0

sulh ceza hakimliği, diğer bir deyişle sulh ceza mahkemesi, 5271 sayılı ceza muhakemesi kanunu’na göre yapılan bazı soruşturma işlemleri ile bu işlemlere yapılan itirazlar ve idari nitelikte bazı işlemlere (örn, idari para cezasına itiraz) itirazları inceleyen bir hakimlik/mahkeme olarak görev yapmaktadır. kanunda hakimlik şeklinde düzenlenmesine rağmen avrupa insan hakları mahkemesi uygulamasında tarafsız ve bağımsız bir yargı yeri niteliğinde kabul edilmesi, tutuklama gibi tali ceza davaları ile ilgili de karar vermeye görevli olması nedeniyle hukuken “mahkeme” olarak da nitelendirilmektedir (5235 sayılı kanun m.10).

sulh ceza hakimliği, soruşturma aşamasındaki bazı işlemlere bakmakla görevlidir. kovuşturma, yani iddianame ile bir ceza davası açılmasından sonraki yargılama aşamaları, sanıkların ve suçların vasfına göre aşağıdaki mahkemeler tarafından yerine getirilir
sulh ceza hâkimliği, her il merkezi ile bölgelerin coğrafi durumları ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak belirlenen ilçelerde hâkimler ve savcılar yüksek kurulunun olumlu görüşü alınarak adalet bakanlığınca kurulur.

sulh ceza hâkimliği bulundukları il veya ilçenin adı ile anılır. sulh ceza hâkimliğinin yargı çevresi, bulundukları il merkezi ve ilçeler ile bunlara adli yönden bağlanan ilçelerin idari sınırlarıdır.

ağır ceza mahkemeleri ile büyükşehir belediyesi bulunan illerde, büyükşehir belediyesi sınırları içerisindeki il ve ilçenin adı ile anılan sulh ceza hâkimliğinin yargı çevresi, il veya ilçe sınırlarına bakılmaksızın adalet bakanlığının önerisi üzerine hâkimler ve savcılar yüksek kurulunca belirlenir.

coğrafi durum ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak bir sulh ceza hâkimliğinin kaldırılmasına veya yargı çevresinin değiştirilmesine, adalet bakanlığının önerisi üzerine hâkimler ve savcılar yüksek kurulunca karar verilir.

iş durumunun gerekli kıldığı yerlerde birden fazla sulh ceza hâkimliği kurulabilir. bu durumda sulh ceza hâkimlikleri numaralandırılır. müstakilen sulh ceza hâkimliğinde görevlendirilen hâkimler, adli yargı adalet komisyonlarınca başka mahkemelerde veya işlerde görevlendirilemez.
sulh ceza hâkimlikleri soruşturma aşamasında sadece tutuklamaya sevk durumunda şüphelinin sorgusu için duruşma yapar. sorgu duruşmalarında cumhuriyet savcısı bulunmaz.

sulh ceza hâkimlikleri tek hâkimlidir.

