1

1895 yılında istanbul'da dünyaya gelmiş bir yazarımızdır. aynı zamanda edebiyat öğretmenliği de yapmıştır. şiirleri, tiyatro ve roman konusunda eserleri vardır. akbaba dergisinde yazılar yazmıştır.
yazılarında farklı isimlerde kullanmıştır. bunlardan bazıları; sarı çizmeli mehmet ağa, kamber, yakupoğlu işık, izci ve arif ünlü'dür.
kördüğüm, binnaz ve latife gibi oyunları, akından akına, aşıklar yolu ve cenk ufukları gibi şiirleri vardır. kürkçü dükkanı, şeker osman, göç, gün doğmadan ve sarı çizmeli mehmet ağa isimli romanları da bulunur.
1967 yılında istanbul'da vefat etmiştir.

0

yusuf ziya ortaç 1895 yılında doğmuş başarılı bir yazardır. yusuf ziya ortaç şiirlerini aruzla başlamış ve oldukça da ilgi gördüğünü görüyoruz. şiirlerinde genel olarak sade bir dil ve akıcı olduğunu söyleyebilirim. yusuf ziya ortaç çoğunlukla roman ve tiyatro dalında oldukça başarılı olduğunu görüyoruz. türk edebiyatında oldukça sevilen bir yazar olduğunu tekrardan söylemek isterim. yusuf ziya ortaç akbaba dergisinde oldukça başarılı yazılar yazmış bir kişidir. yazdığı yapıtlarda düzgün ve kıvrak bir dile sahip olduğunu görüyoruz. türk edebiyatı için oldukça önemli yazarlarımızdan biri olduğunu görüyorum. yusuf ziya ortaç 1967 yılında aramızdan ayrılmış mükemmel bir yazardır. günümüzdeki edebiyatçılara baktığımız zaman eski zamanlardaki edebiyatçılardan daha iyi olduğunu söyleyemeyiz. çünkü eski zamanlardaki yazarlar genelde yaşanmış olayları ele alıyorlardı. yusuf ziya ortaç eserlerinde en beğendiği göç adlı eseridir. bu roman okuduğum zaman çok farklı konular ele aldığı için diğerlerinden daha farklı geliyor. böyle yusuf ziya ortaç gibi yazarları unutmamamız gerekir.