0

bu bir nefret suçu. faşist için kemal sunal'ın çok güzel bir tanımı vardı kibar feyzo filminde ona atıf yapmak isterim bilen bilir. detaya gerek yok. bir de müslüman ülkede yaşıyoruz allah muhafaza. insan doğar yaşar ölür. aslında hepsi bu. toprağın altına girince rengin şeklin ne kadar önemi kalacak acaba? bu dünya senin gibi olmayanlarla güzeldir keşke bunu idrak edebilen daha fazla insan olsa. ama ne yazık durum ortada. evladıma kin ve nefretten uzak diğer insanları da olduğu gibi kabul edebilen bir ahlak iyiyi kötüyü ayırt edebilecek bir vicdan taşıyan engin bir karakter bırakabilmek adına çaba göstermekten başka birşey gelmiyor elimden keza bir kadın bir nesil yetiştirir. bunun bilincinde olmayan anneler beni çok üzüyor. ben bu kalpsiz dünyayı sevebilmek için çok uğraştım. ama iki cani bizden değil bizim gibi değil diye katletmeyi hak gören insanların içinde yaşadığım onlarla aynı gökyüzüne baktığım için gerçekten utanıyorum kendimden. keşke bir yolu olsa da herkese içinden sağ çıkamayacağımiz bu dünyada sevginin en mühim şey olduğunu öğretebilsem. insanlar keşke bu kadar nefret etmese birbirinden. aynı fikirde değiliz aynı şeyi düşünmüyoruz savunmuyoruz diye kıyılmasa keşke hiçbir cana. bir insan dünyaya getirmenin zorluğunu bilerek iki cana kıymanin bu derece kolay olmasını aklım mantığım almıyor anlamak istemiyorum. bu dünyaya kalben ait olmadığımı anlayalı çok oldu. benimle aynı fikirde olmayanlara aynı şeye inanmayanlara onlar bana saygı duymazken dahi saygımı kaybetmedim. belki de bu yüzdendir bu kadar yabancı hissetmem. iki haber programı izleyince bile gözleri dolup susan biri olarak böyle şeyler duymaktan ben çok yoruldum.

0

ya var ya böyle kişilere lanet gelsin... adam olamayacak mı bu millet... anlamış değilim. birde bunun adına milliyetçilik derler. açıp bir baksınlar milliyetçilik nedir diye

0

ben sanmiyorum bir insani kurt diye vuracaklarini,illa ki birsey demislerdir diye dusunuyorum.yoksa durduk yere kim kimi niye vursun?? biraz mantikli dusunelim.

0

bence yanlis bisey cahillik bu ulkede ayrimcilik felan yapilmamali biz hep birlikte yasayan bir milletiz bunu yapan cahil indanlardan baska bisey degildir ve biraz dusunmeliyiz irkcilik dinimizde yok

0

ek olarak bu haber doğrumu,ben hiç görmedim ama yine söylüyorum eğer doğruysa çok kötü bir durum.21. yüz yılda bizim ülkede hala neden böyle kötü şeyler olur düşünmek lazım

0

sadece kürt diye mi ? haberi hiç görmedim ama nasıl nir zihniyet bir kere en başta bizim dinimizde din, dil , ırk ayrımı yoktur. benim de kürt çok arkadaşım var amaç ne onlar insan değil mi bizden değil mi demek bu neden yöresi doğu. nasıl bir kafa yapısı anlamış değilim. eger sadece kürt oldukları için ise diyecek birsey bile bulamıyorum.

1

bunu ilk defa sizden duyuyorum. kesinlikle ayrımcılığa karşı bir insanım. insanlar ırkları ve dinleri üzerinden asla ayrım edilmemelidir. sonuçta nasıl doğacağımızı biz seçmiyoruz. onların yerinde bizde olabilirdik. olayın asıl yüzünü tam olarak bilmiyorum ancak her kürt vatan haini ya da terörist değildir tabii ki. türklerin içerisinde de hain olan kişiler olabilir. ya da her müslüman olan kişi dininin gerektirdiklerini tam anlamıyla yerine getiriyor demek değildir. insanları dini ve ırkı ile yaftalamak, ve bunun yüzünden de onlara zarar vermek çok büyük bir yanlıştır.şu anda haber sitelerinden baktığımda da baba ve oğula kürt müsün suriyeli mi diye sorulmuş ve kürdüz cevabını aldıklarında ateş edilmiş. gerçekten çok üzücü ve insanı sarsacak derecede kötü bir olay.

0

bir insanın ırkından dolayı kürt, türk fark etmez vurulması bence utanç verici olsa gerek. bir suçları bile olsa olmamalı.eğer bir suç var ise ülkede polis var mahkemeler var gidersin oraya şikayetini yaparsın adli makamlar iyi kötü bir karar verir.sadece ırk değil dinlerinden mezheplerinden kısacası hiç bir nedenden dolayı insanların vurulmaması gerekir.