0

şöyle güzel yoğun bir kar yağar ilk önce. heyecanla dışarı çıkır ve yanımıza havuç falan aliriz.önce yuvarlama yuvarlaya büyük bir kar topu yapalir.aynı yöntemle ondan biraz daha küçük bir kar topu daha yapılıp büyük olanın üzerine koyulur. daha sonra bir tane daha yapılır ki daha küçük en üzme koyulur bu kafası olur. göz olarak kömür olur zeytin okur taş olur ne bulunursa ve havuç ta burun okur. dişler için yine malzeme bulunur. kollara ağaç dalları takılır. istenirse kafason bere ve boynuna atkı da sarılıp hazır olan kardanadamla güzel fotoğraflar çekilir.

0

ilk önce kışlık elbiselerini giyeceksin sonra eldivenini takip dışarıya çıkacaksın sonra bakacaksın nerede cok kar yağmış oraya gidip küçük kar topu yapip onu yuvarlaya yuvarlaya buyuteceksin sonra yeteri kadar buyuttukten sonra onu yan yatırıp dabana sabitleyecekain ve ayni şekilde üç sıra daha gittikten sonra ağız burun yaparak kar topunu tamamlamış olursun

0

yoğun kar yağışından sonra küçük bir kar topunun karın üzerinde yuvarlanarak büyük kar topu yapılır . bu kar topundan yaklaşık üç tane yapîlır . bunlar üst üste koyulur . orta boy yuvarlak kar kütlesiylede başı yapılır . gözler için zeytin burun ićin havuç kullanılır.

1

kardan adam kar baya bi yağmasıyla yapılabılır yapılışı ise elınıze kar alıp onu sadece yerde yuvarlamaktır yuvarlayınca zaten kar kütlesi büyümeye başlar bu sayede zaten büyür ve bir tane topumuz olur ve 3 katmandan olusuyor kardan adam aynı şekılde elımıze yenıden kar kütlesi alırız ve yerde yaparız bunu 1 kez daha aynı şekılde yaptıktan sonra elımızde 3 tane yuvarlak kardan top var bunları üst üste koyarak ve ona kafasınıda yaparak yapabılırız gerıye kalan agzı atkısı ve şapkasıdır burnunu havuçtan yapılabilir agızınıda taşlardan yapabılırsınız bir tanede uzun bir sopa ile yapabılırsınız ve kardan adamın koluna doğru sıkıştırabılırısnız bu şekılde kardan adam olabılır .

1

govdesi icin buyuk bir kar kutlesi yuvarlanir.ayni sekilde bir tane daha yapilip üst uste konur.sonra kollari yapılır.kafasi icin ufak kar kütlesi olusturulur.

1

önce yuvarlak bir kar külçesi yapılır ve kar üzerinde yuvarlanarak büyütülür aynı şekilde ikincisi yapılır üstüne koyulur aynı şekilde biraz küçüğü yapılıp tekrar o da üstüne koyulur burun olarak havuç göz olarak kömür kullanılır