0

bülent ersoy'un klibinde oynamasını istemediği ve ilk elediği manken kıvanç tatlıtuğur.. sarışın erkek sevmediği için ilk olarak onu saf dışı bırakmıştır. ama bu klipte oynamış kıvanç tatlıtuğ olan hiçbir şeyi götürmemiş aksine belki de burada oynamadığı için çok büyük başarılara sahip olmuşta olabilir. daha fazla hırs yapmış ve çok başarılı bir oyuncu ve model haline gelmiştir.

0

halit ziya uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan aşk-ı memnu dizisi yayınlandığı dönemde oldukça ses getirmiştir. canlandırdığı behlül karakterinin yengesi bihter ile yaşadıkları yasak aşkı konu alan dizi reytingler de büyük başarı elde ederek medyada sıkça yer almaya başladı. behlül karakterini kıvanç tatlıtuğ'un canlandırdığı dizide bihter karakterini ise güzel oyuncu beren saat canlandırıyordu. dizide usta oyuncular selçuk yöntem ve nebahat çehre'nin yanı sıra hazal kaya ve nur fettahoğlu da rol aldı. 2010 yılında kenan imirzalıoğlu'nun başrolünü oynadığı ve çok sevilen ezel dizisinde rol almaya başlamıştır. dizinin 2. sezonunda rol alan oyuncu canlandırdığı 8 karakteri ile oldukça beğeni kazanmıştır. 2011 yılında kanal d'de yayınlanmaya başlayan kuzey güney adlı dizide yine başrol oyuncu olarak görmüştük. oyuncu bu dizide kuzey ve güney adlı iki kardeşten biri olan kuzey karakteriyle karşımıza çıkmıştır. 2012 yılında kuzey güney dizisindeki rolü ile altın kelebek ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. uzun süredir beraber olduğu azra akın'la olan ilişkileri bitmiştir. kıvanç tatlıtuğ birçok markanın reklam filmlerinde televizyonda kendisini göstermiştir. 2013 yılında yılmaz erdoğan'ın yazıp yönettiği kelebeğin rüyası adlı filmde başrol oyuncusuydu. kıvanç tatlıtuğ 2014 yılında nermin bezmen'in aynı adlı romanından uyarlanan kurt seyit ve şura adlı dizide başrol oynadı. yüksek bütçeli sahneleri ile adından söz ettiren dizi yayınlandığı ilk günden itibaren reytinglerde başarılı olamayarak bir süre sonra final yapmak zorunda kalmıştır. oyuncu en son 2016 yılında star tv'de yayınlanmaya başlayan cesur ve güzel adlı dizide oynamaktadır. bizi de geçmişin izlerini süren cesur ile ünlü bir kozmetik markasının sahibi sühan’ın aşk hikayesi anlatılmaktadır. oyuncuya başrolde güzel oyuncu tuba büyüküstün eşlik etmektedir. kıvanç tatlıtuğ oldukça ailesine bağlı kalmıştır. birçok reklam filminde de rol alan oyuncu ayrıca uzun süredir ünlü bir kot markası da reklam yüzü olarak ekranlarda görüyoruz. üniversite eğitimini sonraki yıllarda istanbul kültür üniversitesi'nde tamamlayan oyuncu iyi derecede ingilizce ve fransızca bilmektedir. akrep burcu olan kıvanç tatlıtuğ koyu bir galatasaray taraftarıdır.

0

bülent ersoy'un klibinde oynamak için yarışmada ilk elenen isim kıvanç tatlıtuğ'dur. kıvanç tatlıtuğ 1983 tarihinde adana'da dünyaya gelmiştir. oyuncu orta öğretimini mersin'de yenice özel çağ lisesi'nde tamamlamıştır. hastane işleten babası geçirdiği ciddi bir kalp ameliyatından sonra ailesiyle birlikte 1997 tarihinde istanbul'a yerleşmişlerdir. oyuncu bu nedenle lise eğitimini istanbul'da devam etmek zorunda kalmıştır. istanbul kalamış lisesi'nden mezun olan kıvanç tatlıtuğ uzun bir süre basketbol ile uğraşmıştır. adana'da fiskobirlik çukurova ve tarsus amerikan kulüplerinde başladığı amatör basketbol kariyerine istanbul'a yerleştikten sonra profesyonel olarak devam etmiştir. ülker spor ile başlayan 1 lig macerasında beşiktaş ve fenerbahçe basketbol kulübünde devam etmiştir. tekrar geri döndüğü zaman beşiktaş kulübünde sakatlanarak basketbol hayatını noktalamıştır. 2002 yılında düzenlenen best model turkey yarışmasında 1. olarak dikkatleri üzerine çekmişti. best model of the world yarışmasını kazanmasıyla birlikte uluslararası arenada kendini gösterme şansını yakalamıştır. ünlü oyuncu ayrıca bu tarihlerde 2002 yılı kainat güzeli seçilen azra akın ile tanıştı ve ilişkisi uzun yıllar devam etmişti. yarışmanın ardından ajans teklifini kabul ederek modellik yapmak üzere paris'e gitmiştir. paris'te yaşamına devam eden kıvanç tatlıtuğ ajansı aracılığı ile aldığı dizi tekniklerinin ardından türkiye'ye dönme kararı almıştır. sinema ve televizyon ilgisi olan oyuncu okan bayülgen'den ve devlet tiyatrosu oyuncusu laçin ceylan dan oyunculuk eğitimi almaya başladı. oyunculuğa ilk adımını 2005 yakında kanal d'de yayınlanmaya başlayan gümüş adlı dizi ile oyunculuk hayatına başlamıştır. kıvanç tatlıtuğ'un mehmet adlı karakteri canlandırdığı dizi türkiye ile birlikte arap ülkelerinde de oldukça beğenilmiştir. dizinin yayınlandığı tarihler de yakışıklı oyuncu ile rol arkadaşı songül eden'in aşk yaşadıkları bilinmektedir. kıvanç tatlıtuğ dizi devam ederken acemi cadı adlı dizide küçük bir rol ile ekranda görülmüştür. 2007 yılında amerikalılar karadeniz'de 2 adlı filmde muzaffer adlı karakteri canlandırdı. oyuncu ya bu filmde usta oyuncular metin akpınar ve melis birkan eşlik etmiştir. oyuncu daha sonra 2008 yılında kanal d'de yayınlanmaya başlayan menekşe ile halil adlı dizide halil tuğlu adlı karakteri canlandırdı. kıvanç tatlıtuğ o dönemlerde asıl başarısını kanal d'de yayınlanmaya başlayan aşkı memnu adlı dizi ile yakalamıştır.