0

futbolda eski hakemlerin şu anda yorum yaptığını görüyoruz. gerçekten ahmet çakar gibi kaliteli bir hakem olduğunu düşündüğüm kişiyi şu anda takip ediyorum. çok iyi yorumlar yaptığını düşünüyorum ve hangi pozisyonların neler yapılması gerektiğini ve hangi hataların yapıldığını izleyicilerine aktarıyor. tabii ki böyle hakimlerin televizyonlarda çıkıp doğruları söylemesi izleyicinin de dikkatini çekiyor. ilerleyen zamanlarda kaliteli hakemlerin de tekrardan televizyon programlarına katılmasını beklerim. çünkü bu şekilde devam etmesi lazım ve izleyicinin neler kaçırıp hangi konularda yanlış düşündüğünü söylemeleri gerektiğini düşünüyorum.

0

ek olarak ahmet çakarın hakemlere yaptıkları onlar hakkında söyledikleri öylesine boyutlara ulaşmıştı ki canlı yayında hakemin fotoğrafını kendince çizip üstünü çizecek kadar ileriye gitmiş ve zaman zaman programa renk katmak bizim içinse reyting sağlamak olarak adlandırılan işlerin içine girmesiyle de adından sıkça söz ettiriyor. hakem yorumcularının bu denli agresif oluşu da akıllara bazen ya kardeşim bu kadar biliyorsanız geçin mhk'nin başına bunlar sizin kontrolünüz altında olsun fikrini getiriyor olabilir ancak ahmet çakar ve erman toroğlu için bu büyük bir risk olur. zira sonuçta insan oğlu hata yapabilir yapılacak olan en ufak hatada hedef olacaklarını ya o kadar konuşuyordunuz işte sizin yönetiminizde ki mhk da da hatalar olabiliyormuş demi ? dedirtmemek adına bir çok kez teklif gelmesine rağmen bundan kendilerini geri plana atıp onları ekran başında yorumlayıp sokak jargonu ile ahkam kesmeyi daha rahat buluyorlar. bunların dışında ki bütün hakem yorumcuları ise daha çok hakemin hatasının ne olduğu nerelerde yanlış yaptığını bir sonra ki yönetiminde nelere dikkat etmesi gerektiğinden bahsederek yıpratıcı değil yapıcı olma rolünü üstleniyorlar.

0

futbol da tartışmalı pozisyonlar da hakem yorumcularının görüşlerini birazcık tabiri caizse agresif buluyorum. öncelikle erman toroğlu ile alakalı onun yorumları hakkında görüşlerimi aktarmak istiyorum, erman toroğlu genellikle sert bir tarz ile konuşuyor, özellikle bir maçta çok kritik bir hata olduysa maçtan sonra vay ki haline vay. erman hoca bir sağdan bir soldan bir giydirmeye başladı mı hakeme giydirme derken tabi küfür vs anlamında değil futbol anlamında, vay ki vay haline. özellikle o çubuğunu eline aldığı zaman bazen mizah dergilerine kapak olabilecek şekilde yorumlar yapıyor. bir diğer hakem yorumcusu olan ahmet çakar ise tam anlamıyla bu olaya hatta televizyon sektörüne bambaşka bir boyut getirmiş durumda. ahmet çakarın eğitim veya hakemlik hayatını tartışmaya gerek yok kendisi hem doktor hemde ülkenin en üst düzey hakemlerinden biriydi zamanında. maç sonunda önemli bir maçta hata olduysa ahmet çakar hakemin üzerine öylesine baskı kurup öylesine gitmeye başlıyor ki bazen biz oturduğumuz yerde hakeme acıyacak duruma geliyoruz. özellikle son zamanlarda üslubunu biraz daha normale döndürmüş olsa da ahmet çakar bundan önce ki yıllarda yaptıkları ile bazen televizyon haberlerine kadar çıkmayı başarmış bir insandır.