0

evet domuz eti sağlığa zararlıdır .çünkü domuz eti pis yerlerde yaşayan ve kendi pisliğini tüketen hayvanlardır o yüzden et ileride pis olur ve dinimizce de yasaklanarak haram kılınmıştır. domuzlar pis hayvanlardır.

0

domuzlar pistir etine sağlığı zararlıdır ve dinimizde yenilmesi haramdır yüce rabbim böyle emretmiştir

0

domuz eti sağliğimiza zararli değildir. ancak dinimizce domuz eti haram kilindiği için yememiz yasaktir.

0

saglıga neden zararlı bilmiyorum ama dinimizce haramdır uzak durın

1

domuz eti dinimizce yasaklandığı için tolumumuzda pek tüketilmez. ancak sağlık açısından da zararlı olduğuna dair araştırmalar mevcuttur.

domuzlar kendi pisliği dahil her türlü maddeyi tüketebilirler. öesela fare gibi mikrop taşıyıcı hayvanları da tüketirler. bu nedenle de yüksek miktarda mikrop barındırırlar. taşıdığı mikroplar insan vücudunda değişik hastalıklara neden olur.

eti fazla yağ barındırdığı için obeziteye ve dolaşım bozukluklarına nden olabilir bu et. tenya gibi bağırsak kurtlarının vücuda yerleşmesine neden olabilir.

yine domuzlar çok hızlı büyüdüğünden hızlı büyüme hormonu taşırlar. insan vücudunda bu hormonlar bazı organların gereğinden fazla büyümesine neden olabilir.

üreme ile ilgili hastalıklara da neden olabilir.

ama ülkemizde çok sayıda domuz çiftliğinin olduğu, bu hayvanların etlerinin ve yağlarının nereye gittiğinin, nerelerde kullanıldığının bilinmediği konuşulmaktadır.

0

rabbim domuzu ve etini haram kilmistir yenmez cunku mirdar bi hayvandir pistir