0

bence çok saçma ama sen vben çok saçma ama sence bilirsin aga bu ne ya . ben çok sevdim diyorlar ama bence çok saçma. hemde bu konu hakkında konuşulmaz yani böyle şeylerb eaynıpc ayeıp adyıep ayıp ayıp. nokta diyorum başla abirşey debmiyorum sizce ne enasıl nasıel nasıl yani deerlerkene ben bu şaerkıyı hiç beğenmeedim beneğonenlereqde şaşıyorum. nwasıl bu şarkı beğenilir ya dünaynınm en gereksix şarekısı . tam lollük bir duurum gereksizilikte master syapmış ve bence bu olay çok svaçma koneularda kalamak klazısm kadradeşkim ayıkıkyfloarfj klmaujsufnk adjfkl *ajfben ayıtıkm ama her zaman böyle olmaz sorumani adamdıro.k bence osorkumanio kakodar iyi bir site yok para kazandırmada 1 numaralar bu konuda tartışmazıslarkı daha iyi değil mi ?yor ama fazla doğallar . ben olsm birazcık yapmacık olamfruaskldasdkudma somsmear1049 derdim ama demezdimne dediğimi bilmezdim size bir şarki yazayim derdim olsun kadahlar dolsun ben yazarken azrail seyre dursun görmüyorsun kör müsün hayır değilim şarkı güzel ama bu olay çok saçma ne diyom ben la neyse macroya bıraktım diyorlar ama demezler bence yemezler. arkadaşlar bu şarumlarınızı bekliyorum ama bekliyorum ama bekliyorum agalarım beklerim her zaman sizden bir mesaj mehsaj nehdir birqlmem amah mesaj mjhesaj lğtfen bema mesaj atın allah rızası için mesaj mesaj mesaj rsin aga bu ne ya . ben çok sevdim diyorlar ama bence çok saçma. hemde bu konu hakkında konuşulmaz yani böyle şeyler ayıp ayıp ayıp ayıp ayıp. nokta diyorum başla abirfşejy demiyorufm saikzce ne jhafnasıl hnasıhl nhasılh yanhi hderhlerkhene hbenh buh şarhkıyhı hihç bheğenmedihmh hhbhohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhbhhehnhhehhğhhhnenlerede şaşıyorum. nasıl bu şarkı beğenilir ya dünaynın en gereksix şarkısı . tam lollük bir duurum gereksizilikte master yapmış ve bence bu olay çok saçma konularda kalmak lazım kardeşıim ayıkıyor musun *obenl ayıtıkoml oalma oherl zaoman lböyole lolmoazl soroumanoi aodamodoıro. obence sorumani kadar iyi bir site b yoekn parac keazanddr ırmadak a1r nudşiumaramlar bu konuda tartışmazıslar ama fazla doğallar . ben olsm birazcık yapmacık olrudum omer1049 derdim ama demezdimne dediğimi bilmezdim size bir şarki yazayim derdim olsun kadahlar dolsun ben yazarken azrail seyre dursun görmüyorsun kör müsün hayır değilim şarkı güzerldsldj aslkdajma lskbduj oakladyj hçok saçma ne diyom ben laj nejyse majjjcjjjrjjojjjjyjajj jjbjıjjrjajkjjtjıjjmj jdjjijjjyjjojrjjjljjajrjjj jjajmjaj jjdjjejmjjejjjzjjjjjljejrjj jjjjjbjejnjjce yemezler. arkadaşlar bu şarkı daha iyi değil mi ?yorumlarınızı bekliyorum ama bekliyorum ama bekliyorum agalarım beklerim her zaman sizden bir mesaj mesaj nedir bilmem ama mesaj mesaj.

0

kanunların ayrıca görevde kaldığı halleri saklı kalmak üzere ceza mahkemesi'nde soruşturma aşamasında hakim tarafından verilmesi gereken olan kararlar almak üzere ceza muhakemesinde soruşturma aşamasında hakim tarafından verilmesi olan kararlar almak işleri yapmak ve bunlara karşı yapılan iftiralar incelemekte görevlidir sulh ceza hakimliği her il merkezi ile bölgelerin coğrafi durumları ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak belirlenen ilçelerde hakimler ve savcılar yüksek kurulu olumlu görüşü alınarak adalet bakanlığınca kurulur sulh ceza hakimliği bulundukları il ve ilçenin adı ile tanınır sulh ceza hakimliğinin yargı çevresi bulundukları il merkezi ve ilçelerde de bunları adli yönden bağlanan ülkelerin idare sorularıdır büyükşehir belediyesi bulunan bir illerde büyükşehir belediyesi sınırları içerisindeki bir ilçenin adı ile anılan sulh ceza hakimliğinin yargı çevresi ilçe sınırlarına bakılmaksızın adalet bakanlığının önerisi üzerine hakimler ve savcılar yüksek kurulunca belirlenir coğrafi durum ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak büyük sulh ceza hakimliğinin kaldırılmasını ve yargı çevresini değiştirilmesini adalet bakanlığı'na enerjilerini hakimler ve savcılar yüksek kurulunca karar verilir eş durumundan gerekli kaldığı yerlerdir birden fazla kişi şimdi kurumlarını bu durumda şok ceza hakimlikleri numaralandırılır müstakil ceza hakimliğine görevlendiren hakimler adli yargı adalet komisyonu başkanı mahkemelerde ve işlerde görevlendirilemez sulh ceza hakimlikleri soruşturma aşamasında sadece tutuklama yersek durumunda şüphelinin sağlaması için duruşma yapar duruşmalarında cumhuriyet savcısı bulunmaz sulh ceza hakimlikleri tek hakim indir sulh ceza hakimliğinin soruşturma işlemlerine ilişkin kararlarında yapılan itirazların incelenmesi numara olarak kendisini değer soru çözümü hakimliği tarafından yapılır numarada hakimin kararını bir numaralı hakemlik inceler 17 tekst ceza hakimliği varsa ağır ceza mahkemesinin bulunduğu yerdeki sulh ceza hakimliği kararları itiraz mercii olarak inceleyemez soğuk ceza kimliklerinden soruşturma işlemlerine dair kararlarına karşı itiraz kanun ayrıca kimlik olmadığı halde erdi ilgililerin kareli öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde karar veren merceğe verilecek dilekçe yazacakmış sana kalp geçirmek koşulu ile beyanda bulunmak suretiyle yapılır

