0

denize düştün etrafta kimse yok. seni kurtaracaksa düşmanınla bile dost olursun. insanlara öyle zamanlarda öyle yardımlar gelirki insanlar istemese de mecburiyetten bu yardımları kabul etmek zorunda kalır.

0

yılan normalde görüldüğü an kaç olacak bir hayvandır. ve biz denize düştüğümüzde yılana bile sarıldığımız a göre gerçekten denizin içerisinde çok zor bir durumda kalmışız demektir. yani demek istediğim şu insanlar zor durumda kaldıklarında o zor durumu atlatabilmek için yılana bile sarılmayı düşünüyorlar. yani bir zorluk veya sıkıntıya düştüğümüz zaman insanlar hiç ummadığı kişilerden bile yani düşmanlarından bile yardım isteyebiliyorlar çünkü gerçekten çaresiz ve zor bir durumda oluyorlar. o yüzden denize düşen yılana sarılır sözü çaresiz kalınca bizi korkutan ürküten şeylere bile tenezzül edebileceğimiz anlamına gelir.

0

çok çıkmaza girdiğimizde hiç olmayacak birinden ümit bulmak anlamında hiç olmadık birinin eline kalmak anlamında kullanılan bir deyim .

0

mecburiyet veya sartlar bir durumu gerektirdiginde eliniz kolunuz bagli oldugunda,guvenmeseniz de birine guvenmek zorunda kaldiginiz durumlar icin soylenen bir sozdur.