0

ilk başta kendi saçınızın nasıl olduğunu bilmeniz gerekmektedir. kendi saçınıza uygun şampuan kullanmak çok önemlidir ve duş alırken çok sıcak yafa çok soğuk su kullanılmamalıdır. fön çekerken ise yani saç kurutulurken fön makinesinin saç diplerinin gelmesine engel olunması gerekmektedir. ve hergün duş alan insanlar ise her gün şampuan kullanılmamalıdır. şampuanın içindeki kimyasal maddeler kafanıza ve saçlarınıza çok zararı vardır

0

saç dökülmeleri en sık sık yıkamakla ortaya çıkar saçlarımızı çok yıkamamız gerekir çünkü yıkadığınızda saçlarınızı kurutmak için havluya sürüyorsunuz ve havluyla çok fazla basıyorsunuz saçınıza saçınızda dökülüyor ve bundan artık saç korkmaya alışıyor hırpalanıyor çünkü katar çıkarılıyor ve fön çekerken çok yakından tutarsanız saçlarınızın dipleri yanıyor daha sonra mesela spreyler var saç spreyleri bunlar saçın kökünü etki yapıyor ve saçların dökülmesini sağlıyor fakat bir tek vaks bunu yapmıyor box kullanabilirsiniz jöleye falan onlar hep dibine etki yapıyor bunu sakın kullanmayın başkalarının kullandığı ilaçları kullanmayın doktorunuz size uygun sizin saçınızı uygun ilaç verir onu kullanın sağlığımız için bu yeterlibenim bir arkadaşım var saçları çok dökülüyor saçların önünü üçgen oldu ve bu doktora gitti doktor da buna uygun bir ilaç verdi fakat bu doktora gitmeden önce bir tane arkadaşımızın ilacını kullandığı daha da çok kötü etki yaptı ters etki ne saçları daha çok döküldü orada şimdi doktorun verdiği ilacı kullanıyor eşimin durumu gitgide iyi gidiyor siz de böyle yapalım bir tane arkadaşım var kel bu arkadaşın bu durumdan hiç memnun değil fakat hiçbir şekilde daha geçmemiz gerekir her şey herkesin başına gelebilir sizde sakın dalga geçmeyin yoksa sizde de olur mesela ben arkadaşımı vurdum burnuyla dalga geçiyordum benim burnum değişti saçında kepek vardı var diye sordum ben de çıktı sivilceden dalga geçiyordum ben de çıktı hep bunlar ne edersen onu bulursun şeyin lafını şeydir yani neyse pek uzatmadan size bol kazançlar.

1

erkeklerde sac dokulmesine sebep olan olaylar olarak saclara cok deger verilip jole tarzindaki kullanimlardan dolayi saca cok zarar veriliyor.baska olarak da sacin derisindeki kotu seylerden dolayi yani cok kasima felan kanama oluyor sacin derisindeki zararlardan dolayida saca onemli zararlar gelebiliyor bundan dolayi saca dikkat verilmelidir.her zaman saca fon cekilmemelidir sacin yakilmamasi amacli biraz dogal halinede birakilmasida lazimdir duştan sonra direk saci kurutmamak lazimdir sacin derisinin surekli kuru olmamasi lazimdir dikkat edilmesi lazim bu gibi konularin.

1

erkeklerde genel olarak saç dökülmesi erkek tipi dökülme de denen genetik geçiş ve testesteron hormonun aşırı salgılanmasından kaynaklıdır.bu durumlara ek olarak yanlış yapılan saç bakımı uygulamalarıdır.özellikle çok sık yıkanan saç bir dökülme nedenidir.saç hücreleri beslenmek için bir miktar yağa ihtiyaç duyar.hergün yıkanan saç kuru bir saç derisine sebep olabilir.kuru saç derisi saçların zayıflayıp dökülmesine neden olur.saç şekillendiriciler,jöleler,saç köpüklerinin fazla kullanılması saç dökülmesine davetiye çıkarmaktır adeta.yanlış şampuan kullanımı,kimyasal içeriğin fazla olması saçların dökülmesi nedenidir.bitkisel şampuanlar saç yapısına uygun olarak alınıp 3 günde bir kullanılmalıdır.saçları yıkadıktan sonra havluyla çok sert hareketlerle kurutmak yapılan diğer bir yanlıştır.saçları çok sık taramak doğru değildir dökülmesini arttırır.bu bakım yanlışlarının yanında bakımsızlıkta bir dökülme nedenidir.saçı çok geç yıkamak fazla yağlanmasına ve dökülmesine neden olur.bere veya şapka türevi aksesuarların uzun süre kullanılması saçların hava almasını engellediği için dökülmeye sebep olur.

