0

sinema ve televizyon dizilerinin yanı sıra kendini geliştirebilmek için birçok sinemada yer aldığını görüyoruz. 2013 yılında sen aydınlatırsın geceyi isimli sinema filminde yasemin karakterini canlandırmaya başlamıştır. daha sonra yetenek sizsiniz adlı programda jüri üyesi özgü namal'ın rahatsızlığı nedeniyle bir süre jüri üyeliği yapmaya başladı. aynı yıl içerisinde yok artık adlı komedi filminde karşımıza ceyda karakterini canlandırmaya başlamıştır. demet evgar sofra sırları adlı sinema filminde oynamıştır. bu filmde ünlü bir aşçı olan neslihan karakterini oynuyordu. güzel oyuncu son olarak kanal d ekranlarının sevilerek izlenen vatanım sensin adlı dizinin kadrosuna dahil olmuştur. başrollerini bergüzar korel ve halit ergenç'in oynadığı dizide oyuncu tarihi bir karakter olan karafatma rolüyle karşımıza çıkmıştır. özellikle ilk sahne aldığı bölümdeki replikleri sosyal medyada oldukça ses getirmişti. özel hayatıyla da sık sık gündemde durmaya çalışmıştır. demet evgar zaman zaman moda dergilerinde poz veriyordur. sinema tiyatro da birçok ödülün de sahibi olmuştur.

0

2006 yılında tekrar çekilen bir demet tiyatroda şermin rolünü oynayan oyuncu ayrıca erkekler ağlamaz adlı dizide ekranlarda görülmeye başlanmıştır. oyuncu ayrıca karanlıktan makyaj adlı sinema filminde seslendirme yapmıştır. 2007 yılında trt de yayınlanan gençlik başımda duman adlı dizide rol aldı ancak tayfun eraslan betül aşçıoğlu gibi isimlerin rol aldığı dizi uzun soluklu olmayı başaramamıştır. 2008 yılında birçok ünlü meslektaşı ile birlikte meme kanserine dikkat çekmek amacıyla sunulmuştur. çektirdiği fotoğraflar ile herkesin konuştuğu biri haline gelmiştir. 2009 yılında kent oyuncuları tiyatrosunda cimri oyununda elısa karakterini oynayan oyuncu bu rol ile ödül almayı başarmıştır. oyuncu 2009 yılında yayınlanan masumlar adlı dizide başak karakterini canlandırıyordu. daha sonra mahsun kırmızıgül'ün yazıp yönettiği güneşi gördüm adlı sinema filminde rol almaya başladı. o filmde mahsun kırmızıgül altan erkekli hande subaşı gibi isimlerle birlikte kamera karşısına geçmeyi başarmıştır. aynı yıl ilk olarak türkmax'ta yayınlanan bir kadın bir erkek dizisinde başrol oynamaya başlamıştır. yabancı bir diziden uyarlanan dizide ünlü oyuncuya başrolde emre karayel eşlik ediyordu. yönetmenliğini müge tualı'nın yapmış olduğu bu dizi kadınlarla erkekler arasındaki ilişkileri komik bir üslupla anlatarak izleyicilerde tiryakilik yaratmıştır. daha sonra star tv'ye geçmişler ve 6 sezon sonra final yapmaya karar verilmiştir.oyuncu 2009 yılında cem yılmaz'ın senaryosunu yazdığı yahşi batı filminde başrol oynadı cem yılmaz ve ozan güven gibi isimlerin rol aldığını görmekteyiz. vay arkadaş adlı sinema filminde rol alan demet evgar bu filmde mete horozoğlu, ali atalay, fırat tanış gibi isimler ile kamera karşısına çıkmıştır.

0

demet evgar 1980 yılında manisa'da dünyaya gelmiştir. kalabalık ailede büyüyen demet evgar'ın yiğit evgar adında bir erkek kardeşi vardır.oyunculuğa 17 yaşındayken manisa'da amatör bir topluluk olan afsem tiyatrosunda başlamıştır. üniversite eğitimini ise istanbul üniversitesi devlet konservatuvarı tiyatro bölümünde başlamıştır.eğitimi sırasında arkadaşlarıyla tiyatro kılçık attı topluluğu kurdu burada hem oyuncu hem yazar olarak çalışmaya başlamıştır. kendi kurduğu tiyatroda takanlar ve takılanlar il ayşegül hindistan adlı oyunlarda da rol almaya başladı. ayrıca kenter tiyatrosunda aşk çemberi oyununda rol almaya başladığını görmekteyiz televizyon kariyer neyse ilk olarak 1995 yılında çiçek taksi adlı dizide safiye karakterini canlandırıyordu. 2001 yılında usta oyuncu da türkan şoray ve haluk bilginer'in başrollerini paylaştığı tatlı hayat dizisinde defne karakterini canlandırmıştır 2002 yılında aslı ile kerem isimli dizide yeliz karakterini canlandıran güzel oyuncu 2003 yılında ise yuvam yıkılmasın ve çınaraltı gibi dizilerde rol aldığını görüyorum. kadir inanır'ın başrol oynadığı bütün çocuklarım dizisinde eyşan kıroğlu karakterini canlandırmıştır 2005 yılında ilk sinema filmi olan ve mustafa altıoklar imzalı banyo adlı dizide hülya karakterini canlandırıyordu. selçuk yöntem mi burak sergen gibi isimlerin de rol aldığı filmde demet evgar cesur sahneleriyle adından söz ettirmeyi başarmıştır. aynı yıl içerisinde beyza'nın kadınları adlı sinema filminde tamer karadağlı levent üzümcü gibi kişilerle başrol oyuncusu olarak karşımıza çıkmıştır. oyuncu bu filmde kocasını aşkla bağlı olan ancak yaşamaya başladığı tuhaf bilinçaltı kayıplarla hayatı altüst olan beyza türker adlı karakterini canlandırıyordu 2005 yılında oldukça faal geçiren oyuncu o dönemde çok popüler olan emret komutanım adlı dizide rol almaya oyuncu bu dizide üsteğmen çiğdem karakterini canlandırıyor.