1

bm (birleşmiş milletler); 24 ekim 1945 tarihinde, 51 (ellibir) devlet tarafından abd (amerika birleşik devletleri)'nin san francisco şehrinde kurulmuştur. kurulması 2. dünya savaşı sonrasında olmuştur. amacı bu savaşı kazanan ülkelerin bir daha herhangi bir sorun ya da olumsuzluk yaşanmaması için kurulmuştur.

0

birleşmiş milletler teşkilatı ikinci dünya savaşından galip çıkan devletlerin liderliğinde oluşturulmuştur.

0

2.dünya savaşı sonrasında savaşın bitiminden sonra dünyada savaş ve çatışmaları durdurmak isteyen 5 daimi üyesinin,ki bunlar amerika rusya fransa ingiltere ve çin halk cumhuriyeti'dir, bir araya gelerek birleşmiş milletler görüşünü ortaya atmışlardır.bu 5 daimi üyeden herhangi birisinin onaylamadığı ve veto ettiği yasa birleşmiş milletler genel kurulundan geçemez. 1945 yılında 51 kurucu üye ile birlikte birleşmiş milletler teşkilatı kurulmuştur.genel merkezi amerika'daki new york şehrindedir ve resmi dilleri ise arapça,türkçe,çince fransızca ingilizce ispanyolca ve rusça'dır.an itibariyle 193 ülke birleşmiş milletler'e üyedir.

0

birleşmiş milletler teşkilatı tabii ki, 2. dünya savaşı'ndan sonra kurulmuştur. amaçları savaşı kazanan ülkelerin, bir daha sorun çıkarmaması amacıyla kurulmuştur. en büyük küresel örgüt olarak, birleşmiş milletler teşkilatı bilinir. 1945 yılında türkiye'de katılmıştır. 51 ülke bir araya geldi ve birleşmiş milletler üyeleri toplanmış oldu. birleşmiş milletler'in teşkilat yapısı 5 ana bölümden meydana gelir. ilki genel sekreterlik birimidir. birleşmiş milletlerin sözcülüğü görevini üstlenen birimdir. ikinscisi, üye olan ülkelerin hepsi katılır ve bölgesel yerel tüm her şey tüm sorunlar burada görüşülür, bu birimin adı ise genel kuruldur. üçüncü olarak güvenlik konseyi vardır, birleşmiş milletler'in en önemli birimi güvenlik konseyi 'dir. daimi üyeleri amerika, rusya, çin, ingiltere bir de fransa'dır. bu ülkelerin birleşmiş milletler de alınan kararları veto etme hakkı vardır. veya birinin onaylamadığı bir karar yürürlüğe giremez, ekonomik ve sosyal alanda yapılan çalışmalar, ekonomik ve sosyal konseyin görevidir. birleşmiş milletler'in teşkilat yapısı da bu şekildedir.