0

bir kere anne baba olacak kişiler bunun bilincinde olmalı. anne baba olmak zor zanaattır fedakarlık ister dibine kadar da yorgunluk getirir. bunu göze alıp bilinciyle anne baba olmalı. geçelim uykusuzluk sorununa. bir yenidoğan bebek uyuyup kalsa dahi saat kurup iki saat aralıkla emzirme gerektirir bebeğin sağlığı senin uykundan önemlidir kusura bakma. ortalama onbeş gün bu böyle devam ediyor sonra üçüncü hafta zaten gaz sorunu tavan yapacağı için iki üç saat üstü uyku haramdır. ortalama dört aydır gecede üç saat uyku uyuyordum bu ay dört saate çıktı şükür. fakat karnı tok, gazi olmayan hastalığı ağrısı sıkıntısı ve rahatsız edici bir faktörle karşı karşıya olmayan bebek uyur. belki uyku süresi üç dört saat olur ama uyur. bebeği her akşam aynı saatlerde karanlık bir odaya götürüp gece gündüz kavramını öğretmek gece fazla konuşmamak faydalı olacaktır. bebek kolik krizi geçirdiği dönemde yani ortalama üçüncü haftasında başlayıp yine ortalama üçüncü ayında son bulan kriz durumları bitene kadar uyku konusunda terbiye etmek zordur. beslenir gazi olur gaz iyi çıkarılmazsa da uyumaz iyi çıkarırsın sancısı tutar yine uyumaz anne karnını özler yine uyumaz. bunlardan kurtulup ilk üç ay atlatılınca uyku terbiyesine başlamak daha kolaydır. fakat yine diyorum özellikle emziren anneler için uzun saatler uykuyu bir kaç yıllığına askıya alın.

0

bebekler eğer altları ıslaksa yada gazları varsa huysuzlanıp ağlıyorlar. aç olabilirler, dişlerini çıkartıyor olabilirler bu da canlarını yakıyordur ondan uyuyamıyorlar lardır.

0

bebeklerin geceleri uyumamasının sebebi genelde rahatsızlığından kaynaklanabilir. bebekler genel olarak geceleri bazen acıkıyorlar. bazen bebekleri uyutmak o kadar zor oluyor ki uyumamak için direniyorlar adeta. tabi ki her bebek uykusuzluk problemi çekmiyor. o yüzden uyumayan bebeklerin anne ve babası da normal olarak onlar da uykusuz kalıyorlar. gerçekten çok zor bir durum olduğunu söyleyebilirim.

0

özellikle ülkemizde akşam 10-12 arasında yatıyor. normal hayatta da gece 10-12 arasında hala enerji patlaması yaşayan bebekler görebilirsiniz. bunun nedeni her zaman geç yatmasından kaynaklanır. bu durum hem bebek için zor hem de ebeveyn için zor. çünkü ebeveynler de çalıyorsa sabahtan akşama kadar çalışıp gelmişiniz yorgunsunuz ve bir bakıyorsunuz bebeğiniz hala enerji patlaması yaşıyor. yada ev hanımlarında da görülmekte sabahtan akşama kadar ev işlerini yapıyorlar ve bir süre sonra yoğulmaya başlıyorlar ama bebek hala ebeveynle oynamak veya kucak istiyor. bebekler geç saatlerde uyudukları için hem kendisi geceleri ara ara uyanır, hem de ebeveyn geceleri ara ara uyanır. bebeklerin geç saatlere kadar uyumamasının birinci nedeni sabahları geç saatlerde kalmasıdır. geç kalan bir bekten erken uyumasını istemeyin. geç yatmamasını önlemek için sabahları erken kaldırılmalıdır. 10 aylık bir bebek en fazla 3-4 saat uyanık kalır ve yine 3-4 saat gün içinde ara ara uyur. bu süreyi iyi takip edilmeli. çünkü takip edilmeyin bu süreleri aşarsa çocuk günün yoğunluğu vücudunda olduğundan dolayı rahatsız olur ve her uyuttuğumuzda 1 saat geçmeden uyanır. geç uyumasının bir başka sebebi ise bebek ve çocuklar uyurken, sanki o evde bir çocuk veya bebek uyumuyormuş gibi normal hayatımızı devam ederiz. televizyon açık, ışıklar açık, konuşurken gündüz konuşuyormuş gibi konuştuğumuzdan dolayı çocuk veya bebek bunları duyar ve sık sık uyanır.

0

benim oğlum da arada sıra da geceleri yatmaz bazen de çok uykusuz kaldığı zamanlar uyumak ister sürekli ağlar uykusuzluktan

0

bazı bebekler gerçekten çok çok huysuz dur ne yaparsan yap gece bir türlü onları geç saatlere kadar uyutamazsın mutlaka bir sorunu vardır. mesela gaz sancısı olabilir, ya da rüya görmüş olabilir, çünkü genellikle bebeklerde rüya göre biliyor ama bu çoğunlukla bebeklerin tümünde var. hepsinde aynı sorunu yaşayan anneler çok yani gaz sancısına bile biz çözüm bulsak bile artık bazı bebekler alışkanlık haline geldiği için ve biz uyku düzeni düzenli otursak bile bebekler gene de geç saate kadar uyumuyor çünkü kendi oğlundan dolayı biliyorum. benim oğlum da aynı şekil hiçbir şekilde geç saate kadar asla uyumaz çünkü onu artık alışkanlık haline getirmiş ben onun uyku düzenini düzelt mm rahman bile uyumuyor. bir de şöyle bir şey var özellikle anne sütü alan bebeğin geç saate kadar uyutamazsın anne sütü almaya devam ettiği için ondan kaynaklanıyor acıkıyor yani devamlı.

0

ne yapsınlar onlar da hakli.
hep ev içinde canları sikiliyor zaten.
genelde evdeki herkes akşamları evde oluyor. çocuk doğal olarak ilgi istiyor.
neden uyusun ki :)
ben de uyumazdim küçükken.
ama şimdi benimki uyusun diye ne dualar ediyorum.