0

ceza mahkemesi kararlar dergisi haziran cuma küçük bir tanem anladım ki süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar yarışma detayları adım aşk sayfası ana sayfa ana sayfa ana sayfa ana sayfa ana sayfa ana sayfa ana sayfa ana sayfa ana sayfa ana olmaya devam edeceğiz bir şey yok ki de bir davutoğlu lazım ama ben bu günlerde de çok güzel bir şey yok ki de bir davutoğlu lazım ama ben bu günlerde de çok güzel bir şey yok ki de bir davutoğlu lazım ama ben de seni 6 sonra konuşalım neler yapiyorsun ve ben hayata geçirdi bebek resimleri kadar çok şey yok ama o kadar da bir başka deyişle ve ben hayata geçirdi bebek resimleri kadar çok şey yok ya ben sana 11 bir de sen de yolla bulaşan hastalıkların bir de sen de yolla bulaşan hastalıkların bir de sen de yolla bulaşan hastalıkların bir de sen de yolla sosyal bilimler dergisi ana sayfa ana sayfa ana sayfa ana sayfa ana sayfa ana sayfa tüm galeriler için tıklayın ve oyun başlasın bir şey yok ki de bir davutoğlu management ör international voluntary service program in istanbul gibi bir şey yok ki de bir davutoğlu management system för ipod speaker system navigation dvd medya grubu yenilikleri ile de gittiğiniz bir de sen de yolla bulaşan hastalıkların bir de sen de yolla bulaşan hastalıkların bir de süren yarışmalar yarışma detayları adım aşk sayfası ana sayfa ana sayfa ana süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarışmalar süren yarı

0

hafif bir mahkeme türüdür.genelde borç alacak,dolandırıcılık gibi fazla suç teşkil etmeyecek davalara bakar.

0

sulh ceza hakimliği, diğer bir deyişle sulh ceza mahkemesi, 5271 sayılı ceza muhakemesi kanunu’na göre yapılan bazı soruşturma işlemleri ile bu işlemlere yapılan itirazlar ve idari nitelikte bazı işlemlere (örn, idari para cezasına itiraz) itirazları inceleyen bir hakimlik/mahkeme olarak görev yapmaktadır. kanunda hakimlik şeklinde düzenlenmesine rağmen avrupa insan hakları mahkemesi uygulamasında tarafsız ve bağımsız bir yargı yeri niteliğinde kabul edilmesi, tutuklama gibi tali ceza davaları ile ilgili de karar vermeye görevli olması nedeniyle hukuken “mahkeme” olarak da nitelendirilmektedir (5235 sayılı kanun m.10).

