0

issizken insanlar kitap okuyabilirler yada çeşitli aktivitelerde bulunabilirler. eğer yorgunsa dinlenebilirler.

0

işsizlik dönemleri gerçekten çok kolay anlatılmayan ve gerçekten depresyona girilen bir dönemdir. insanlar bu dönemde gerçekten de işsiz oldukları için depresyona girenler ve hayatın hiçbir şekilde anlamının olmadığını düşünürler.işsizken o yüzden en azından iş buluncaya kadar birazcık kafamızı toplayabiliriz en azından.benim ablamda bir süre işsiz kalmıştı ve o sürede gerçekten de çok iyi bir şekilde atlatmamıştı açıkçası.o yüzden issizken genellikle en azından iş buluncaya kadar özellikle de üniversite öğrencileri genellikle üniversite bittikten sonra bir boşluğa giriyorlar bir hemen iş bulamayabiliyorlar. bu sürede en azından kendinize birazcık vakit ayırabilirsiniz diye düşünüyorum. sürekli oturmaktansa mesela bim'e girip veya herhangi bir markete girip en azından çalışılabilir iş buluncaya kadar en azından böyle yerlerde çalışmak gerçekten insana iyi gelir. çünkü sürekli oturmak insanı depresyona sokar ve hiçbir şeyin anlamının olmadığını düşünürsünüz. başka bir yapılacak şey ise en azından bir süre zaman ayırabilirsiniz kendinize kafanızı dinleyebilirsiniz en azından çünkü üniversite öğrencileri mezun olduktan sonra o sınavların, derslerin ağırlığından üniversiteli bittikten sonra birazcık kafaları çok aşırı bir şekilde dolu olabiliyor o yüzden en azından kendine bir sürü ayırıp kafalarını dinleyebilirler. iş arayabilirsiniz mesela boş vakitleriniz zaten çok fazla olduğu için gazetelerdeki internette özellikle artık bir sürü site var buralardan iş bulabilirsiniz iş başvurusu yapabilirsiniz o yerlere gidip de.özellikle de günümüzde artık internet sitelerinde bir sürü ilan oluyor o ilanlara kendi memleketimizde hangisi size görev uygun bir meslek ise o işi başvuru yapıp en azından kendinizi deneyebilirsiniz o işte. mesela başka bir şey ise en azından bir kursa gidilebilir kendinizi geliştirmek için. bu kurslara giderek en azından boş vakitlerinizi iyi bir şekilde değerlendirirsiniz hem de yeni arkadaşlıklar edinir yeni şeyler öğrenerek kendiniz geliştirebilirsiniz gerçekten. spor yapabilirsiniz mesela kendinizi spora verebilirsiniz bilgisayarda blog yazabilirsiniz kendinize ait bir blog kendi alanınızda böyle her gün yazarak en azından orada vakit geçirebilirsiniz yeni insanlarla tanışabilirsiniz para kazanabilirsiniz bir süre sonra.tabii ki de sürekli iş aramak veya sürekli evde oturmak iyi değildir.böyle zamanlarda en azından işsizken en azından hem iş arayıp hem de kendi eğlenmenize bakabilirsiniz bu süreçte çünkü eğer ki iş bulduktan sonra gerçekten eğlenmeyi kendinize vakit ayırmaya gerçekten vakit bulamıyorsanız o yüzden kendinize vakit ayırmak için en azından eğlenceli şeyler yapabilirsiniz aktiviteler. yani aslında birçok şey yapabilirsiniz özellikle de yabancı dil öğrenmek gerçekten veya farklı kurslara gitmek gerçekten insanın hem yeni arkadaşlıklar edinmeye hem de yeni bir aktivite bulmaya kendinizi geliştirmek çok iyi olur kişi için.

0

kardeşim işsizken yapacağınız en başta yeni bir iş aramak ve bulunca çalışmak.çünkü hayat devam ediyor.bir an önce iş bulmaya çalışacaksın.bulana kadar bu tür sitelerden biraz harçlık kazanmaya çalış. geçici olarak saatli çalışılan yerlerde çalışabilirsiniz.evde yapılabilecek bazı işleri yaparsınız.arada bir çıkın hava alın dolaşın eve de fazla kapanmayın,yürüyüş bile yapsanız iyidir.

1

işsizken , bu boş vakitleri kendinizi geliştirecek şeyler yaparak kaliteli bir şekilde değerlendirmelisiniz. kitap okuyup,film izleyebilirsiniz. çeşitli araştırmalar yaparak yeni şeyler öğrenebilirsiniz. bunun yanında ben kendim de kullanmıştım.online sertifika programları veren siteler var. bir haftalık online bir eğitimin ardından online sertifikalara sahip oluyorsunuz. bu sayede cv nizi güçlendirmiş olursunuz. ayrıca yine internet üzerinden eğitim videoları izleyerek yabancı dil öğrenmeye çalışabilirsiniz. biraz ek gelir elde etmek istiyorsanız da boş vakitleriniz de bu tarzda ki sitelerde vakit geçirerek harçlığınızı çıkarabilirsiniz. işsizken boş boş oturmak yerine kendimizi geliştirmek ve bu süreci iyi değerlendirmek için çok fazla aktivite mevcuttur.