetegiue. turnuvadan 1 hafta önce real madrid dedikoduları çıkan lopetegiue ispanya milli takımından bunun etik olmaması sebebiyle kovulmuştur. yüklü de bir tazminatı cebine koyup real madridin başına geçmiştir. almanya milli takımına değinecek olursak dünya kupasında çok önemli 2 isimden yoksun çıkmıştı. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ile çekildiği fotoğraf sonrası almanya da hedef haline gelen mesut özil ve adeta kariyerinin zirvesini yaşayan leroy sanenin milli takıma çağrılmaması almanya'nın bu kötü gidişinde ki faktörlerden 2 tanesi idi. leroy sane'nin milli takıma çağrılmamasına almanya milli takımının teknik direktörü joachim löw onun kalitesinde oyuncularımız mevcut açıklamasını yapmış olmasına rağmen turnuva bittikten sonra kariyerimin en kötü hamlelerinden biriydi saneyi milli takıma çağırmamam açıklaması ile kendisiyle ters düşmüştür. santrafor bölgesinde timo wernerin çok yetersiz kalması da bu etkenlerden biriydi. bunların dışında almanya milli takımı savunma bölgesinde de çok büyük sıkıntılar yaşadı bu turnuvada. çıktığı her maçta gol yiyen almanya, bunların dışında hücum üretkenliği de iyice düşmüş oldu ve geriye düştüğü maçları geri çevirmede büyük sıkıntılar yaşadı. gelecek turnuvalarda bu turnuvadan ders çıkarıp hak ettiği ve olması gereken yerlerde olacaklarını düşünüyorum tıp ki ispanya milli takımı gibi.