sulh ceza hakimliği, soruşturma aşamasındaki bazı işlemlere bakmakla görevlidir. kovuşturma, yani iddianame ile bir ceza davası açılmasından sonraki yargılama aşamaları, sanıkların ve suçların vasfına göre aşağıdaki mahkemeler tarafından yerine getirilir:

ağır ceza mahkemesi,

asliye ceza mahkemesi,

çocuk mahkemesi,

çocuk ağır ceza mahkemesi,

fikri ve sınai haklar ceza mahkemesi,

icra ceza mahkemesi.

sulh ceza hakimliğinin görevleri nelerdir?
sulh ceza hakimlikleri, kanunların ayrıca görevli kıldığı hâller saklı kalmak üzere, ceza muhakamesinde soruşturma aşamasında hâkim tarafından verilmesi gerekli olan kararları almak, işleri yapmak ve bunlara karşı yapılan itirazları incelemekle görevlidir. (5235 sayılı kanun m.10)

5271 sayılı ceza muhakemesi kanunu’na göre sulh ceza hakimliklerinin görevleri şunlardır:

gözlem altına alma kararı (cmk m.74),

iç beden muayenesi ve vücuttan örnek alma kararı (cmk m.75),

moleküler genetik inceleme kararı (cmk m.78),

yakalama kararına itiraz (cmk m.91/5),

gözaltına alma kararına itiraz (cmk m.91/5),

tutuklama kararı ve tutuklamaya itirazın incelenmesi (cmk m.100 - m.101),

adli arama kararı (cmk m.78),

önleme araması kararı (polis vazife ve selahiyet kanunu m.9/1)

elkoyma kararı (m.123-134),

adli kontrol kararı (cmk m.109- m.110),

müdafinin dosya inceleme yetkisinin kısıtlanması kararı (cmk m.153/2),

soruşturma dosyası ile ilgili yayın yasağı kararı (basın kanunu m.3/2’ye göre hükmedilmektedir.)

diğer sulh ceza hâkimliklerince verilen kararları itiraz mercii olarak incelemek,

cumhuriyet savcılığı tarafından verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararını itiraz mercii olarak incelemek,

cumhuriyet savcılarınca verilen kamu davasının açılmasının ertelenmesine ilişkin kararlarını itiraz mercii olarak incelemek,

idareler tarafından verilen idari yaptırımlara karşı, kanunların öngördüğü durumlarda başvuru mercii olarak karar vermek.

sulh ceza hakimliği nerelerde kuruludur?
sulh ceza hâkimliği, her il merkezi ile bölgelerin coğrafi durumları ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak belirlenen ilçelerde hâkimler ve savcılar yüksek kurulunun olumlu görüşü alınarak adalet bakanlığınca kurulur.

0

gözlem altına alma kararı
iç beden muayenesi ve vücuttan örnek alma kararı
yakalama kararına itiraz
adli arama kararı

0

benim bildiğim kadarıyla sulh ceza mahkemeleri küçük suçlara bakar. bana ait dededen kalma bir arsaya belediye park yapmış. mahkeme süreci devam ediyor. sulh ceza mahkemesine yönlendirildi. bakalım hayırlısı.

0

benim bildiğim boşanma davalarına bakıyorlar cünkü yolum ne zaman adliyeye düşse sulhun önünde karı koca boşanmak icin bekliyorlar tabi belkide farklı davalarada bakıyor olabilirler ben sadece kendi fikrimi söyledim

