1

eğitime verilen önem artırılarak. tüm okullar imam hatip yapılarak sağlanmaz bu elbette. farklı alanlarda hizmet vermeli okullar bence. ayrıca eğitimin temel taşı öğretmenlere de gerekli değer verilmeli. atanamayan öğretmenler, ücretli öğretmenlik yaparak asgari ücretten az maaş alan öğretmenler ülkemizin gerçekleri. eğitim bu şekilde düzeltilemez.

köy enstitüleri gibi bir sistem lazım halkın her alanında eğitim seviyesini yükseltmek için.

0

ülkemizin eğitim durumu pek iç açıcı değil şuan düzenlemeler yapılmakta lise son sınıfın üniversiteye hazırlık olacağı söyleniyor bilmiyorum sürekli sistem değişikliği öğrencileri olumsuz etkilemekte bu yüzden iyi kalıcı bir düzen kurulmalı hayatımız eğitimle geçiyor

0

ülkemizde eğitim seviyesi yükselmesi için öncelikle kafa yapılarının degismesi gerekiyor bence . okuyupta başarılı olabilecek birçok kişi okula yollanmiyor hala bu devirde bile . o yüzden ilk önce kafa yapısı daha sonra maddiyat yüzünden okuyamayan insanda çok var bununda bir çözüme kavuşması gerekiyor. bunlar çözülürse eğitim seviyesinin yukselecegini düşünüyorum.

0

halka yonelik ucretsiz kurslar acilarak,ozellikle tarih bilgisini insanlara her firsatta anlatmaya calisarak.
mesela ornek vermek gerekirse sunu yapabilirler;televizyonda her 10 dakika da bir alt yazi olarak tarihi bir bilgi gecebilir.