1

demet sağıroğlu 5 aralık 1966 senesinde erzurum'da dünyaya gelmiştir. henüz 17 yaşındayken ankara devlet konservatuarına başvurmuş ve yedekler de kalmıştır asıl aday olabilmesi için ailesinin onayı gerekiyordu ancak babası onay vermediği için ankara devlet konservatuvarına girememiştir. sonrasında ise bilkent üniversitesi'nde grafik bölümü okumuştur.burada okurken de şu an bölümünde açılmış olan bir sınava katılmış ve burslu olarak şan bölümüne geçiş yapmıştır.
demet sağıroğlu'nun en büyük şansı kayahanla bir tesadüf eserinde tanışması olmuştur. sonrasında ise eurovision şarkı yarışmasında kayahan'ın vokalliğini yaparak onun vokalisti olmaya başlamıştır.bu şekilde müzik dünyasına ilk adımlarını atmıştır.
demet sağıroğlu kınalı bebek şarkısı da sonrasında ise arnavut kaldırımı o şarkıyla adından sıkça söz ettiren bir isim haline gelmiştir. demet sağıroğlu çekmiş olduğu klipler de görsellikleri ile ön plana çıkmıştır ve kınalı bebek klibi amerika'da mtv'de yayınlanmıştır.
birkaç oyunculuk deneyimi de olmuştur. ayrıca sadece ses sanatçısı değil yorumculuğu dışında besteci ve söz yazarıdır. kendisi sanat hayatı boyunca oldukça başarılı işlere imza atmış önemli bir sanatçıdır. çok önemli sanatçılar ile birlikte çalışmıştır.