0

sulh ceza mahkemesinin görevine giren suçlar kasten basit yaralama ölüden organ ve doku alma turk yardım ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme cinsel taciz tehtit konut dokunulmazlığını ihlal iş ve çalışma hürriyetini ihlal sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi haksız arama dilekçe hakkının kullanılması na engellenmesi ayrımcılık kişilerin huzur ve sükununu bozma haberleşmenin engellenmesi hakaret kişinin hatırasına hakaret kendisiyle yapılan haberleşmen gizliliğini ihlal kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması özel hayatın gizliliği ne ihlal etme verileri yok etmeme ibadethanemiz aklı kirletme güveni kötüye kullanma bir dersi senedi kullanma kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf taksirli iflas karşılıksız yaralanma suç eşyasını satın alanın öğrendiğinde haber vermemesi genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması önemsiz miktarda patlayıcı satın almak akıl hastası üzerindeki bakım ve gözetimi kümeleme hilal inşaat yıkımı ilgili emir kurallarına uymama hayvanın tilki yaratabilecek şekilde serbest bırakılması işaret sen gel koynuma trafik güvenliğini tehlikeye sokma çevrenin kasten kirletilmesi kevin taksiyle kilitli kirletilmesi gürültüye neden olma kullanmak için uyuşturucu madde satın almak kabul etmek bulundurmakk zehirli madde imal ve ticareti sağlık için tehlikeli madde teminin diline aykırı davranma usulsüz ölü gömülmesi bilmeden kabul ettiği sahte parayı tedavüle koymak kıymetli damga da sahtecilikle resmi belgenin düzenlenmesi yalan beyan açığa atılan imzanın kötüye kullanılması sağlık mesleği mensuplarının gerçi aykırı belge düzenlenmesi suçu ve suçluyu övme halka aşşalama

0

idari para cezası trafik ve belediyelerin kestiği cezalara itiraz etme

0

gozlem altina alma karari tutiklama karari ve tutuklamaya itirazin incelenmesi adli arama karari elkoyma karari adli kontrol karari

0

dolandırıcılık görevini kötüye kullanma sağlık güvencesi altında sağlıksız ürün satmak vs

0

belirli ozel hukuk davalarina bakar ve tek hakimlidir

0

birçok konuyu kapsar. örnek vermek gerekirse..
kasten basit yaralama, cinsel taciz, tehdit, cocuk düşürme, kısıler arasındaki konusmaların dinlenmesi, guveni kötüye kullanma, taksirli iflas, hayvanın tehlike yaratacak sekilde serbest bırakılması vb. sayılabilir.

0

hafif cezalara bakar genelikle gasp hırsızlık gibi

0

genellikle eski dosyası var ise ve ya daha önce denetim alıpta imzası a gitmeme yada bunlara benzer sekilde şuç işleme oldugu taktirde ceza sulh da dosya hemen acılır yargıtaya gider sonrası 4 köşeli oda

0

sulh ceza mahkemesi 5271 sayılı ceza muhakemesi kanunu'na göre yapılan bazı soruşturma işlemleri ile bu işlemlere yapılan itirazlar ve idari nitelikte bazı işlemlere örneğin idari para cezasına itiraz gibi itirazları inceleyen bir mahkeme olarak görev yapmaktadır. kanunda hakimlik şeklinde düzenlenmesine rağmen avrupa insan hakları mahkemesi uygulamasında tarafsız ve bağımsız bir yargı yeri niteliğinde kabul edilmesi, tutuklama gibi tali ceza davaları ile ilgilide karar vermeye görevli olması nedeniyle hukuken mahkeme olarak nitelendirilmektedir. sulh ceza mahkemeleri kanunların ayrıca görev kıldığı haller saklı kalmak üzere ceza muhakemesinde soruşturma aşamasında hakim tarafından verilmesi gerekli olan kararları almak, işleri yapmak ve bunlara karşı yapılan itirazları incelemekle görevlidir. 5271 sayılı ceza muhakemesi kanunu'na göre; kasten basit yaralama, taksirle yaralama, ölüden organ ve doku alma, yardım ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme, cinsel taciz, çocuk düşürme, on beş yaşını bitirenle rızaen cinsel ilişki, tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal, iş ve çalışma hürriyetini ihlal, sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi, haksız arama, dilekçe hakkının kullanılmasının engellenmesi, hakaret, kişinin hatırasına hakaret, taksirli iflas, güveni kötüye kullanma,gürültüye neden olma, su ve besinlere zehir katılması, zehirli madde imal ve ticareti, halkı aşağılama, suç üstlenme, yalan tanıklık ve ayrıca özel kanunlarca belirlenen suçlar.

0

para ile ucuz yırtılabilinen davalara bakarlar.

0

gasp hırsızlık hakaret gibi hafif davalara bakar.