1

aşırı jöle sprey kullanımı fön çekimi yanlış kozmetik ürünü kullanımı

0

kardeşimden biliyorum aşırı derecede wax ve jöle kullanmak çok erken yaşta saç dökülmesine neden oluyor. bunun haricinde bir de sırf havalı görünsün diye saatlerce düzleştirici ile fön çekilirse saça maalesef kellik kaçınılmazdır.

0

öncelikle fazla jöle kullananların saçı fazla dökülür, ondan sonra fazla bakımsızlarsa dökülür

0

erkeklerde yanlış şampuan kullanımı stres sinir maskeler kesim hataları gibi hatalar vardır fakat saç dökülmesinin en büyük etkeni genetik yapıdır

0

çok fazla saçı yıkamak saça yararlı olan yağlı tabakayı komple yok edecektir. bu durumda saç beslenemeyecek ve dökülecektir. gün içinde çok stresli bir insansanız eğer saçlarınız gene hızlı bir şekilde dökülebilir. stres ile birlikte saçlarınıza giden kan dolaşımı dengesizleşir ve beslenemeyen saç dökülür. bunun dışında jöle kullanımı saçın hava almasını engeller hızlı bir şekilde dökülmesine neden olur.

0

dermatolog degilim ama bildiklerim şunlar:yanlış beslenme alışkanlıkları,vitamin ve mineral eksikligi,ilaç kullanımı ve hormonal etkiler,kozmotik kullanımının artması gibi nedenler saç dökülmesini artırır

0

yol açan etkenlerden bir tanesi sürekli olarka şampuan ve sabun değişikliği bunun yanında ise sürekli yıkama ve kuruturken sert bir şekilde kurutmadir. sadece maddi etkenlerde değildir. mesela stresli dönemlerde de saç dökülmesi yaşanabilir. bunun için fazla stres ve kafaya takmamak gerekmektedir.

0

saç günümüzde moda için en fazla şekil değiştiren bir uygulamadır saçın çok farklı şekilli vardır artık insanlar saçlarını kıyafetlerine göre bile boyası biliyor saç dökülmesine nedenlerinden birisi saçlara çok bakım yapmak ve bu bakımlardan dolayı saçların direncinin kaybolması ve saçların dökülmesi dir bu bakımlar jöle wax fön çekmek ve de sprey sıkmak olabilir.

0

öncelikle benim kafam çok yağlı her gün aynı şampuanla yıkarsak saçımız dökülmez fakat her zaman şampuan değiştirirsek saçlarımızı kaybedebiliriz en çok da şampuan markası olarak clear kepek önleyici naneli olanını öneririm saçların senin geleceği onları altın gibi bakman gerek.

0

erkeklerde saç dökülmesine yol açan başlıca sebepler şunlardır, aşırı jöle kullanımı, saç spreyi, yanlış şampuan seçimi ve sürekli olarak yüksek sıcaklıkta saç kurutma makinesinin kullanılmasıdır.

0

saç dökülmeye karşı günlük hayatımızda oldukça karşılaşırız diyebilirim, sizlere erkeklerde saç dökülmeye tamamen şunlardan kaynaklanabilir. taner şunları abiler erkeklerde saç dökülmeleri çok sıkı şapka takmak tır ve sadece bize her gün çok sıkılmak yıkamaktır jöle, tarzı kimyasal maddeler saçımıza sürersek saçlarımız dökülür başını soğuk suyla yıkamak yetene ılık suda ve sıcak suda yıkamaktır. ve sık şampuan değiştirmek ne doğru değildir günlük hayatımızda oldukça görülüyor diyebilirim benim saçlarım ve çok döküldü saçlarım da aşırı kepek vardı. bu köpekleri ben geçirmek için şöyle yaptım saçlarım aşırı dökülüyor için saçlarımı 3 e vurdum ve aşırı kepek var, olduğu için de bu yöntemle geçer sandım ve saçımı üçe vurduk ten sonra saçlarım daha çok gürleşti ve saç dökülmeleri, tamamen azaldı yani temel ne kadar kısa olursa o kadar sağlamdır. mesela saç deniz ne kadar uzunsa çabuk kırılabilir çabuk olabilir ama kısa bir tahta parçası kırmak oldukça zordur. ödeyebilirim sizlere saçlarıma çok güzel sürdüm jöle oldukça zarar verdi saçlarımı ama allah'ıma şükürler olsun ki kolay artık bıraktım sprey,wax gibi kimyasallardan uzak durmaya çalışıyorum şampuan konusunda artık fazla değişim yapıyorum. tek bir şampuan kullanıyorum o da clear men kullanıyorum. yani diyeceğim şu ki diğer bir arkadaşım var onu da kepek sorunları var saç dökülmesi sorunları var bir arkadaşım şu an 20 yaşında, ve saçları oldukça döküldü allah ona yardım etsin inşallah bir de bu nasıl dökülmez, yani geçersiz taşını kaybetti diyebilirim böyle yani saç dökülmelere karşı biraz dikkatli olmanız lazım saçınızı güzel bakmanız lazım. saçlarınız bakımsız olsa her zaman dökülür bu konuda dikkatli olmanız lazım, bu şekilde saç dökülmeleri önleyebilirsiniz. ve diğer kimyasal maddeler ve uzak durmanız gerekir. çoğu insan günümüzde kuaförlerde saç kesiminden sonra sprey yada jöle sürüyorlar, bunları saçları tamamen zararlıdır. sizlere şaçlarınıza güzel bakın.

