1

bülent ersoy yani asıl ismi ile bülent erkoç 9 haziran 1952 senesinde malatya'da dünyaya gelmiştir. bülent ersoy müziği olan ilgisinden dolayı genç yaşta müzik eğitimi almaya başlamış ve istanbul'da belediye konservatuarı'na başarıyla bitirmiştir.
bülent ersoy 1960 senesinde istanbul'a taşındı sonrasında ise ilk 45lik albümü olan neye yarar gelişim ve lüzum kalmadı eserlerini 1971 senesinde çıkarmıştır.
bülent ersoy'un ilk sahne deneyimi ise büyük maksim gazinosunda olmuştur.
sanat hayatı boyunca birçok albüm çıkarmış ve çok büyük başarılara imza atmış türk sanat müziğinin tartışmasız en kuvvetli sesine sahip sanatçısıdır. kazanmış olduğu bu başarılardan sonra 1997 senesinde uluslararası montu merid müzik doktoru ünvanını almıştır.
yurtiçinde ve yurtdışında sayısız konserler vermiş ve dünya starları ile birçok ilke imza atarak onlarla da aynı sahneyi paylaşmıştır.
bülent ersoy sahne almaya başladıktan kısa bir süre sonra cinsel tercihinden dolayı görüntüsü de hızlı bir şekilde değişmeye başlamıştır.
1980 senesinde london palladium ve yine 1983 senesinde ise madison square garden'da sahne almış olan ilk türk sanatçısı olmuştur.
bunların dışında ümmü gülsüm den sonra paris olimpia müzikalinde sahneye çıkmış olan ilk türk sanatçı olmuştur.
kendi cinsel tercihi yüzünden ülkemizce senelerce yasaklanmış bir sanatçı olmuştur ve fransa'da vermiş olduğu bir röportajda bu konu sorulduğu zaman kesinlikle ülkesine laf ettirmem iş ve bu bizim ülkemizin iç meselesidir şeklinde bir yanıt vermiştir.bülent ersoy'un sesi japonya'da yapılan ses testleri sonucunda ise %100 kusursuz ünvanını almıştır.
bülent ersoy 1980 yılında izmir fuarı'nda bulunmuş olduğu bir gösteride seyircilerin aç aç şeklinde tezahüratlarını kayıtsız kalmayarak gögüslerini gösterdiği için hakkında soruşturma açılmış ve sonrasındaki devam sürecinde de hakime hakaret ettiği için buca cezaevine atılmıştır.bülent ersoy cinsel tercihi yüzünden diğer kadın kılığına girerek sahne alan erkek sanatçılarla 12 eylül darbesinden sonra sahne yasağı aldı.bu olaylar üzerine de çok fazla etkilenerek londra'ya gitmiş ve burada 14 nisan 1981 senesinde geçirmiş olduğu bir operasyonla kadın olmuştur. bülent ersoy yasaklı olduğu dönemlerde kesinlikle ülkemiz hakkında kötü bir yorumda bulunmamış bunu isteyen birçok ülke olmuştur ve kendi vatandaşlığına geçmesi ne teklif eden çok fazla devlet başkanı olmuştur ancak bülent ersoy bunların hepsini reddetmiş ve kendi ülkesine olan bağımlılığını her türlü göstermiştir.turgut özal'ın çıkarmış olduğu kanun ile sahne yasağı kaldırılmış ve bu kanun doğrultusunda da sonunda kendisine pembe nüfus kağıdı çıkartabilmiştir.
bülent ersoy hala başarılı bir şekilde sana hayatını sürdürmektedir. ülkemizde de birçok başarılı sanatçı ile düetler yapmış ve değişik çalışmalara imza atmıştır. bir dönem popstar alaturka adlı ses yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır.iki evlilik geçirmiştir. bülent ersoy ilk evliliğini cem adler ile ikinci evliliğinide armağan uzun ile yapmıştır.

1

bülent ersoy tsm müziğinin tartışılmaz en iyi seslerinden birisidir. müzeyyen senar yetiştirmiştir.

0

bülent ersoy 9 haziran 1952'de malatya'da doğdu 7 yaşındayken istanbul'a göç ettiler ,esas adı bülent erkoç olur . türkiye'nin sivas'ı olarak bilinir. erkek olarak doğmus seksenli yıllarda cinsiyet değiştirmiştir.iki kere evlenip boşanmış tır. ilkevliliğini cem adler ile yapmış olup daha sonra boşanmış,daha sonra pop star alaturkada yarışmacı olan armağan uzun ile tanışıp onunla evlilik yapmıştır fakat bu evliliği de fazla uzun sürmemiştir ondan da boşanmıştır bir çok albüm çıkardı,ayrıca filmlerde de oynamıştır.harika bir sesi vardır.