0

o 50 bin tl krediyi alabilmek icin oncelikle senin oşi kurman gerekiyor sonra basvurup onu da 3-4 taksitte filan alabiliyorsun. yani ilk zamanlar millet is kuracagim diye aldi parayi aldi parayi. kurmayinca devlette napsin boyle bir sistem gelistirmek zorunda kaldi. neysee... o 50 bin tl kosgeb kredisini almak icin kafe ya da bir giyim magazasi filan acardim. yani en azindan ilk zamanlar az da olsa bir gelir gider durumu olur. ve isi de dogru yonetirsrn baya buyursun bu iki alanda da. yani en azindan istanbul icin konusayim millet hep kafelerde ya da giyim mağazalarında. kriz zamani bile olsa illa bu insanlarin kiyafetleri belli bir sure sonra eskiyecek. ya da calistiklari isyerinde ogle molasina girip disari yemek yemeye cikacaklar. o yuzden bir cafe ya da giyim magazasi acardim. yani o krediyi bunlardan birisi icin kullanirdim.

0

50 bin tl kosgeb ödemesi alırsam da birşey açamam aldığım para ile bir iş açılmaz. kosgeb %70 de geri ödeme alacak açacağım işten ben ne anladım o 50 bin tlden.

0

50 bin kosgep kredisi olmak öyle kolay değil. kuralları ve şartları var.ancak bu şartları yerine getirirsen alabilirsin bu krediyi.diyelim böyle imkanım doğdu ben kasabamızda kendi başıma yapılabilecek iş türlerinden birini seçerdim.mesela bu gezgin tavuk işi olabilirdi.hem insanlara organik yumurta sunardım.hem de kendim biraz para kazanırdım.bunun dışında solucan gübresi işi var.son zamanlarda ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı.solucan gübresi en organik gübre kabül ediliyor,ben bunları yapardım.mutlaka başka işlerde vardır.

0

yani ben kospet, mihnet kredisinden anlamam yani 50.000 tl olsa kendime bir tane köfteci dükkanı açarim. gerçekten de çok güzel köfte yapıyorum hatta gelen misafirlerin hazır köfte mi diyor. ondan dolayı yapacağım iş bu var. bir de böyle parfüm satabilirim o işi yapabilirim. sonuçta onun da iyi bir para var. mesela kuşadası işlek bir yer köfteci fazla yok genellikle ortaklar tarafında daha çok yani öyle izmir köftesi yapıp satabilirim o işi yaparsam iyi bir para kazanırım. keşke öyle bir param olsa da yapsam ama maalesef böyle bir param yok. yani bana kredi falan da vermiyorlar, çalıştığım zaman da vermediler , şu an çalışmıyorum gene vermiyorlar. anlamış değilim gerçekten de.

0

direk olarak hayvancılık veya tarıma yatırım yaparım ve eğer doğru bir şekilde ve zamanda yatırım yaparsam kısa zamanda paramı katlayabilirim

2

50 bin tl kosgeb kredisi almış olsaydım eğer kitap cafe açma projemi hayata geçirirdim. en büyük hayalim bu çünkü. bu hayalimi gerçekleştirmek için harcardım.