0

ben de bir erkek olarak kendi deneyimlerimi söyleyeceğim saç dökülmeleri yanlış ve bakımsız saçlar dökülür bilinmeyen markalar saç kremleri şampuan gibi ürünler alındığı sürece saçlarımız sürekli dökülecektir ve günde 1 defadan fazla şampuanla yıkamak zararlıdır bir gün şampuanla bir gün de normal yıkama ile sağlıklı bir saça kavuşabilirsiniz bunun için filozof olmaya gerek yoktur

0

ilk başta saça uygun şampuan kullanmak lazım çok sıcak suyla fazla yıkanılmamalı fön çekerken saç köklerini yakmamak lazım aksi takdirde güçsüz kalıp dökülmelere sebep oluyor.

0

erkeklerin saç dökülmesini önlemek için yapılan şeyler ilk önce sık şampuan değiştirmemek gerekir ve başkasının beresini şapkasını takmak gerekir çünkü başka birinin kafası yağlı veya saç problemi yaşıyor olabilir sen onu şapkasını takarsan sana da geçebilir ve senin saçlarını dökülebilir sıkıcı şampuan değiştirmek isteyen saçları yıpratır ve dökülmesi sebep olur çünkü sürekli farklı mı şampuanla yıkanıyor kafa. onun için dökülüyor benim şarkıları saçlarım dökülmedi dökülmüştür da yani çok dökülmedi bir sorun yaşamadım mesajlarıma savaşları'ndan gerçekten çok memnunum çünkü şampuanımı şu ne kadar en fazla 3 kez değiştirmiş şimdi ve başka birine mi beresinin şapkasını falan atmıyorum onun için de olabilir size tavsiye ediyorum başka birinin şarkısı kullanmayı ve sıkça şampuan değiştirmeyin erkeğin makyajı saçı ve sakalıdır. bunlar gerçekten çok dikkat etmeniz gerekir saç bakım çok önemli bir şeydir ayda en az bir iki kere saç bakım yaptırmanız gerekir düzenli olarak saçlarınızı kesmeniz gerekir saclar cok uzasa da dökülmeye başlar bunlara dikkat ederseniz saçlarınız dökülmez benden tavsiye ben bunları öneririm sizi saçlarınız dökülmemesi için.

0

bence en onemlisi stres ve sampuan degisikligiydi cunki haftasi sac fazla dökülüyor

0

erkeklerde saç dökülmesine neden olan bakım yanlışlarından birincisi kesinlikle hergün saç yıkamaktır.herfün yokanan saç incelir ve zayıflar.ikincisi ise körü şampuan kötü sabun kullanmakator.körü dediğim şampuan sabunlar ucuz olanlar değil pahalı olanlar bilesiniz.piyasada çokca kullanılan birçok şampuan saç dökmektedir.çoğu kadınlar için üretilemiştir erkelleri düşünen yok.benim tavsiyem doğal şampuanlar ce doğal sabunlar kullanın.hacışakir savun bile çoğuşampuandan iyidir.ayrıca sprey vaks hole kullanmamaya çalısın eğer kullandıysanız gece yatmadan saçı ızı kesin yıkayın.herşey bir yana saçlarojızın dökülmesini istemiyorsanız stresten uzak huzur dolu mutlu ve doğal yaşayın.hepimizin saçları dökülüyor.