0

su uyur düşman uyumaz sözünün manası düşmanların tehlikeli olduğu herzaman tedbirli olunması gerekmektiğini anlatıyor

0

su uyur düşman uyumazda ki ,su asker anlamındadır asker yada ordu uyur ama düşman uyumaz ,insanın en gafil anını gözler düşman çünkü,

1

su uyur düşman uyumaz sözü daha çok düşmanın hiç bir zaman uyumadığını sürekli sizi gözetlediği, sizin zaafınızdan yararlanmayı, sizin en durgun halinizden vurmayı, sizin en kolay bir zamanınızda yakalamayı, sizin beklemediğiniz bir zaman diliminde sizi uygunsuz bularak sizi halt etmek için zaman kollamasıdır. suyu uyur düşman uyumaz sözü gerçekten çok doğru bir sözdür. düşman her an bir gözü sizin üzerinizdedir. bundan dolayı sizinde dikkatli olmanızda fayda vardır.

0

düşman her zaman uyanıktır her zaman senin açığını arar kollar seni sırtından vurmak için

0

su uyur düşman uyumaz , sözü düşmanın her an pusuda beklediğini ve size zarar vermek için uygun anı beklediği ve fırsat kolladığı anlamına gelir. bu atasözü uyarıcı bir atasözü dür. düşmanın verebileceği her türlü zarara karşı tedbir alınması gerektiğini ve ona karşı uyanık olunması gerektiğini söyler. düşman bize her türlü tuzak kurabilir.bu anlamda gerekli önlemleri alıp, her an tetikte olmamız gerekir.

0

düşman her daim ettikleri yani hep seni kollar ve dustugun zaman nerden vuracağını bilir.