0

genellikle erken kalkılacağında kesin sevinçli birşey olacaktır o yüzden heyecandan uyku tutmaz.

0

genellikle erken kalkmaya kendinizi şartladığınız günler de evet geceleri uyku tutmaz bu doğru. bunun en temel sebebi ise kendinizi şartlamanız. genelde erken kalkmak için insanların bahanesi oluyor. işe gidecek oluyor kimisi, kimisinin sınavı oluyor veya okulu vs. çoğaltılabilir bu örnekler sabah kalkmak için bir amacı oluyor yani kısacası. bu da sizi strese sokuyor ve ister istemez bundan olumsuz olarak etkileniyorsunuz. bu da vücudun ters tepkisi olarak bizlere yansıyor. insan vücudu strese girdiği zaman kortizol hormonu sergiliyor ve bu da sizi baskı altına alıyor. sürekli saati kontrol edip yatmam lazım, yatmam lazım diye kendiniz şartlıyor oluyorsunuz ve vücudunuz bu hormonu sergiliyor. buda vücudun buna ters tepki vermesine sebep oluyor. rahatlayamadığı için sizi ayakta tutuyor ve size adeta sakin ol ve beni dinlendir bu baskı altında rahatlayamam diyor. bu tür durumlarda duş almanızı veya düşük dozlarda sakinleştirici, uyku hapları kullanmanızı öneriyorum. ama oldukça düşük dozlarda olsun.

0

tamamen psikolojik olaydır. yani beyne gönderilen mesajdan kaynaklı çok düşünüp beyni yoruyoz.

0

psikolojik bir durumdur stresten dolayı insanın gözüne uyku girmez eğer kendinizi rahatlatıp stresi uzaklaştırırsınız rahatlıkla uyuya bileceğiniz e inanıyorum

0

genellikle sabah erken kalkmayı gerektiren durumlar sınava girmek, seyahate çıkmak, toplantıya girmek gibi stresli durumlar olduğundan insan gece tedirgin ve stresli olur. stres halinde salgılanan hormonlar da kişiyi uyanık tutar. bu durum eski çağlardan beri genetik kodumuza işlenmiştir. mesela taş devri çağından düşünelim eğer hayvan saldırısı altındaysanız içinde olduğunuz stres sizi uyanık ve ayakta tutacak hormonlar üretir. bir diğer mesele ise nasıl oluyor da sabah erken kalkmamıza rağmen gece geç yatıyoruz? bence bu insanların artık fiziksel olarak yeterince yorulmamasına bağlı. önceden insanlar işlerini kendileri yapardı ama artık bulaşık makinesi, çamaşır makinesş, elektrikli süpürge, mutfak robotu, cep telefony, tablet, bilgisayar gibi teknolojik aletler çıktı. bu aletler işlerimizi daha kısa sürede ve daha emeksiz yapmamızı sağladı fakat ona rağmen insanların hiçbir şeye zamanı yetmez ve gün içinde gerekli fiziksel yorgunluğu sağlayamadığı için gece uyuyamaz oldu

0

insanlarin yapisi bu olmus gercekden bende cözemedim.kişiler sabah 7de de kalsa gece geç saatlere kadar oturur.sonrasinda ise sabah kalmak icin zorlanirlar buda iste insanda biraz daha uyuyum etkisini yaratiyor.

0

bu durumun ben psikolojik oldugunu dusunuyorum.

0

bu olay muhtemelen piskolojik bir durum sonucu ortaya çıkıyor, bir de kişinin düzenine bağlı uyuma, uyanma gibi ... ama gerçekten böyle birşey var o gün gelene kadar herşey yolunda gider o gün geldiğinde bir aksilik olur uyku tutmaz, ya da başka bir düzen bozulur olur da olur bu hep böyledir.

0

aynen ya ben staja gidecem geçen bu 6 30 da kalkmam gerekiyor ama bir türlü uyuyamadim saat 3 30 e uyuyabildim tabi sabah kalkmakta zorlandım açıkçası ama daha dinç olarak gitmiştim.

0

vücut geç yatmaya alıştıysa onunla alakalıdır büyük ihtimalle yada psikolojik olarak erken yatmayi düşündüğümüz için sürekli vücut tera tepki veriyor olabilir. ben özellikle heyecanlı yada sinirli olduğum zamanlar uyuyamam. onun dışında telefonu kenara koyun ışığı kapatın en fazla yarım saat sürer uyumak .

0

kardeşim benim suanki halimi anlattın tam olarak:)yarın erken kalkmam gerek ve bir gram uyuyamiyorum. geç yatmaya alışkın olduğum için mi yoksa stres mi yapıyorum tam anlıyamadım.