0

çünkü erkekler her işi sadece kendilerinin yaptığını düşündükleri için kadınlara ehliyet aldırmak istemezler. kadınların güzel araba kullanmalarını bir türlü kabullenemez erkekler. bir de erkekler kadınların her konuda onlara muhtaç olmalarını kendi başlarına iş yapmalarını istemezler .çünkü biliyorlar ki kadınlar ehliyet aldıklarında artık birçok konuda onlara ihtiyaç duymayacaklar .bu yüzden kadınlara ehliyet aldırmaktan yana değillerdir. aslında bir nevi de haklı sayılabilirler .çünkü kadınlar gerçekten güzel araba kullanamıyorlar. ben de bir bayanım ama gerçekten bir kadın tarafından birçok kez çarpılma tehlikesi yaşadım. hatta daha dün kaldırıma çıkmama an kala yeşil ışık yandığı için arabayı kaldırdı ve az kalsın beni eziyordu zorla durdurdu arabayı. biz de yani bakıyorum da trafikte genellikle kadınlar yol vermiyor kadınların böyle yapması beni gerçekten bir kadın olarak çok üzüyor
.

1

bu erkeklerin elinde olan bir durum değildir. kadınlarında tüm insanlar gibi kişisel hak ve özgürlükleri vardır. ehliyet almak da bunlardan biridir. eğer bir kadının ehliyet almasına engel olan bir erkek varsa, orada kendini birinci sınıf, kadını ikinci sınıf insan kategorisine koyan birileri vardır. güvenliği gereği araç kullanmamasını istese bir nebze anlayabilirim ama bu şekilde kısıtlayıcı hareketlere kimsenin hakkı yok.

0

yani hiç görmedim hayatım boyunca mesela kadınlarında ehliyeti var. işten izin veriyor tabii eğer sen gördüysen demek ki öyle bir şey vardır. herhalde kadınlarının başarılı olmasını istemiyorlar yada kıskançlık ya da başka bir şey olabilir. yani nedenini şu an fazla bilemeyeceğim ama öyle bir düşünceleri varsa gerçekten de çok yanlış kadınları böyle hizmetçi gibi görmemeleri lazım, kadınlarda başarılı olmasına izin vermeleri lazım. neden bu erkekler böyle yapıyor. gerçekten ben de anlamadım yani çok şükür benim eşim öyle değil. ben şu an kendimi ehliyet almak istesem yani bana git aldır ama işte ortaokul mezunlarına ehliyet yok yani bildiğin kadarıyla ondan dolayı ben de ortaokulu uzun olduğum için ağlamam artık bu saatten sonra. mesela biz ortaokul şey çıkmadan önce ben söylemiştim al tabii dedi bana ne yani eğer diğer erkekler öyleyse bence şikayet etsinler öyle fazla yüz vermek iyi bir şey değil erkek milletine.

1

erkekler neden kadınlara ehliyet aldırmaz güzel bir soru. çünkü erkeklerin geneli kadınların düzgün araba kullandıklarını düşünmezler. çok fazla hata yaptıklarını ve heyecanlandıklarını düşünürler. bunun yanında eğer eşleri varsa bir kadının kullandığı arabada yolcu gibi gitmektense bazı geri kafalılar erkekliklerine getiremeyecek kendileri kullanmayı tercih ederler. erkeklik egosudur bu birazda. ben varım ya zaten senin araba kullanmaya ne ihtiyacın var gibi bir yorum da bulunurlar. bu yüzden de eşlerinin ehliyet almasına ihtiyaç duymazlar. ayrıca onları çokta fazla güvenmezler. eğer sürücü kadınsa her zaman tetikte davranırlar. ama unuttukları bir şey var ki erkeklerin yaptığı birçok şeyi kadınlarda çok güzel bir şekilde yapabilirler. merhaba kullanmak sadece erkeklerin tekelinde olan bir şey değildir. iyi bir eğitim aldıktan sonra çok başarılı kadın sürücüler de vardır. adana'da bir şey kadın şoför otobüs kullanıyorlar ve gayet dikkatli bir şekilde hatta erkeklerden daha iyi kullananlar var. arabayı ya da otobüsü geçtim çok güzel uçak kullanım kadınlar bile var. hatta birçok ulaşım aracına erkekler gibi kadınlar da rahatlıkla kullanabiliyorlar. bu yüzden erkekler neye dayanarak kadınların ehliyet almasına karşı çıkıyorlar inanın anlamış değilim. dediğim gibi sadece erkeklik egosu ve kadına olan güvensizlikten başka bir şey değildir.