0

evet satabilirler dayanışma içinde olurlarsa el emeği ürünlerin değer kazanacağını düşünüyorum

0

tabi ki. hatta ben de bebek patiği yapıp satıyorum. sipariş oldukça hem insanın eline para geçiyor hem de insan üretebiliyor. bir şeyler üretmek, yapmak, başarmak gerçekten çok önemli. bu sadece bir şeyler elde etmek için değil insanın ruhu da mutlu oluyor. benim ablam bu şekilde yapıp satarak birçok şey aldı evine, çocuklarına mesela ben de buradan aldığım para ile patiklerden aldığım parayı birleştirip evime bir şeyler aldım. çünkü eşim zorlanıyor maalesef bana çaktırmamaya çalışıyor ama ben anlıyorum.

0

kooperatifçilik sadece kadınlar için değil herkes için çok önemli ve iyi bir şeydir.yaptığımız ürettiğimiz tüm ürünleri öyle bir kooperatifler sayesinde daha iyi ücretlere satabiliriz.kooperatifler üyelerine uygun fiyatlarla ham madde de sağlıyabilir.bizim orada geçmişte gölümüz bir ağanın elindeydi kimse gölden bir şeyler kazanamazdı.balık tutamazdı.daha sonra göl kamulaştırıldı köyün kenarında çevresinde 7-8 köy vardı hepsi fakir insanlardı.pazara at eşek ile giderlerdi. göl kamulaştırıldıktan sonra köylüler bir kooperatif kurup gölden balık avlamaya başladılar.bu sayede tuttukları ürünleri daha iyi pazarladılar.ardan bir iki yıl geçti o köylüler pazara artık at eşek yerine arabayla traktörle gelmeye başladılar.aklıma geldi bizzat gözlemlediğim bir olaydı bu gölün ismi de bafa gölüdür.

0

ya tabii ki de satan olur. zaten bildiğim kadarıyla bazı kadınlar o işi yapmaya da devam ediyor. oyalarını ,dantellerini bilmem şeylerini yani aklıma şu an gelmiyor ama bu işi yapan insanlar çok genlerle ufak bir dükkan açıp o işi yürütebilir. bence dediğin gerçekten de mantıklı öyle bir şey olsa en azından kimse parasız kalmaz iş sahibi olmuş olur. hani zaten bu dediğimi yapın da çok nadir ama bütün kadınlar yapmıyoruz tabii ki de gerçi benim zaten o işler elimden hiçbir şekilde gelmiyor beceremem yani ben ama diğer kadınların elinden geliyorsa ben yapmalarını isterim yani.

1

tabi ki satabilirler. bunun birçok örneği var. zaten el işlemeleri, oyalar, danteller, kanaviçeler, halı-kilim dokumacılığı, toprak sanatı günümüzde neredeyse ülkemizde bitmekle, tükenmekle karşı karşıyadır. şayet bu kooperatifler kurulursa iyi işler diyorum.